Ebay - 93

• 62 434
  • 796
  •   1
Отговори
# 555
Момичета, за пръв път имам такъв проблем - продавачът е пуснал две пратки до превозвача, като едната е за мен, а другата по погрешка я пуснал на същия адрес. Сега ме моли да му върна тази, която не е за мен. Като предлага дори да ми върне парите за моята пратка.  Помолих превозвача да не приема въпросната пратка, за да се върне обратно. Но явно няма да стане. Какво да правя, как да обясня на продавача, че няма да се получи? Докато пристигне в България, докато я върна ще мине доста време. И как ще обясня, че ще пътува от друга държава?

# 556
  • Sofia
Няма да ги пращаш с предимство и препоръчка. Те да не ти ги пращат така? Това си е International Standard delivery
   А така няма ли някаква кофти вероятност купувачът да се окаже некоректен и да отвори кейс за неполучена пратка, въпреки че е пристигнала?

Ако ползваш "standard delivery", как ще можеш да докажеш, че нещата, които си изпратил към купувача, са пристигнали при него? newsm78

La_Valletta, според мен, му кажи истината, обясни му как стоят реално нещата и се извини, че няма какво да направиш по въпроса, толкова. Peace

# 557
Е тук се разчита на добрата воля. Пратките, които се пращат от Англия в повечето случаи са без тракинг номер(говоря за доставка 4-5 паунда до БГ). Говоря за Стандартна м/ународна. За да е с номер се плаща допълнително или по-висока цена. Това си го избира купувача. Както и дали да е обикновена или експресна.

Когато е Royal Mail Tracked, вече отива на 9-10 паунда доставка до БГ. Да ние ползваме превозвачи от Англия и в повечето случай ни е freе.

По принцип затова се дава и срокът за повдигане на кейс да е 1 месец след изпращането на стоката, защото по пронцип ако в пощата до 20 дена не се потърси пратката се връща обратно на изпращача. И се прдполага, че в рамките на 1 месец пощите ще доставят или върнат пратката. Ако е загубена не знам кой поема вината, но явно пощите трябва да докажат, че е загубена.
Като цяло тук се разчита и малко на "съвестта" на хората:)

# 558
  • Sofia
Е тук се разчита на добрата воля. Пратките, които се пращат от Англия в повечето случаи са без тракинг номер(говоря за доставка 4-5 паунда до БГ). Говоря за Стандартна м/ународна. За да е с номер се плаща допълнително или по-висока цена. Това си го избира купувача. Както и дали да е обикновена или експресна.

Е, значи, ако някога реша и да продавам в Ebay, ще ползвам само "tracked service", че като знам какви измамници се подвизават по тези сайтове... Joy

Благодаря ти за разясненията! Wink

# 559
Мдаааа, няма лошо. Аз съм получавал пратки от Полша с проследяващ номер за 3-4 паунда доставката, в някои страни го имат на по-достъпни цени.

Винаги може да прежалиш някой паунд, но после задължително му оставяш "гоотин" feedback

Затова хубаво трябва да се чете и за доставката Simple Smile

# 560
Упс, аз сега се замислих, че не съм ползвал превозвач за Ибей. Нали доставят на адреса в Пейпал.....

Има ли някой да е ползвал превозвач с Ибей?

# 561
  • Пловдив
От почти 6 години ползвам превозвач за ибейските покупки аз.Доставят на адреса, който е даден като Primary Delivery Address в профила в ибей.

# 562

Е, значи, ако някога реша и да продавам в Ebay, ще ползвам само "tracked service", че като знам какви измамници се подвизават по тези сайтове... Joy

Tracked service също не е гаранция, че ако клиента се окаже некоректен ще спечелиш делото...
Ако клиента каже "Не съм получил нищо" никакви тракинг номера няма да те спасят. И въпреки това аз винаги ползвам тракинг номер ( 3 лв е)  ...

# 563
  • Sofia

Tracked service също не е гаранция, че ако клиента се окаже некоректен ще спечелиш делото...
Ако клиента каже "Не съм получил нищо" никакви тракинг номера няма да те спасят. И въпреки това аз винаги ползвам тракинг номер ( 3 лв е)  ...

На мен ми бяха казвали други потребителки, които продават в Ebay, че ако докажеш, че стоката е пристигнала при получателя, посредством валиден тракинг номер, няма как да изгубиш кейса. newsm78 А и наистина, каква би била логиката некоректният потребител да спечели, щом имаш доказателства?!

