Ebay - 93

• 62 466
  • 796
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте на всички. Някой има ли опит с доставка от ebay.com от Хон Конг с FedEx? Има ли шанс за митница или ти я носят директно до адрес?
Благодаря на отзовалите се. Simple Smile

99,9% че пратката през  FedEx ще отиде на митница.

# 241
Здравейте,
имам следния проблем- по горе долу едно и също време съм закупила и са ми изпратили 3-4 неща от Ибей. И днес получавам имейл от Габко, че имам бележка от Роял мейл с текст, че изпращачът не е платил цялата сума за доставка и няма да ми дадат пратката докато не се доплати. Ето и снимка с бележката - http://imgur.com/8apd6sd

Как да постъпя и как да разбера коя пратка точно е това?

# 242
  • Sofia
   Не мисля, че има начин да разбереш за коя пратка става въпрос само от информацията в бележката. Доколкото виждам, сумата е изключително малка, защо се колебаеш да я платиш? Най-лесно ще ти е да направиш плащането онлайн, чрез сайта на Royal Mail – става доста бързо, доколкото знам. След като заплатиш таксата, ще доставят пратката на UK адреса на Габко. Peace

# 243
Защото считам, че когато съм платила пощенски такси и то не особено малки е редно да ми се изпратят коректно нещата без да доплащам.

# 244
  • Sofia
   Е, хубаво, то така е редно, но в случая няма как да разбереш коя е пратката и не виждам каква друга алтернатива имаш да освободиш пакета и той, все пак, да бъде доставен до адреса на превозвача.

Пък, щом са ти толкова важни тези стотинки, предполагам, че от сайта на Royal Mail ще ти издадат някаква фактура за плащането, чрез която ще можеш да разбереш за коя пратка иде реч или направо ще се свържеш с Габко, за да получиш повече информация. В последствие, имайки тези документи, отваряш кейс в Ebay и почти на 100% съм сигурна, че ще ти се възвърне сумата.

# 245
  • Пловдив
На мен ми е много странно как така изобщо са взели пратката от подателя в Royal Mail..на честна дума ли, на какво? newsm78

# 246
  • Sofia
На мен ми е много странно как така изобщо са взели пратката от подателя в Royal Mail..на честна дума ли, на какво? newsm78

А дали няма някаква напълно нормирана опция продавачът и купувачът да си поделят пътните такси, според пощенските служби в UK? Хич не съм запозната, но забелязвам, че бележката изглежда като някакъв шаблонен документ, т.е. надали този случай е някакво изключение. Вероятно продавачът е решил да постанови купувачът, при взимането на пратката, да заплати някаква такса, т.е било е осъзнато негово решение, че не иска да плати конкретно тази такса. Аз поне така го разбирам. Peace

# 247
  • Пловдив
Да, бележката определно е типов документ..При нас това е възможно само с куриерските услуги, при тях изглежда и при пощенските.Откъдето и да го погледнеш обаче е кофти.Продавачът е обявил цена за транспортните разходи, момичето решава, че я устройва и купува.Сега ново 20, дай още пари.Въпросът не е в сумата, а в принципа.

# 248
  • Sofia
   Така е, разбира се. Peace Точно затова я посъветвах да плати сумата и после да отвори кейс, на базата на някакъв документ за плащане. Другият вариант е просто да остави пратката да се върне при продавача и да иска пълен refund, но аз не бих го направила, ако бях на нейно място, в случай че наистина искам стоката, която съм поръчала.

# 249
 момичета, аз обикновено когато в нещо имам съмнение - направо пиша в чата им  Mr. Green да си поговорим, да ми кажат какво да правя. И след това в случая на кейс да мога да им предоставя думите на техните служители  Wink
И  покрай нашите сладки приказки със CS съставих си мнение, че там има доста хора, които и сами не знаят какво да кажат hahaha Обаче имам номера на разговора и текста. Общо взето само за това правя си труд да се початя с тях. Тук може да се намери доста повече инфо за интересни случаи и тяхното решение. 

# 250
   Така е, разбира се. Peace Точно затова я посъветвах да плати сумата и после да отвори кейс, на базата на някакъв документ за плащане.
   +1!

# 251
  • София
Здравейте, бих искала да попитам някой пазарувал ли е от http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/ и има ли нещо общо с ebay, понеже не мога да вляза с регистрацията си, въобще как стават нещата там?

Благодаря

# 252
  • Стара Загора
Аз скоро пазарувах оттам, но чрез посредник. Не открих начин за директно плащане, мисля, че това е и идеята на сайта - локални обяви с плащане при доставка, или даже взимане и заплащане на място, без изпращане. Естествено, ако се осъществи контакт с продавача и той посочи вариант за плащане чрез най-удобния начин - пейпал, едва ли ще е проблем. Но, както всички знаем, дори в ибей, германците го недолюбват като разплащателен метод. Аз затова реших да не се занимавам, въпреки че платих повече, естествено, като избрах посредник.

# 253
  • Пловдив
Здравейте, бих искала да попитам някой пазарувал ли е от http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/ и има ли нещо общо с ebay, понеже не мога да вляза с регистрацията си, въобще как стават нещата там?

Благодаря

Това е сайт с  безплатни обяви, които са листнати и в немския ибей.Няма как да влезеш с регистрацията си, не са еднозначни.

# 254
  • София
Благодаря за отговорите, става въпрос за машина, която е голяма и тежка и не знам посредника дали ще може да я достави, ще пробваме да се свържем с продавача, а иначе обявата я няма публикувана в ebay.de

Общи условия

Активация на акаунт