Седмокласник здраво учи, няма как да не сполучи! НВО по БЕЛ!

• 49 364
  • 1 102
  •   1
Отговори
# 825
  • дядовата ръкавичка
Темата за теза ми харесва. Благодатна е за писане.
Ако знаете синът какво беше писал по "за сърцата що се любят и смъртта не е раздяла ..."  Mr. Green

Четейки тук, оставам с усещането, че и тази година ще има доста отлични оценки  Grinning

# 826
Здравейте, аз имам еди въпрос за преразказа. Трябваше ли да пишат последните два абзаца от текста? т.е. след "Минаха много дни.Една сутрин..."

# 827
  • София
Министърката е казала, че скалата за оценяване ще е както до сега, така че предполагам това важи: http://zamaturite.com/скала-за-оценяване-на-матурата-2013/
Слаб 2: до 22,5 точки
Среден 3: от  23 до 40,5 точки
Добър 4: от 41 до 58,5 точки
Мн.Добър 5: от 59 до 76,5
Отличен(5,50 – 5,99): от 77 до 94,5 точки
Пълен Отличен 6.00: от 95 до 100 точки

# 828
  • Русе
Скалата за оценяване всяка година ли се променя? Имаме сборник в който е напечатана таблица със съответствие точки = оценка , като по тази таблица  72 точки е 5.00 newsm78

# 829
  • София
Девойката е с 2 грешки-на 1 в е писала публицистична статия, и на 15 в.За тезата не се знае.На преразказа каза,че е написала 2 стр.и половина.Ще видим.Ох, искам вече да е 4 юни.

# 830
Моята госпожица си намери 4 грешки, две носят по 1 една точка, а другите 2 по две точки.Дано не са фатални тези грешки!
Надявам се с преразказа да са наред нещата, че пустия му правопис!!!!

По новините казаха, че скалата за оценяване е променена и при 77 точки оценката е 5,50.

# 831
  • София
Министърката е казала, че скалата за оценяване ще е както до сега, така че предполагам това важи: http://zamaturite.com/скала-за-оценяване-на-матурата-2013/
Слаб 2: до 22,5 точки
Среден 3: от  23 до 40,5 точки
Добър 4: от 41 до 58,5 точки
Мн.Добър 5: от 59 до 76,5
Отличен(5,50 – 5,99): от 77 до 94,5 точки
Пълен Отличен 6.00: от 95 до 100 точки

Това касае 12 клас. Peace

# 832
Доколкото разбирам скалата за оценяване, която циркулира цял ден из форума, а и новините, свързани с нея, се отнася за 12-токласниците. Нашата ще си я чакаме да я обявят официално.

# 833
  • София
Доколкото разбирам скалата за оценяване, която циркулира цял ден из форума, а и новините, свързани с нея, се отнася за 12-токласниците. Нашата ще си я чакаме да я обявят официално.
Чакай, чакай,  ще стане  сигурно ясна пак  едва след проверка на работите.  Mr. Green

# 834
  • дядовата ръкавичка
А защо толкова ни вълнува скалата за оценяване? Не е ли достатъчно точките да са ясни?

# 835
Ох,едва ви изчетох ...за сега един грешен отговор има моя синковец и тезата изчислявам минус 2 точки newsm78

# 836
Здравейте, аз имам еди въпрос за преразказа. Трябваше ли да пишат последните два абзаца от текста? т.е. след "Минаха много дни.Една сутрин..."

интересен въпрос. Не се бях замислила.... newsm78 newsm78 newsm78
Детето казва че да, трябва да се пише. Не се описва репликата на снежния човек : "ех, да наеш колко хубаво е... : защото по-надолу пише, че врабчето кълве и не го слуша

# 837
Чакай, чакай,  ще стане  сигурно ясна пак  едва след проверка на работите.  Mr. Green

То е ясно, ще се смята пак по формулата на известния руски учен Натаманенко  Mr. Green

# 838
  • София
А защо толкова ни вълнува скалата за оценяване? Не е ли достатъчно точките да са ясни?

Мен лично не ме вълнува, тъй като наистина важни са точките. Но въпросът е принципен. Скала за оценяване се  предполага да се оповести преди изпита, а не  да се напасва след проверка на работите, както е у нас от години.

# 839
ох, вместо " царевична", " зърнена"  каша е писало моето дете. Това дали е неточност от която ще се проме и крайия му резултат?

Общи условия

Активация на акаунт