Ebay - 93

• 62 447
  • 796
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Здравейте момичета.
Имам малко по различна молба.
Може ли да ми обясните как се продава в иБей? На първо четене не виждам откъде да пусна обява! Не знам и с доставките как стоят нещата.
Някой пускал ли е и може ли да ми помогне?
Благодаря!  bouquet

А, не ти е различна молбата, често се среща в темата.
Иди на първия пост на темата - има информация по въпроса, погледни и How to sell? секцията в самия ebay.

bouquet

# 526
Ще пусна кейс и ще видим-инструкция за употреба няма - има само книжки с рецепти и възхвала на уреда. Волтажа може да се види само отдолу на уреда. Благодаря за съветите, ще съобщя за резултата.

Такъв уред и без инструкции за употреба е почти невъзможно. Не съм купувал електроуред от САЩ, ама в Европа(или поне в ЕС) е задължително да има инструкции за употреба, ако няма, тогава производителя може да изгърми с крупна глоба! Едва ли в САЩ положението е различно.
Може да напишеш, че е нямало инструкции за употреба, но пък няма как да го докажеш. Добави, че живееш в Европа и продавача е трябвало да ти предостави необходимия трансформатор. Не знам дали е длъжен, ама к'во ти пука, нали не си в съда, нищо не губиш да пробваш всичко. Grinning (обаче, ако е поръчвано до адрес в САЩ, тогава този номер няма как да мине)

Последна редакция: пн, 06 окт 2014, 02:45 от ЧревоУгодник

# 527
Ще пусна кейс и ще видим-инструкция за употреба няма - има само книжки с рецепти и възхвала на уреда. Волтажа може да се види само отдолу на уреда. Благодаря за съветите, ще съобщя за резултата.

Такъв уред и без инструкции за употреба е почти невъзможно. Не съм купувал електроуред от САЩ, ама в Европа(или поне в ЕС) е задължително да има инструкции за употреба, ако няма, тогава производителя може да изгърми с крупна глоба! Едва ли в САЩ положението е различно.
Може да напишеш, че е нямало инструкции за употреба, но пък няма как да го докажеш. Добави, че живееш в Европа и продавача е трябвало да ти предостави необходимия трансформатор. Не знам дали е длъжен, ама к'во ти пука, нали не си в съда, нищо не губиш да пробваш всичко. Grinning (обаче, ако е поръчвано до адрес в САЩ, тогава този номер няма как да мине)

Ами има само инструкции как се пуска, но няма указания с какъв ток работи.Аз си мисля въобще да не коментирам, че тук уредите работят на 220W и да пиша, че е изгорял заради дефект/така съм писала и на продавача/ и ако те споменат за това да им кажа, че не съм знаела за това защото не е упоменато в обявата. Как мислите?

Последна редакция: пн, 06 окт 2014, 12:27 от stefy2

# 528
stefy2

ЧревоУгодник  казал нещо много интересно... ти до къде си го поръчвала - до БГ или до САЩ? защото ако си поръчвала до САЩ, то ако не греша, ибей няма да приемат оплакването ти. Отговорността на продавача свършва се с доставка до адреса. След това може би някой друг е повредил стоката - това е тяхното обяснение.

Аз не знам какво да пишеш - честно. Ако си го поръчала до тук, то възможно е да кажеш, че продавачът не ти е предупредил. Но пак - той май е частно лице и за него не важат правилата за фирми. Дори трансформатора трябва да го купиш сама - тези, които са за европейски пазар вече са направени за нашата мрежа. Това е лирично отстъпление, просто обяснение - не трябва да го знаеш и да изтъкваш в кейса Wink

волтове се пишат с V, иначе няма да разберат ако ще решиш да говориш за това.

# 529
  • Пловдив
Моля за помощ : как да изпратя допълнителни пари на потребител от и-бей ?   bouquet

# 530
  • Пловдив
Моля за помощ : как да изпратя допълнителни пари на потребител от и-бей ?   bouquet

С опцията Send money на Pay Pal.Трябва да знаеш само на кой имейл да ги пуснеш.

