Ebay - 93

• 62 476
  • 796
  •   1
Отговори
# 210
  • В мечтите
ronicat според мен пиши на центъра за резолюции..този който се занимава със спорове и т.н.Прати снимките и опиши какво е било описанието и какво са ти пратили и че искаш да ги върнеш.Няма ли опция за връщане на продукта.Обикновенно всеки продавач включва или връщане или отдолу пише,че Ебай гарантира връщането на парите до..колко дни бяха не си спомням.Но действай,че времето минава  Hug

# 211
  • Luxemburg
Мерси Белослава. Продуктът е от частно лице и естествено няма как да го върна. Нито аз искам да платя 12€, а сигурно и тя няма да иска. Най-ме е яд на такива обяви. Какво и пречи да напише че са обувани броени пъти и са почти като нови ами ни баламосва с думи като "продавам стоки каквито аз бих купила и дала да носят децата ми". До резолюшън центъра няма още да пиша, тъй като ще ме питат дали съм се свързала с продавача. Днес вече по-спокойна ще седна да и опиша какво съм видяла и ще и пратя и снимки. Ако се съгласи да си плати връщането и ги пращам веднага, ако ли не ще поискам компенсация. Не върви да ми върне всичките пари и аз да си задържа гуменките.
Вчера ми пристигнаха едни обувки, нови в кутия. Жената първоначално ми каза 8лири за доставка на което аз се възмутих и тя ми е писала че сигурно калкулатора показва грешно и ми пусна фактура за 5.50 лири. Аз веднага погледнах на сайта на роял мейл и ми показа 6.15, но реших да изчакам, може пък да са под 250гр., знам ли. Идват обувките и виждам че наистина е коствало 6.15 или с 0.65 се е набутала (а на всичкото отгоре ги спечелих за 3.50). Веднага и пуснах 1 лира през пейпал (не бях сигурна колко пари ще и вземат пейпал) за разликата. А жената нито дума не е казала че са излезли по-скъпо и т.н. Ето така се търгува. А тази първата е с 100% фийдбек от 750 продажби. Реших че знае как се търгува в ибей. Днес получих един калъф за една електронна игра, обявен че е нов кутия но има следи на замърсяване. Идва си (опакован от всички страни с картон да не се  смачка калъфа) и е като нов. Едва забележима лека сива следа. Ами след 2мин в ръцете на детето ще има много по-големи щети от това. Ама жената го е написала в обявата.
Сори за спама ама ми е криво и се надявам да ме разбирате. Отдавна ви чета и понеже има много опарени в сайта затова купувам преди всичко нови продукти, ама ето че и грешки стават.

# 212
Здравейте!

Влизам с молба за съвет.

Спечелих търг, който е collection only. За съжаление съм се заблудила с града, където се намират артикулите и ми е невъзможно да бъдат взети лично. Веднага се свързах с продавачката и обясних какво е станало и питах как може да разрешим проблема и дали е възможно да ги пусне по пощата. Писа ми, че не желае да ги пусне по пощата и може аз да си ангажирам куриер. Отговорих й, че няма да мога да се справя. Предложението от нейна страна беше следното:

Hi,
I don't know what else to try, so sorry bit I think we will have to leave the clothes and them to the next bidder as either post or courier will be expensive for you as they are heavy.
Thanks

Нямах възможност да вляза в сайта и сега влизам и имам отворен кейс за неплатена стока.
Било ли е задължително да го отвори?
Бихте ли ме посъветвали какво да правя в създалата се ситуация!
Благодаря!

# 213
  • Пловдив
bibsy2014 кейс за неплащане или за разваляне на сделката?
При положение, че очевидно няма да вземеш нещата, съвсем резонно е да ги предложи на следващия бидър.Който пуска такъв тип обяви не се занимава с пощи.

# 214
Горгона , ето съобщението от ebay:

Seller jakey_125 has opened an unpaid item case for Girls clothes large bundle 9-12 months. They opened the case because they haven’t received payment for the item.
Please pay by 01-Jul-14, so the seller can ship the item to you, otherwise, the seller can cancel this order.

If you already paid for the item, please contact the seller to work it out so the seller can close the case with no repercussions. It’s important that you try to resolve this problem because an unpaid item can be recorded on your account and result in future restrictions to your account.

# 215
  • Пловдив
Ясно..можеше и да не ти отваря кейс, но е нейно право, все пак - щом играеш на търг се приема, че си наясно с уловията по него.
Пиши и с молба да се разберете без кейс, тя може да го затвори.Ако откаже, ще ти се отрази на рейтинга и може да бъдеш ограничена от някои търгове.

# 216
Благодаря ти за отговора!
При условие, че веднага й писах и търсих вариант да решим нещата ...
Ще й пиша сега.
Ако откаже, съм длъжна да платя стойността на сделката или? Как стоят нещата там?

# 217
  • Пловдив
Смятам, че ще се разберете, може би е искала да развалите сделката и отворила кейс за неплащане вместо това.Тя има кой да и купи нещата явно.Принципното положение е - не плащаш - страйк-ограничение от някои търгове-3 страйка- изтриване на профила.