# 564
Black Cat 13

Всичко може да се случи... пак тук имаше казус, едно от нашите момичета изпрати козметика. Покупател пък каза, че получил празен плик и тя загуби кейса  Sad А по цялата логика не трябваше, как така, ако се замислиш, той взел от пощата празен плик и после отворил кейса? тя имаше всички доказателства - тракинг, тегло и дори май фото с  продукта на везна и фото на плика. И нищо...

Последна редакция: ср, 08 окт 2014, 19:37 от fandango

# 565
  • Sofia
   Егати... Shocked ooooh! Crossing Arms

# 566
Black Cat 13

Всичко може да се случи... пак тук имаше казус, едно от нашите момичета изпрати козметика. Покупател пък каза, че получил празен плик и тя загуби кейса  Sad А по цялата логика не трябваше, как така, ако се замислиш, той взел от пощата празен плик и после отворил кейса? тя имаше всички доказателства - тракинг, тегло и дори май фото с  продукта на везна и фото на плика. И нищо...

Не е само това...
Първо - иБей не признава БГ Пощи за нищо.
Второ - щом пратката стигне Хийтроу, Роял мейл сменят автоматично тракинг номера. Т.е. ти проследяваш пратката само до хийтроу. За да докажеш, че пратката е пристигнала, трябва да се свързваш с Роял мейл . Обаче и те са неадекватни често. Аз съм се свързвала 2 пъти с тях, за половината пратки не можаха да ми дадат инфо къде са. Клиентите потвърдиха че са си ги взели, но аз нарочно дадох тракингите на Роял мейл (на луда се направих) за да видя дали дават инфо ...

Дори най-скъпата услуга на БГ Пощи : тракинг + обратна разписка за получена стока не е гаранция, заради смотаните Роял мейл. Продадох панталон за 100 лири и исках да се уверя, че ще стигне 'жив и здрав' до клиента, пратих го с тракинг + обратна разписка. Това преди 2 месеца. Клиента потвърди, че е получил пратката и е доволен. От обратната разписа и следа няма .,.. Всеки ден питам в пощата и казват, че вината е в Роял мейл....

Има и нещо друго: куриера на Роял Мейл може да остави пратката в двора на купувача или на съседа и  пратката да бъде открадната. В такъв случай тракинга може да докаже че е пристигнала, но не и че е получена от клиента ...

Изобщо сигурно няма в иБей, така, че бъдете готови за всичко, когато решите да продавате.

# 567
 Ако ще говорим за Роял мейл, аз мноооооого какво мога да разкажа  Mr. Green

Но те не признават изобщо чужди тракинги, не само български. Само техните стават за проследяване.
 те официално са въвели "приемане на пратката от съседи", тоест не просто могат да я оставят - а направо оставят при съседите  Whistling А там вече както ще ти провърви - ако например комшията заминава утре на почивка, а получателят днес е до късно на работа? Самита англичани не са във възторг, но това е.

Случаят, за който разказах не е бил с Роял мейл, там пратката пътувала за някаква прибалтийска страна. Отделно място заема Италия - там пощата е под всякаква критика. А и самите италианци ползват се от това.

# 568
Ако ще говорим за Роял мейл, аз мноооооого какво мога да разкажа  Mr. Green

Но те не признават изобщо чужди тракинги, не само български. Само техните стават за проследяване.
 те официално са въвели "приемане на пратката от съседи", тоест не просто могат да я оставят - а направо оставят при съседите  Whistling А там вече както ще ти провърви - ако например комшията заминава утре на почивка, а получателят днес е до късно на работа? Самита англичани не са във възторг, но това е.

Случаят, за който разказах не е бил с Роял мейл, там пратката пътувала за някаква прибалтийска страна. Отделно място заема Италия - там пощата е под всякаква критика. А и самите италианци ползват се от това.

Точно, че Роял Мейл са супер кофти. Искала съм да застраховам пратка в БГ Пощи и ми отказват, защото Роял Мейл не приемат застраховани пратки  Crossing Arms 
И въпреки това продавам само и единствено в УК.
Италия пък хич няма да я споменавам, че там проблемите са повече, отколкото сигурно има в Афганистан  Sick (за пощенска услуга говоря).
Забранила съм купувачи с адреси извън УК да купуват мои артикули и преди няколко дни една германка купи от мен детски тениски. Как я направи тая магия не знам  Thinking

# 569
  • Sofia
   Т.е. единственият начин да си сигурен, че пратката ти е пристигнала при купувача, е използването на куриерските фирми, на безбожни цени, така ли излиза? Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт