Ebay - 93

• 62 388
  • 796
  •   1
Отговори
# 600
Може да се снакционира по  принцип за високи пощенски но само ако е подаден сигнал от купувача. че пощенската сулуга не е действителна.
Но не го правят  спокойно  а по високи пощенски  се слагат за да платят по малък процент печалба на ибей

Ами не съм много съгласна за печалбите ... все пак иБей взима 10% и от пощенските и от цената на артикула, така, че дали ще надуеш пощенските пък ще намалиш цената на артикула - все тая. Ибей така или иначе на края си взима 10% от общата сума.  Wink

# 601
Да , но едно е да напишеш примерно , че продаваш дадено нещо за 2 паунда и клиента вижда примерно 2 паунда и си казва - еха колко е евтина тая рокля примерно казано . После не , че не гледа и разхода за доставка естествено , но първосигнално си казва колко евтино го купува , това е трик, който ползват много търговци в онлайн търговията съм забелзала , както и цена завърваща на .99 .

# 602
Да споделя малко и от моя  опит като продавач:
- отдържа се такса 10% върху цената  на артикула(без пощенските които сте посочили)
- струва си да се продават  неща който са скъпи за тях а тук са евтини
- изпращам с БГ  пощи с проследяваш номер и обявена стойност на артикула
така  се получва сигурност с тракинг номера , а ако недай си боже се загуби пратката бг пощи  са длъжни да ти възстановят сумата (до сега нямам загубена пратка) стигат за 15 дни  с тяхното  бавене
за ваша сигурност си въвеждате тракинга в полетето че пратката е с тракинг номер
 парите  за получена стока на първите 10 пратки се получават до 20 дни (стоят в сметката ви  в пей пал )-
- за 100 безплатни обяви на месец се плаща
-хубаво е обявата да има снимка и размери в инчове

Как така изпращаш с обявена стойност пратките? За кои държави става въпрос?
На мен два пъти ми отказват - веднъж в нашата поща и веднъж в централната, под предтекст, че обявена стойност за Англия и Германия не можело.  Thinking
в нашата поща до сега не е имало проблем , винаги слагам  обявена стойност за Англия преди седмица  пак сложих.Това е моята застраховка
10% са само на цената без пощенските

# 603
Моля пояснете ми пратка с тракинг номер пратка с предимство ли е , за да знам как да си изчисля доставката от бг пощи? И какво пишете на доставка , когато пращате с бг пощи -international tracking delivery, standart delivery какво точно?

Последна редакция: нд, 12 окт 2014, 17:32 от Elizabett

# 604
Elizabett

не, пратка с тракинга не е пратка с предимство. С предимство е нещо като експресна пратка, доколкото разбирам - просто ще я пуснат да мине по-бързо. как - не знам  Mr. Green няма да изпратят кола да я возят към митница и там няма да я чака чартер.

За доставката - всичко е ясно вече в самото название, international tracking delivery - с тракинга,  standart delivery - без него.

# 605
Elizabett

не, пратка с тракинга не е пратка с предимство. С предимство е нещо като експресна пратка, доколкото разбирам - просто ще я пуснат да мине по-бързо. как - не знам  Mr. Green няма да изпратят кола да я возят към митница и там няма да я чака чартер.

За доставката - всичко е ясно вече в самото название, international tracking delivery - с тракинга,  standart delivery - без него.
Благодаря ти  Hug . За този тракинг номер ще ми искат ли допълнително пари? И още нещо искам да попитам преди да си пусна 1вата обява - до колкото разбирам в сайта на ибей пише , че е възможно обявата ми да бъде публикувана и в други ибей сайтове. Ще плащам ли и на тях такса за продажба или само на този, в който бъде продадена стоката?

# 606
Здравейте,
Поръчах си един обектив на канон от ebay.com,продавача се намира в Хонг Конг,
цената на обектива е 540 долара с включени 15 долара за доставка,бърза доставка.
В петък ми се обадиха от TNT България , за да ми кажат че обектива е задържан в Лиеж, Белгия,
на него пишело стойност от 125 долара,след което белгийските митници са го задържали ,защото
не можело такъв обектив да струва 125 долара.И сега в 10 дневен срок трябва да изпратя писмо,не имейл,на адрес на митниците в Лиеж във вид на опровержение (или платежното ми от ПейПал или банката,така си мисля).
Писах на продавача,дадоха ми онлайн фактура за 125 долара,която не мисля че ще устои пред белгийски митници.Писах им пак че нестава и все още чакам отговор,но времето си върви!
Копирам ви писмото на Митници Белгия към ТНТ :

The above shipment has been held by Customs on suspicion of Intellectually
Property Rights infringement.  The shipment is now with a special team in
Customs, dealing with these shipments and is no longer available to TNT.