# 218
Мерси Белослава. Продуктът е от частно лице и естествено няма как да го върна. Нито аз искам да платя 12€, а сигурно и тя няма да иска. Най-ме е яд на такива обяви. Какво и пречи да напише че са обувани броени пъти и са почти като нови ами ни баламосва с думи като "продавам стоки каквито аз бих купила и дала да носят децата ми". До резолюшън центъра няма още да пиша, тъй като ще ме питат дали съм се свързала с продавача. Днес вече по-спокойна ще седна да и опиша какво съм видяла и ще и пратя и снимки. Ако се съгласи да си плати връщането и ги пращам веднага, ако ли не ще поискам компенсация. Не върви да ми върне всичките пари и аз да си задържа гуменките.
Вчера ми пристигнаха едни обувки, нови в кутия. Жената първоначално ми каза 8лири за доставка на което аз се възмутих и тя ми е писала че сигурно калкулатора показва грешно и ми пусна фактура за 5.50 лири. Аз веднага погледнах на сайта на роял мейл и ми показа 6.15, но реших да изчакам, може пък да са под 250гр., знам ли. Идват обувките и виждам че наистина е коствало 6.15 или с 0.65 се е набутала (а на всичкото отгоре ги спечелих за 3.50). Веднага и пуснах 1 лира през пейпал (не бях сигурна колко пари ще и вземат пейпал) за разликата. А жената нито дума не е казала че са излезли по-скъпо и т.н. Ето така се търгува. А тази първата е с 100% фийдбек от 750 продажби. Реших че знае как се търгува в ибей. Днес получих един калъф за една електронна игра, обявен че е нов кутия но има следи на замърсяване. Идва си (опакован от всички страни с картон да не се  смачка калъфа) и е като нов. Едва забележима лека сива следа. Ами след 2мин в ръцете на детето ще има много по-големи щети от това. Ама жената го е написала в обявата.
Сори за спама ама ми е криво и се надявам да ме разбирате. Отдавна ви чета и понеже има много опарени в сайта затова купувам преди всичко нови продукти, ама ето че и грешки стават.

Здравейте.
Извинявам се, че така се намесвам във Вашия разговор, но за жалост Вие трябва да платите таксата за връщането на продукта, освен ако не е изпратен от държавата, в която се намирате... Много е кофти и не си струва да връщате продукт, който струва колкото или около таксата за връщане...

# 219
Горгона , ето съобщението от ebay:

Seller jakey_125 has opened an unpaid item case for Girls clothes large bundle 9-12 months. They opened the case because they haven’t received payment for the item.
Please pay by 01-Jul-14, so the seller can ship the item to you, otherwise, the seller can cancel this order.

If you already paid for the item, please contact the seller to work it out so the seller can close the case with no repercussions. It’s important that you try to resolve this problem because an unpaid item can be recorded on your account and result in future restrictions to your account.

В този случай продавачката се е отнесла НЕКОРЕКТНО. Имате право да заплатите продукта в 14 дневен срок!!! Тя няма как да знае, че след 10 дена няма да Ви е удобно да отидете да си вземете продукта и съответно да го заплатите. Ако не сте заявили, че НЯМА да го платите, според мен ибей ще застена на ваша страна, ако има някакъв спор. Правилата на сайта са ясни и това, че на първия ден не знаете какво да правите с доставката, не значи, че няма да се потърсите куриерска фирма в следващите дни, които да вземат продукта и да Ви го доставят...

# 220
  • Sofia
В този случай продавачката се е отнесла НЕКОРЕКТНО. Имате право да заплатите продукта в 14 дневен срок!!! Тя няма как да знае, че след 10 дена няма да Ви е удобно да отидете да си вземете продукта и съответно да го заплатите.

14-дневен срок?! Shocked Объркал си се много – стоката трябва да бъде платена в рамките на няколко дена (2-3) след края на търга, освен ако продавачът не е упоменал друго. Peace

А и замисли се дали продавачът ще има чисто техническата възможност да отвори кейс, ако не е в правото си. Wink

# 221
  • Sofia
   arrival, нищо лично към теб, но забелязах, че на няколко пъти пишеш доста странни неща в темата, които просто не са истина. Мисля, че не е редно така да подлъгваш хората с грешна информация, ако не си на 100% сигурен в това, което пишеш. Simple Smile Пак казвам – не го приемай лично.

# 222
  arrival, нищо лично към теб, но забелязах, че на няколко пъти пишеш доста странни неща в темата, които просто не са истина. Мисля, че не е редно така да подлъгваш хората с грешна информация, ако не си на 100% сигурен в това, което пишеш. Simple Smile Пак казвам – не го приемай лично.

Хмм... Навярно зависи от коя държава копувате... Аз лично пазарувам от германския ибей и имам 14 дена, в рамките на които да платя стоката. Само 2 пъти съм пазарувал от други страни. Навярно сте права, за това ще се въздържам от коментари и само ще чета какво се случва в ибей Simple Smile
Лека вечер Ви пожелавам.

# 223
  • Sofia
   Е, глупости, не те съветват да се въздържаш изобщо, не ме разбирай погрешно. Laughing Все пак, всеки може да си пише каквото си иска, това е публичен форум. Wink

Мисълта ми беше, че е хубаво, когато даваме някаква информация, да сме сигурни, че във всички случаи е така, а не само на базата на нашия личен опит. Аз, например, ако не съм убедена в това, което пиша, винаги споделям, че е хубаво информацията да бъде потвърдена и от друго място, за да не заблудя неумишлено питащия.

Иначе, по конкретния казус, продавачът си е в правото да отвори кейс, тъй като купувачът е неспособен да спази условията на търга, т.е. да вземе лично артикула си. Peace

# 224
  • София
Кейс за разваляне на сделката - да. При условие, че се разбират с купувача именно за разваляне на сделката, да пусне кейс за неплатена стока - не е коректно.
Преди няколко месеца си купих 2 книжки от ebay, обявени бяха like new. Много съм доволна, нямаха никакви следи от отваряне дори, подозирам, че са си били чисто нови, а не като нови. Само че още се чудя за доставката - как 2 книги, около 0.5кг, ми излязоха колкото 100бр. конци, около0.2кг. Ясно ми стана кой продавач лъже за пощенските, и няма да пазарувам повече оттам.

Общи условия

Активация на акаунт