ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО-Тема№16

• 91 688
  • 876
  •   1
Отговори
# 510
Депресията при мен се вихри с пълна сила. Рев, рев, рев. Вчера почнах золофта, обаче като знам, че от него само ще спра да плача, а всички други оплаквания ще ги имам и няма надежда да се излекувам, не мисля че ще ми подейства много много. А не искам много, само да живея като другите хора. Мъжа ми снощи ми каза, че трябва да ми е напълно ясно, че аз никога няма да живея като другите хора, ще има и моменти в които ще се чувствам човешки, но ... и трябва да свиквам с това

# 511
  • София
pepi_mdi, спорт му е майката, никакви диети. Намери си някакъв спорт, който да ти е на сърцето - фитнес, танци, дори разходки сред природата, каквото и да е. Основното е да те кефи и да го правиш с желание. Другото само ще си дойде на мястото.

гала, в такъв период си в момента, ще се измъкнеш и пак ще се чувстваш като нормален човек   bouquet

# 512
Здравейте. При мен паник атаките са от 3 години и се изразяват в задушаване. Лошото е, че в момента, след последната атака преди месец, пулса ми е ускорен. Естествено ходих по доктори, според които съм здрава. Пила съм деанксид около година и ми помагаше в началото. В понеделник трябва да ми назначи лечение моята психиатърка и този път съм рещила да я слушам. При мен освен атаките има и депресия и хипохондрични мисли. Не знам...чувствам се непълноценна и ми омръзна това положение. Притеснява ме ускорения пулс, който според личната и според психиатърката е заради състоянието на психиката ми. Мислите ли че е възможно? Дано да намеря някой който е бил в същото положение да ми вдъхне малко кураж.

# 513
  • София
Мъжа ми снощи ми каза, че трябва да ми е напълно ясно, че аз никога няма да живея като другите хора, ще има и моменти в които ще се чувствам човешки, но ... и трябва да свиквам с това

Ох това много гадно, трябва да ти вдъхва кураж, не да ти говори така. Аз в началото много плачех, с продължение на лечение спрях, сега само на моменти ми се насълзяват очите, по-емоционална съм. Но аз вярвам, че нещата ще се оправят, недей да си мислиш , че цял живот ще е така

# 514
Здравей, Арсиноя. Пожелавам ти успех в борбата (а тя, както казва поета, е безмилостно жестока)!
Според мен не е добре да се спират хапчетата, при положение, че продължаваш да правиш кризи. Говори с доктора и му кажи, че правиш кризи, нека пак прецени дали да ги спираш. За спиране е хубаво да се мисли чак когато човек е стабилен в продължение на поне половин година. Това, в което се убедих с моя опит е, че хапчетата са много по-малко страшни от кризите и състоянията, в които човек изпада без тях. Разбира се, всичко си зависи и от силата на симптомите. Ако си прецениш, че можеш да ги търпиш и да не им обръщаш внимание и без хапчета, е по-добрия вариант. Въпроса е, че в момента си на хапчета и няма как да прецениш какво ще е без тях.

Аз да споделя още една информация - освен добавките, за които писах на Гала по-горе, си взех и още едни - Ашваганда (викат му още индийски женшен). Интересно още след второто хапче усетих някои неща, ще видим как ще продължи занапред. Аз със синусите имам проблеми и носа ми е почти постоянно запушен. Та още вчера вечерта носа започна да ме боли и да тече и после се отпуши и в момента ми е отпушен и си дишам нормално. Това дето се вика, от години не е било. Отдавам го на тази добавка, ще видим...
Тя се води адаптоген, сиреч балансира процесите в организма - примерно ако имаш високо кръвно, го смъква надолу до нормалните стойности, ако имаш ниско - го качва нагоре до нормалните стойности, и изобщо така действа за всички процеси в организма. Това е теорията поне според писанията Simple Smile Има доста информация в нета, на който му е интересно, може да прочете.

Ама така като пишеш усетих някой нещааааааааа, нали се сещаш, че аз примерно мога да се сетя за много хубави неща  Wink Това чудо и мен са ми го препоръчвали, обаче аз пък се разтрепервам от женшен и гуарана, та ме е шубе да опитам.......макар, че това е информация от 15-тина години....може и вече да не ми действат така, но като съм си внушила-току виж. То и каже уж не можех да пия.......а сега от Мармарис съм се заредила със салеп и понеже от как се върнах нещо бая ми е хладно и все съм сополива и кашляща, та доста добре ми иде сутрин като си пия вместо кафе.....но, не знам дали в България го продават. Възможно е да го има по арабските магазинчета......

# 515
Здравейте. При мен паник атаките са от 3 години и се изразяват в задушаване. Лошото е, че в момента, след последната атака преди месец, пулса ми е ускорен. Естествено ходих по доктори, според които съм здрава. Пила съм деанксид около година и ми помагаше в началото. В понеделник трябва да ми назначи лечение моята психиатърка и този път съм рещила да я слушам. При мен освен атаките има и депресия и хипохондрични мисли. Не знам...чувствам се непълноценна и ми омръзна това положение. Притеснява ме ускорения пулс, който според личната и според психиатърката е заради състоянието на психиката ми. Мислите ли че е възможно? Дано да намеря някой който е бил в същото положение да ми вдъхне малко кураж.
Да бе да.....аз се бях освинила зверски. Само с диети смъкнах 10 килца и имам още 15 за сваляне. на мързелани като мен за спорт ни дума.
 Но това тритико, деанксит и стимулотон-доста безсмислена комбинация. От какъв зор пък и деанксит. Стимулотона е достатъчен. За пръв път виждам толкова АД на куп.... newsm78