Customs assumes the shipment is abandoned by all concerned parties and the
shipment will be sent for destruction without further notification unless
a written objection is received by Customs within 10 working days from
this moment on.

If the consignor or consignee wish to object to this procedure or when
there would be additional proof they want to present to Customs, a
registered letter must be send to the Regional Director of Customs in
Liege, clearly mentioning the above consignment note number.
The letter must be addressed to:
Administration des Douanes et Accises
a l'attention du Directeur Regional

Direction Régionale des D&A
Service contentieux
c/o service Cx DPI

Rue de l'Aéroport, Bât 56
4460 Grâce-Hollogne
Belgique

There is no point in sending any emails to TNT Liege on this shipment, as
TNT cannot influence nor interfere in the above process at all.  Only
correspondence with Customs in Liege on the above address can lead to
resolving the issue at hand.

The shipment has been updated with the code CD and the matching contraband
code will be attached as well.

Моля за съвет какво е най правилно да направя?
Изпращане на писмо с документи за един ден с ТНТ до Белгия е около 60 лева,това само за информация!
Благодаря предварително!

# 607
  • Sofia
   veszxr, без да искам да те обезкуражавам, според мен, положението ти никак не е розово... Confused

Не знам кой ти е обяснил причините, поради които обективът е бил задържан, но в копираното по-долу от теб съобщение пише нещо малко по-различно. Ти успяваш ли да си го преведеш цялото?

Накратко – казват ти, че пратката е била задържана от митническите служби, поради нарушение на авторските права (в каква връзка, не става ясно). Пише също, че митницата ще счита, че всички засегнати страни се отказват от въпросната стока и тя ще бъде изпратена за унищожение след 10 работни дни.

Казва се, че имаш право на опровержение, но не пише какво точно да бъде то (?!?) – трябва да го адресираш до регионалния митнически директор в Лиеж.

Казват ти също, че няма смисъл да се свързваш с TNT в Лиеж, защото те няма как да ти помогнат.

Ако бях на твое място, щях да звънна направо на митническите служби в Белгия (предполагам, имат телефон) и да се опитам да разбера дали изобщо има смисъл да се занимавам, тъй като явно проблемът далеч не е в несъответстващата цена на обектива. Rolling Eyes Хубаво ще е, обаче, да проведеш разговора на френски, като че ли...

Ох, успех ти желая, все пак! Peace

# 608
Благодаря за бързия отговор.
Ами ако откажа продукта или отворя диспут? С изпращане на платежно от пейпал и нашата банка дали няма да помогне? Реално аз каква вина имам че го спират в Белгия?

# 609
  • Sofia
   Нямаш вина, но за съжаление, случват се и такива неща. Няма как да знаем какъв точно е казусът, но както казах вече, не смятам, че изобщо става въпрос за самата стойност на пратката. Rolling Eyes

Да, аз лично бих отворила кейс през Ebay – вероятно ще ти върнат парите, но трябва да опишеш всичко, както си е, т.е. изрично да упоменеш, че стоката дори не е достигнала до нашата граница. Peace

# 610
А мислиш ли , че изпращане на платежно от моя страна преди да отворя кейс ще е добра идея, и кейс се отваря преди да изтече срока за получаване, който не съм сигурен, но мернах някъде дата 20 октомври или след датата?

# 611
Според мен, те смятат, че това не е оригинален продукт, а менте с логото и надписите на някоя марка, а това е нарушение и дори в България такива стоки се унищожават.
Освен самия изпращат да даде някакви доказателства, че е оригинален обектив, друго не виждам какво може да се направи.
Предвид, откъде идва нищо чудно да е менте, което някак са разпознали като такова.

# 612
  • Sofia
   Ами, според мен, може и да пратиш, но не съм сигурна, че ще има особен смисъл.

Просто май е по-добре да им звъннеш, за да те ориентират в ситуацията. Peace

А за кейса, след колко дни можеше да се отвори, нека някой друг да припомни.

# 613
Моми4ета, спе4елих на търг два артикула с много ниска цена. Дали ще ми ги изпратят? Единият продава4 няма никакъв рейтинг.

# 614
veszxr , както вече Black Cat е написала - според мен най-добре е да отвориш кейс за неполучена стока. Така е най-правилно, тъй като ти реално не си я получила, тя дори не е влязла в България.
Със сигурност ще ти възстановят сумата, за съжаление продавача ще пие една студена вода, но пък и ти нямаш вина в случая ...

Общи условия

Активация на акаунт