Седмокласник здраво учи, няма как да не сполучи! НВО по БЕЛ!

• 49 336
  • 1 102
  •   1
Отговори
# 990
  • под Витоша
И синът ми е направил теста без грешка, доволен е от преразказа, ноооо  за тезата "не си спомня какво е писал" newsm78 , което силно ме тревожи....
За математиката изобщо не се притеснява, даже ми каза да очаквам пълно 6 /все пак се класира за нац.кръг на олимпиадата по мат./

# 991
Добро утро! Днес май съм по- добре. Сигурно следобед пак ще съм пред умиране  Laughing
Моята дъщеря първо е оградила Г на 1 въпрос, после поправила на А  ooooh!
Какво да се прави. Има общо -6т. до тук. Писала е доста по тезата и преразказа - това ми е надеждата.
При нас математиката е по- проблемна.

# 992
  • София
Моята не го е направила, тъй като врабчето в този момент не слуша, но е преразказала края, където не ми е ясно присъствало ли е врабчето.
няма причина врабчето да не е било там, нали не е умряло от глад Simple Smile Simple Smile Мисля, че няма да се заяждат за това

# 993
  • София
Сигурно ще прозвучи прекалено, но биха ли отнели точка, ако срещу цитата от в. 23 б. В е отговорено само "На прощаване", а не "На прощаване в 1868г."?!?

# 994
  • София
Нашите квестори са съветвали децата да преразказват или по точно да описват подробно небесните висини, които са споменати от снежния човек. Моята не го е направила, тъй като врабчето в този момент не слуша, но е преразказала края, където не ми е ясно присъствало ли е врабчето.

Ами моите мисля, че са постъпили разумно (надявам се и вярно) при  прераказването на последния абзац. От текста наистина  не става ясно дали врабчето е присъствало на отделянето на ръцете, на изхлузването на метлата, на падането на главата на снежния човек, затова те  много сбито са написали, че с идването на слънчевите дни, снежният човек се е разтопил, без да упоменават детайлите от текста. Логично е все пак  врабчето  в даден момент да е установило липсата на приятеля си. Не са преразказали финалното изречение с кокичетата, тък като в описанието за доброто бяло сърце са счели, че има елемент на авторово разсъждение.

Туфче, моята дъщеря също е писала само "На прощаване". Звънна да пита учителката в школата и
се упокои, че ще й зачетат отговора.

# 995
Сигурно ще прозвучи прекалено, но биха ли отнели точка, ако срещу цитата от в. 23 б. В е отговорено само "На прощаване", а не "На прощаване в 1868г."?!?
И моя така е написал, моля се и аз да не отнемат точка.

# 996
Привет ! Hug
Включвам се по повод разразилата се дискусия за първи въпрос и аналогията , която се прави с миналогодишния изпит. Мисля, че няма такава - миналата година, "грешката" беше обективна / видима/, а сега е по-скоро субективно усещането.

Пускам една статистика на МОН за миналогодишното НВО . Не е нова, но не е официално публикувана. Миналата година, когато излезе,   реших че ще е полезно да я има  и в седмокласната поща. http://dox.bg/files/dw?a=141d4ebbde От нея може ясно да се види и защо  се реши да не се анулира спорния първи въпрос.

Надявам се, че ще е полезна и за вас, както беше  за нас - миналогодишните мами! Друг е въпросът, защо МОН не я направиха общодостъпна...

Успех и късмет на всички дечица! Heart Eyes

Последна редакция: чт, 22 май 2014, 09:44 от ellis

# 997
Русалке, измисли ли заглавие на утрешната тема?  Wink Hug
Темата е седмична и доколкото разбрах няма да се затваря заради броя страници. Значи настоящата тема ще обхване  БЕЛ и математика.
Темата е седмична, обхваща НВО по БЕЛ и е с продължителност до края на днешния ден.
Утре ще променя и заглавието, за да се намира по-лесно от следващите набори.

Моля, не публикувайте днес нова тема! Нека това стане след полунощ или утре сутрин, преди началото на изпита по математика!

# 998
  • София
[quote author=пенсионирана русалка link=topic=782124.msg28239240#msg28239240

Туфче, моята дъщеря също е писала само "На прощаване". Звънна да пита учителката в школата и
се упокои, че ще й зачетат отговора.
[/quote]

И аз мисля, че трябва да се зачете такъв отговор, най-малкото не може да се поставя знак за равенство между дете отговорило само "На прощаване" и дете объркало изцяло произведението! Ако изобщо се стигне до отнемане, би следвало да е поне 0,5 т.

# 999
  • София
Относно последният абзац според сина ми както е написан предишният, където се пише, че е яло четвърти, пети, шести морков ...... говори, че то е ходило там всеки ден и че би трябвало да е свидетел на разтопяването на Снежния човек. /Баща му, който е филолог по образование  Mr. Green , но само по образование, е на същото мнение/. Ще видим - резултатите ще покажат.

# 1 000
  • София
Да кажа и аз за първи въпрос - при пръв поглед на теста - бях категорична за информационна бележка - просто защото видях табличката. Тя си е абсолютно информативна. Чак после се замислих дали въпросът е само за текста преди нея или и тя се включва в "текста", за който се чудим.

Щерката има една грешка, но за жалост е въпрос носещ 2 точки. Доволна е от тезата си и от преразказа. Ще видим дали и проверяващите ще са толкова доволни  Laughing

Останах приятно изненадана, че детето познаваше текста за преразказ. Майка му на детето не можеше да се похвали със същото. И тъй като и други деца от класа познаваха текста, подозирам, че заслугата е на учителката им до 4-ти клас Hug

А това - годишните оценки да са съобразени с матурите - струва ми се абсурдно. Ами да не бяха ги изпитвали тогава цяла година. Да не говорим, че има деца от притеснение се представят ужасно лошо на матурите-значи цяла година труд им отива на вятъра.
А и ако трябва да са еднакви оценките от матурите и тези от училище се обезсмисля сегашното балообразуване. Я направо да си умножим оценките от матурите по 3.

# 1 001
  • София
КАКВО СЕ ПРАВИ ПРИ ИЗГУБЕНА СЛУЖЕБНА БЕЛЕЖКА МЕЖДУ МАТУРИТЕ?

Извинете за главните букви, но бих искала да не ми се изгуби питането сред обсъждането на 1 въпрос.

# 1 002
  • София
търчите при директора и искате да ви разпечата нова. Те трябва да ги имат файловете. Що, да не сте я изгубили?

# 1 003
  • Бургас сити

Отивате до училището с молба да ви изпечатат нова бележка. Директорите имат файл, изпратен им от РИО, с всички служебни бележки на учениците от училището.

# 1 004
  • Пловдив

Извинете за главните букви, но бих искала да не ми се изгуби питането сред обсъждането на 1 въпрос.

Отивай в училището днес и предполагам ще ти разпечатат нова, те не са с уникален код или нещо там специално, та да не може да се изкара друга.  Peace

А пък аз се възмутих от училището в близко до Пловдив село, за което все говоря - там пък изобщо не са дали бележки на децата  Shocked
майката ще ходи днес да се разправя, защото няма входящ номер, няма нищо... да речеш, че е някое забутано село в планината, ама е на 20 км от Пловдив и правят, каквото им дойде на ума. Подготовката на децата е под всякаква критика, постоянно ги убеждават как било по-добре да си останат в 8 клас на село, та да спестят една година от пътни  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт