Ebay - 93

• 62 475
  • 796
  •   1
Отговори
# 495
Black Cat 13, както се казва, не си поплюваш  Laughing Благодаря ти!

# 496
Здравейте!
Имам нужда от съвет. Надявам се, че бихте могли да ми помогнете. Имам закупен лот от артикули на 06.07. и пристигат на английски адрес. Едва днес получих пакета и за мое разочарование половината неща не са вътре. Писах на продавача с прикрепени снимки на липсващите артикули. Какво мога да предприема, ако не отговори адекватно той?
Благодаря ви предваритлно!

# 497
Здравейте,имам проблем с регистрацията в ебай.Не мога да си вляза в акаунта,по никакъв начин-изписва ми невалиден емайл,а аз даже съм пазарувала.
Да не се ме изтрили или нещо блокирали?Имат ли такава практика?
Когато пиша на забравена парола,ми изписва,че този емайл не е регистриран.

# 498
 Искам да попитам ако платя стоки или услуги само през Пейпал, без да минавам през сайт, защитен ли съм от опит за измама? Имам предвид хипотетично ако преведа парите и не получа това за което съм платил. Мога да повдигна диспут, но лицето през това време си е прехвърлило парите в картата.

# 499
Защитен си, имаш 45 дни да изчакаш и ако не получиш стоката, повдигаш дипсут и се опитваш да решиш проблема с продавача. Ако в рамките на 20 дни от отварянето на диспута не се разберете, ескалираш искането към Пейпал.

Тук е описано
https://www.paypal.com/bg/webapps/helpcenter/helphub/article/?so … opicID=&m=ARA

# 500
Важно е обаче и да маркираш *покупка
И при другите възможности също може винаги  да се оспорва плащане/изпращане на сума.

Плащаш ли през Пейпал, винаги си защитен, без значение дали е през сайт или правиш директен превод от мейл към мейл ....

# 501
Специално за тариката bobo_13
http://pages.ebay.co.uk/help/policies/rfe-spam-non-ebay-sale.html

забранени са подобни уговорки за плащане извън e-bay. Правят се на личен риск, за да си спести продавачът дължимите такси.

# 502
Специално за тариката bobo_13
http://pages.ebay.co.uk/help/policies/rfe-spam-non-ebay-sale.html

забранени са подобни уговорки за плащане извън e-bay. Правят се на личен риск, за да си спести продавачът дължимите такси.

Какво искаш да ми кажеш с това? И защо съм "тарикат"? Нещо не ти е ясно ли или какво?

# 503
  • София
Понякога се налага плащане извън Ибей поради разни други причини. Например на мен какво ми се случи. Трябваше да купя един волан с еърбег. При опит за плащане излезе съобщение, че Ибей не позволява подобни рискови стоки да се продават международно. На стоката пишеше, че се намира в Англия, моят регистрационен и деливъри адрес също е английски, но явно по айпи ме хвана, че купувам от друга държава. (после пък се оказа, че ми изпратиха волана от Латвия, но няма значение Simple Smile)
Чудихме се с продавача как да стане, той се опита да смени категорията на обявата, но пак не успях да платя. Така се наложи да ми изпрати рикуест за плащане извън Ибей.

# 504
Ми да, още повече, че половината стоки в английския Ибей са с продавач Полша, Литва и ЛАтвия Simple Smile

Много е просто. Плащам с Пейпал от сайта на Ибей, ползваш защитата на Ибей.
Плащаш извън сайтове, само с Пейпал(като тикнеш "покупки на стоки/услуги"), ползваш защитата на Пейпал.

И в двата случая купувачаът е защитен. Разликата е, кой прибира комисионната от продавача. Ибей или Пейпал.Simple Smile Другата разлика, е че в Ибей диспута се разрешава за около 1,5 месеца, а в Пейпал - 2,5 месеца ( по написаното в двата сайта), от опит нещата се случват много по-бързо и в двата сайта след изтичането на първоначалния срок.

А в крайна сметка Пейпал е собственост на Ибей,, така че.... Joy

Какво има за чудене и обяснение и ползване на епитети.

Последна редакция: пн, 29 сеп 2014, 11:00 от bobo_13

# 505
  • Варна
O, защо такива големи срокове?
Никога не съм пускала диспут през ибей, винаги директно през пейпал за стоки купени и платени през ибей. Обикновено пускам диспута в края на 45-дневния период, но пък никога не чакам да ескалирам. Максимум 2 дена. След ескалиране има 10 дена срок да реши пейпал и това е - максимум 2 седмици.

# 506
Не съм се изразил правилно. В тези периоди(посочени) влизат и времето за чакане на поръчката(30/45 дни).
Затова е и разликата, а на хартия в Ибеи имаш 5 дена след диспута да си получиш парите, а в Пейпал 20 дни(винаги е по-бързо).

# 507
  • София
Рядко ми се налага да повдигам диспути, когато трябва следя 45 дни срок, както си знам. Но като си гледам сега транзакциите в Пейпал отдолу пише:

Having problems with this transaction? Please talk directly to the seller and try to resolve the issue with them.
You can still report the problem in the Resolution Centre within 180 days.

Това да не е някаква новост?

# 508
within 180 days.

Това да не е някаква новост?

Да.  Peace  Което е голяма глупост според мен, защото никой нормален човек не чака 180 дена, за да си потърси правата ... Ама се чудят как да задържат клиентите си и да привлекат още.

Относно това, което ioly написа:  Ибей държат плащанията да минават през тях, тъй като все пак прибират 10% от сумата + 10 % от пощенските ...  И постоянно плашат хората с това, че видиш ли, ако пратиш пари извън сайта си обречен едва ли не ...  Joy
И хората от там си правят погрешни изводи.

Да, пейпал е собственост на Ибей, когато си купиш през Ибей нещо, продавача плаща 10% комисионна на Ибей + процент на Пейпал. Когато обаче купувача плати директно през Пейпал, тогава Ибей няма как да си прибере комисионната. Това обаче изобщо не значи, че не сте защитени.  Peace

# 509
Такива са правилата на платформата, която ползваме, и с които сме се съгласили при регистрацията. Изобщо не виждам защо да не ги спазваме, като нас като купувачи изобщо не ни касаят разните такси. Ако има някакви технически затруднения - ясно, но ако няма - наистина не мога да разбера за какво ви е това плащане извън e-bay. А и се обсъжда като съвсем нормален подход.

Общи условия

Активация на акаунт