# 516
  • София

Да бе да.....аз се бях освинила зверски. Само с диети смъкнах 10 килца и имам още 15 за сваляне. на мързелани като мен за спорт ни дума.
 Но това тритико, деанксит и стимулотон-доста безсмислена комбинация. От какъв зор пък и деанксит. Стимулотона е достатъчен. За пръв път виждам толкова АД на куп.... newsm78

Ми не знам , така ми ги е предписала, така ги пия. Ама аз се чудя хубаво ще мина на диета ама докато ги пия тия гадости дали ще мога да сваля нещо

# 517
Честно и аз се учудих на комбинация  #Crazy

# 518
  • София
alinna, харесва ми настроението ти, явно Мармарис ти се е отразил много добре  Mr. Green
А иначе този индийски женшен няма нищо общо с другия, просто такова му е името. Този бил от семейството на картофите Simple Smile

# 519
alinna, харесва ми настроението ти, явно Мармарис ти се е отразил много добре  Mr. Green
А иначе този индийски женшен няма нищо общо с другия, просто такова му е името. Този бил от семейството на картофите Simple Smile
Ами да добре ми се отрази. Ама аз в Мармарис намерих и турска виагра......ма ми казаха, че не била за жени  Laughing......Добре де, като конкретизираш какво точно ти е станало  Joy, може и аз да си сръбна от този индийския, само, че го има на различни фирми.
 Пепи, ако спреш деанксита и тритикото, може и да смъкнеш, но с тях едва ли. Аз година след като спрях АД-тата, още съм със свръх забавен метаболизъм и тези килограми, които по принцип ги свалям за 3 месеца-сега ги свалих за година....... А от стимулотона, който ми е любим от АД, за стотен път казвам, че се отслабва.....от золофта също и има някакво асентра и сеталофт, които също препоръчват като доста добри и се отслабва от тях и тяхната активна съставка както на стимулотон и золофт е сертралин......
Ааааааааа Енио , като скокнах от 45 градуса......та втората ни спирка беше в пловдив, там на 28 юни си беше хлад...за мен де, аз съм топлолюбива-45 градуса хич не ги усетих.......та се сетих за теб, викам как ли зъзне това момченце тук  Wink

# 520
  • София
alinna, аз конкретизирах, ама явно не си прочела всичко Wink казах, че носа ми се отпуши Simple Smile и други работи, като например ми дойде малко тонус и днес цял ден правя разни ремонтчета в нас, които отлагам от много време Simple Smile
Иначе Пловдив - да, можеш жив да завриш там, ако желаеш Simple Smile аз повече харесвам София в това отношение - диша се малко по-леко Simple Smile

# 521
  • София

Привет ад съм така почти от една година. Напълно те разбирам, все още си продължавам да си пия хапчетата и от време на време ме стяга сърцето. Сърцебиенето е почни постоянно, как си помисля нещо лошо и се започва. Обиколих де що доктор има в София, всеки казва нищо ти няма на психична основа е. Аз пия Ремотив, и при нужда Деанксит, а вечер биричка и помага по някога.
А за коража май сами трябва да си го вдъхваме.  Joy

# 522
Здравейте момичета

Моля ви пишете ми с препоръка за добър психиатър в София. Ама наистина добър. От години пия хапчета, какво ли не изпих, не ми помагат. В момента пак съм в криза, не ставам от леглото, не ям. Отпаднала съм нямам сили за нищо, същевременно напрежението не спира. Освен тревожност имам и депресия и черни мисли, също и натрапливи такива. Моля ви посъветвайте ме нещо. Имам чувството, че умирам. Не мога да изляза навън, но ще помоля роднина да ме придружи до лекаря.

Scarlet86 едни от най-добрите, а може би най-добрите са Хранови /баща и син/, които можеш да намериш в Св. Наум. Те са най-запознати с всички форми на депресията, фобии, ОКР и т.н.
Ако имаш нужда от допълнително инфо/и не само ти/ или просто да споделиш, можеш да ми пишеш на лично. Аз също имам психологичен проблем и чета доста литература за това и мога да дам някои съвет  Simple Smile

# 523
alinna, аз конкретизирах, ама явно не си прочела всичко Wink казах, че носа ми се отпуши Simple Smile и други работи, като например ми дойде малко тонус и днес цял ден правя разни ремонтчета в нас, които отлагам от много време Simple Smile
Иначе Пловдив - да, можеш жив да завриш там, ако желаеш Simple Smile аз повече харесвам София в това отношение - диша се малко по-леко Simple Smile

Хих, може би услужливото ми подсъзнание е подминало по тривиалните моменти  Wink. Аз все си мисля за свръх хубави неща  Laughing Добре, ще те поизчакам още и аз ще си взема от това вдъхновение, че белким и аз ......навия половинът да започне ремонти  Joy Ама как ще е топло в Пловдив. Мен ми беше студено......и понеже всички вкъщи мрънкат, че е топло, съм решила да ги завлека за една седмица в Смолян , хем, докато обикаляме из Родопите ще се поохладят.

# 524
  • София
Хаха, как ще ти е студено в Пловдив през лятото Simple Smile ти си като сестра ми, и тя при температура под 30 градуса носи зимно яке Simple Smile

Уф, аз чета постовете нагоре, и съм в чуденка и за себе си какво да правя. Досега все съм бил с хипертревожност и хиперактивност, а този път за първи път ми се случва да съм в другия край - хронична умора. Вече година ще стане откакто взех пак да пия АД след рецидива, а нещо това не се оправя. Нищо не ми се прави, уморено ми е, лежа през повечето време... Осъзнавам, че е на депресивна основа, ама пусто какво да го правя... Sad

Общи условия

Активация на акаунт