Бирени бутилки

• 19 853
  • 17
  •   1
Отговори
При разчистване на мазето се оказа че съм горд собственик на 200 - 250 бирени бутилки...

Та въпроса ми е, някой има ли идея къде мога да ги върна...

Някак си не е честно като си купуваш бира да ти ги таксуват по 0.20 лв., а във вторичните суровини да ти ги плащат на 2-3 стотинки

# 1
Бих ги засилила в зеления контейнер - този за стъкло.

# 2
ми аз не бих, защото няколко пъти гледах че всичко после на едно го събират

# 3
  • София
В Кауфланд изкупуват бирени бутилки.

# 4
  • Sofia
   Да, потвърждавам, че в Кауфланд приемат – изкупуват ги по 10 ст. / бутилка, но имай в предвид, че имаш право да връщаш само по 20 бутилки на посещение. Може, примерно, да отидете 2-3 човека, като уж не се познавате, и така да върнете 40-60 бутилки, но ако нямаш Кауфланд някъде около вас, ти си прецени дали си заслужава да се разкарваш до там за едни 2 лв. бонус. Peace Затова те съветват да ги оставиш до кофата – просто не си заслужава цялата тази разправия за няколко лева, дето ще трябва да ги дадеш за бензин, ако Кауфланд не е точно до блока ти. Mr. Green

# 5
Мерси за отговорите.

Изкупуват ги по 10 продават ги по 20 егати мошениците...

не ми е за стотинките, принципно се ядосвам... пък после си говорим за замърсяване

# 6
  • Sofia
   Така е... Simple Smile Аз по принцип гледам, когато купувам n-броя бири, да връщам и съответния брой бутилки, че не обичам да трупам. А така и реално не плащаш стойността от 20 ст. за бутилката.

# 7
  • out of space
При всяко ходене за бира си връщам бутилките от предния път. Така не ми взимат 20 ст., а плащам само съдържанието в бутилката.
При теб става дума за голямо количество. Или ги върни по 10 ст. или си ги пази за консерви доматен сок и подобни.

П.П. Не си права за разделното събиране. Голяма част от камионите имат отделения за всеки отпадък, отделно има наети хора за ръчно сортиране.

# 8
Мии може би зависи за кой квартал става на въпрос, аз живея в горна баня, има само 1 зелен контейнер наблизко, и съм питала мангалите които извозват... с единя си говорим, че редовно разни неща му подарявах Simple Smile

# 9
П.П. Не си права за разделното събиране. Голяма част от камионите имат отделения за всеки отпадък, отделно има наети хора за ръчно сортиране.
Точно Peace

Бих замъкнала всичко е зелената кофа за стъкло. Карфур също е добър вариант ако ти е наблизо или по принцип ходиш да пазаруваш там.

# 10
250-300 бутилки ще задръстят зеления контейнер си мисля. Не зная дали от Екобул пак биха дошли на място с камиона с мрежите за извозване на стъкло. Ма не пречи да ги питаш, имат телефон, любезни и отзивчиви са.

# 11
  • Лутаща се
Защо не пробваш да ги пуснеш в Базар.бг?

Има много хора, които си правят зимнина в бутилки, по-конкретно доматен сок. А нямат достатъчно и се чудят в какво да консервират. Родителите ми така имаха проблем по едно време.

Другите варианти са ти ги казали.

# 12
  • София
С колекционерска стойност ли са? В смисъл - стари бутилки, с етикети и пр. Или надали....
Просто питам, ужасно амбалаж си натрупала!

# 13
Какви бирени бутилки /от колко време отлежават/?
Какво имам предвид - повечето производители смениха бутилките си.
Други бирени бутилки са за еднократна употреба.
Мога да съдействам/ЛС/

# 14
  • Sofia
Простете ,че се намесвам не точно по темата.
Видях полезно инфо за стъкления амбалаж и да се вмъкна да попитам ако някой знае как стои въпросът с пластмасовите бутилки като цени и място за изкупуване  Embarassed
Също ме интересува хартията - вестници,не картон. Всъщност... не толкова цената, колкото къде мога да върна подобни натрупвания в мазетата и балконите  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт