Ebay - 93

• 62 395
  • 796
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
Здравейте, поръчах нещо по ибей, но не работи...
Сега какви са опциите - refund или да ми пратят ново, но предполагам и в двата случая ще искат да пратя нещото обратно, а пощенските ще ми ги поемат ли?  Confused

Бих предпочела refund, честно казано, защото не ми се занимава пак да чакам 2 месеца да пристигне (и пак да не работи може би...), но с пощенските как стои въпросът?   bouquet

При връщане  обикновено купувачът си плаща транспорта, но щом не работи - пишете си на продавача първо, обяснете му ситуацията.

# 136
Да, ще му пиша, просто предположих, че има стандартна "процедура" и да знам за какво да настоявам... Simple Smile

# 137
Като пишеш на продавача, че стоката не отговаря на описанието, ибей автоматично отваря кейс.
Това, че в обявата пише, че не се приема връщане, няма нищо общо с твоя случай.
Не разбрах какво значение има, че пощенските са 5 паунда от общо 7  Rolling Eyes
Точно, защото въпросът е принципен, съм ти отговорила да се свържеш първо с продавача.

Не знаех , че се отваря автоматично кейс - за първи път ми се случва да съм недоволна от нещо .
Малко инфо, което не видях да е коментирано някъде , а може да е полезно за някой - можете да си поискате само сумата без доставката като partial refund .
Благодаря за отговора на Аia"

# 138
Моля ви за съвет ... Искам да си купя таблет от ибей, (английския с доставка до България) .
Как стоят нещата с гаранцията,ако има нужда къде ще мога да го ремонтират?
 Praynig Praynig Praynig

# 139
Здравейте отново. Преди няколко дни писах тук с въпрос относно плащането на покупка от Ибей ЮК. Сега имам друга чуденка свързана с доставката. Свързах се с едни куриери, които доставят директно до Бг и сметнах,че тяхната оферта ме устройва. След като няколко дни вече ме мотаят с взимането на покупката от адреса в ЮК и след въпрос от моя страна относно плащането се оказва, че при първоначалният ми разговор по телефона съм се била "объркала" и ми искат повече пари за доставката, което ме вбеси. Почвам да си търся друг куриер и се надявам продавача да не му писне от тая българска неуредица (вече чинно съм си платила) и да не ме отреже. Моля ви междувременно да ми дадете идеи за евтин куриер до някой адрес на бг превозвач например. Аз преди съм ползвала Хермес, но те работят с по-малки пратки и не са ми вариант сега. Благодаря ви предварително.

# 140
  • София
Аз ползвам Габиели.

# 141
Здравейте на всички. Аз ще споделя моя опит от ибей - пазарувам ПОЧТИ всичко от там (само техника не). Най-хубавото е, че от стари колекции можеш да намериш много евтини стоки, и от лимитираните има много продукти, които са мааааалко по-скъпи от цените в магазина, но пък в магазините вече ги няма тези артикули. С въпроса за недоставен колет или връщане на парите... Веднъж ми се случи да ми се забавят 3 чифта обувки с 2 дена, продавача ми изпрати отново, за без пари. Получих 2рия колет, в който имаше още 1 чифт обувки, като извинение! Вярно, бяха от евтините, но пак си е нещо. Първия колет дойде с 1 месец закъснение (обяснението на DHL беше, че са го били забравили) и аз го върнах на продавача, който ми ВЪРНА сумата, която бях дал за тях по необясними за мен причини и така и не ми отговори защо, след като ми прати обувките отново?  bouquet

Не живея в България и си купих едни кремове от ибей, от България - като видях, че има българи реших да си взема от тях. Дадоха ми някакъв трак номер от Сливен, а информацията за доставка приключва в София!!! След дълги разговори с продавача той твърдеше, че кремовете са доставени, а нямаше и следа от тях! Отказа да върне парите или да прати кремовете отново! Явно изпращат колетите до някой познат/роднина в София и лъжат копувачите, че колетите са пристигнали! Извод - НИКОГА не пазарувайте от БЪЛГАРИ! С цялото си нахалство ме караха да им пиша на английски, а не на български - видиш ли, те били знаели английски добре и явно искаха да го практикуват...

# 142
  • Sofia
С цялото си нахалство ме караха да им пиша на английски, а не на български - видиш ли, те били знаели английски добре и явно искаха да го практикуват...

Според мен, са държали да си пишете на английски, понеже при евентуално отваряне на кейс, преди да отсъди в нечия полза, Ebay има практиката да преглежда съобщенията между продавача и купувача. Peace

# 143
arrival

Black Cat 13  абсолютно вярно ти е казала защо са искали да водиш кореспонденцията на английски.  А сега за тракинга, ти изобщо знаеш ли как действат тракинг сервиси? Докато колета ти е на българска територия - ще се показва докъде е стигнал. Когато напуска нея - вече трябва да търсиш в своята страна. И преди да се появи, има известно време когато не се появява никъде. Между другото БГ пощи сега уж работят добре (пу,пу, пу) Аз лично имах случай, когато колетът ми е дошъл след 3 месеца от Англия. Я познай кой е бил виновен - роял мейл спокойно са го изпратили в Чили!!!!!

А и още - ако ще напишеш къде живееш - от един ти пост мога да предположа, че си в Германия. Та иди виж как се оплакват немците от техните си пощи. Дали са минали поне 2 седмици? И не бъркай частен продавач с фирма. Иди купи си нещо от един англичанин, който продава своите си неща и ще ти изпрати старо вместо ново - тогава и  кралицата ще ти бъде виновна

Последна редакция: вт, 10 юни 2014, 19:46 от fandango

# 144
arrival

Black Cat 13  абсолютно вярно ти е казала защо са искали да водиш кореспонденцията на английски.  А сега за тракинга, ти изобщо знаеш ли как действат тракинг сервиси? Докато колета ти е на българска територия - ще се показва докъде е стигнал. Когато напуска нея - вече трябва да търсиш в своята страна. И преди да се появи, има известно време когато не се появява никъде. Между другото БГ пощи сега уж работят добре (пу,пу, пу) Аз лично имах случай, когато колетът ми е дошъл след 3 месеца от Англия. Я познай кой е бил виновен - роял мейл спокойно са го изпратили в Чили!!!!!

А и още - ако ще напишеш къде живееш - от един ти пост мога да предположа, че си в Германия. Та иди виж как се оплакват немците от техните си пощи. Дали са минали поне 2 седмици? И не бъркай частен продавач с фирма. Иди купи си нещо от един англичанин, който продава своите си неща и ще ти изпрати старо вместо ново - тогава и  кралицата ще ти бъде виновна

Да, в Германия съм. Поне 2 седмици? Simple Smile 7 месеца и няколко дена вече, а те продължават да твърдят, че пратката е доставена на МОЯ адрес! Знам как действат тракинг сървиси, защото пазарувам от различни държави. Никой не е чувал нищо за този колет от както е бил в София! Аз съм доволен от германските пощи, защото на всичкото отгоре ми носят колета до вкъщи, а не звънят като в България да отидеш да си го вземеш! Колкото да самия продавач, има много хора които са писали, че не са си получили нещата! Проблема не е само в мен и в германски пощи Simple Smile

# 145
arrival

мерси за обяснението. Ако  пак ще прочетеш предишния си пост - ще видиш, че не си го казал това нещо. Радвам се, че всичко ти е наред. Само не разбрах, как така от един продавач си направил извода за всичките. мисля, че в немския ибей има ги също такива, за англ и американски не говоря - просто знам, че са много. но не си ни посъветвал да не купуваме от англичани, немци и така нататък.  В случаи като твоят се дава линк към продавача - за да се предпазят другите хора. не се говори - не купувайте от българи. Защото до този момент, ако някой от някаква нация не е бил коректен и това би водило до отказ да се купува от тях като цяло - ибей би умрял.
 Аз лично преди дни купих си нещо от една много мила дама от България - страшно съм доволна.

Твоя пост просто звучи като - вече не съм българин, немец съм, затова в България живеят само втора ръка хора.
 Мога и още да напиша, но спирам до тук.

Последна редакция: вт, 10 юни 2014, 22:32 от fandango

# 146
Защо като разглеждам страница с много listings и ги подредя по цена + доставка, ми пише, че доставката е 10$, например, но като вляза да разгледам конкретния listing, доставката вече излиза 15$?  Rolling Eyes
Написала съм държавата без точен адрес и в двата случая..

# 147
Здравейте  и от мен Simple Smile)
Скоро разглеждах в ибей Sony xperia z за около 300 и няколко долара: http://www.ebay.com/itm/NEW-Sony-Xperia-Z-C6603-Unlocked-LTE-5-0 … sh=item2a3932a597 а в Бг цената му е около 1000лв. от Глобул или Мтел. Как мислите? Дали е възможна такава разлика, да не би телефончето да е реплика? Моля ви за съвет. Praynig

# 148
  • Пловдив
Здравейте  и от мен Simple Smile)
Скоро разглеждах в ибей Sony xperia z за около 300 и няколко долара: http://www.ebay.com/itm/NEW-Sony-Xperia-Z-C6603-Unlocked-LTE-5-0 … sh=item2a3932a597 а в Бг цената му е около 1000лв. от Глобул или Мтел. Как мислите? Дали е възможна такава разлика, да не би телефончето да е реплика? Моля ви за съвет. Praynig

Погледнах цените тук..ми той върви м/у 540 и 650 лв според нета:
http://www.pazaruvaj.com/mobilni-telefoni-gsm-c3277/sony/xperia- … c6603-p140873244/
Не виждам смисъл да поръчваш от Хонг Конг, да плащаш мито и накрая пак да е същия.

# 149
Горгона, благодаря ти! Peace
Каква голяма надценка слагат операторите....

Общи условия

Активация на акаунт