# 531
 За колко време Ви идват поръчките ако ги пуснете до английски адрес на доставчика. Купих някои неща, като първото пише, че ще е на адреса на доставчика между 26-ти и 29-ти септември. Още нищо не съм получил, това нормално ли е?
 Бях питал, дали може да вържа две карти към профила ми в PayPal и ми отговориха, че може. Как обаче да наредя на Pay Pal когато плащам в паунди да взема от каратата ми в паунди и когато в евро от картата ми в евро?
 Ако плащам през PayPal на имейла на продавача има две опции. Едната е да изпратим пари на приятел, каква е разликата от другата опция?
 Разгледах таксите, които взима сайта. Ако правилно съм разбрал, ако продам нещо за 100 паунда, Ebay ми удържа 10 паунда и PayPal още 3,40 плюс 20 пи за транзакцията или общо разходи 13,60 паунда.

# 532
vaskobrit

поръчките идват за приблизително 3-4 дни. Може би твоите вече са при превозвача, просто не са отразени в системата? И не всички превозвачи съобщават, че имаш твоите неща при тях. Трябва да дочакаш курса. Това е "общо взето".

при пейпала просто си сменяш ръчно картата - посочваш при самото плащане от коя карта искаш да бъдат изтеглени парите.

Ако плащаш за стока, не ти взимат такса в пейпал. При пращане на парите към приятел избираш кой ще плати таксата - ти или получател.

за таксите от ибей не мога да кажа, трябва да почета правила, може би някой друг ще ти отговори

# 533
  • Пловдив
Благодаря

# 534
 Мерси Фанданго!
НЕ можах да разбера третия отговор. Като плащам стока през PayPal не плащам такса и при двете опции или само при едната? Изобщо каква е разликата между едната и другата?

# 535
Мерси Фанданго!
НЕ можах да разбера третия отговор. Като плащам стока през PayPal не плащам такса и при двете опции или само при едната? Изобщо каква е разликата между едната и другата?

Когато превеждаш пари с първата опция sending money for goods/service" не плащаш такси, продавача ги поема

Ако използваш втората опция "sending money to family or friends", ще платиш такса ако ползваш карта. Ако ползваш сметката си в Пейпал или банкова сметка няма.

# 536
Мерси Фанданго!

Grinning  Такса я  има винаги, пейпал не работят за едно "благодаря". Но
     при "плащане на стока или услуга" таксата автоматично се поема от продавача.

при "изпращане на парите на приятел" ти избираш, кой ще плати тази такса.  В този случай ти можеш да избереш - ти или той ще бъде този късметлия.

Това е цялата разлика.

А, bobo13 мерси, забравих го  Grinning

Стоката я плащай с опция "goods or service", по-малко разправии ще имаш с избиране на опции  Wink

# 537
  • Пловдив
Дружески напомням, че темата е Ebay, за Pay Pal има отделна. Wink

# 538
Здравейте , има ли някой , който да продава в Ибей ? Искам да попитам нещо - как определяте пощенските разходи , намерих таблица с таксите в сайта на бг пощи , но ми се вижда бая скъпо . Т.е. за да си продам сега 2-3 неща на сравнително сносни ниски цени , аз трябва да взема едно 10-15 паунда за пощенски разходи  newsm78 .

# 539
Здравейте , има ли някой , който да продава в Ибей ? Искам да попитам нещо - как определяте пощенските разходи , намерих таблица с таксите в сайта на бг пощи , но ми се вижда бая скъпо . Т.е. за да си продам сега 2-3 неща на сравнително сносни ниски цени , аз трябва да взема едно 10-15 паунда за пощенски разходи  newsm78 .

Зависи какво продаваш и коlко е тежко. Ако пращаш малки пакети до 1 кг ти е 12-13 лв. Което е около 5-6 паунда. КОето е нормална цена като гледаш на обявите в Ибей и на техните доставки до БГ. Ако е под 1/2 кг е по-евтино даже.

Ако са тежки вече си е цифромания, но и на мен за една уредба ми искаха 88 паунда до БГ с ДХЛ.

Няма да ги пращаш с предимство и препоръчка. Те да не ти ги пращат така? Това си е International Standard delivery

Общи условия

Активация на акаунт