Седмокласник здраво учи, няма как да не сполучи! НВО по БЕЛ!

• 49 344
  • 1 102
  •   1
Отговори
# 870
  • София, Младост 2

как, като моето говедце си е издухал точките на първи модул и единственото му спасение е да е направил преразказ за над 30 точки. Той, дето преразказът му е ахилесова пета..... иде ми да се гръмна...

Шшшш, споко - миналата година и аз така си скъсах нервите с моя син след БЕЛ, пък знаеш, че накрая всичко приключи по най-добрия начин Hug Ще те изненада детето накрая Hug

Влязох в темата донякъде от носталгия и донякъде защото - макар да нямам собствено дете-седмокласник (слава Богу Joy) - имам двайсетина прекрасни хлапета, които тази година са седмокласници и за които се вълнувам като за мои, така че исках да видя какво им се е паднало и да си припомня емоциите Hug

Успех на всички - подготовката им ще се изплати, а аз просто ще поръся от нашия късметлийски прах за всички, които са притеснени и обезсърчени в момента newsm28 (миналогодишните мами знаят, че синът ми беше приет накрая точно и само благодарение на луд късмет и риск Laughing).

# 871
То е още малко раничко, ама аз да си питам - знае ли някой формулата, по която точките се превръщат в оценки?

Аз знаех такава преди 4 години, когато големият ми син беше кандидат-гимназист, тя е
1/28*(k+68),
където k е броят точки. Сега дали е същата?

Все още не се знае. Зависи колко точки ще са за 3-ка. По дадената от тебе тройката е при 16 т., миналата година беше при 18 т., затова формулата беше (К-18)/82*3+3. Където: к- получени точки, 18 - точки за тройка, 82=100-18.
(двете формули са еднакви след смяна на точки според тройката и преобразуване).

За протокола: на теста до 24 въпрос минус 1-2 точки. За тезата и преразказа ще видим, но подозирам, че логиката й е различна от тази на литераторите. Например там където снежният човек говори за капките и кръговата на водата, тя каза: "Това, че врабчето не слуша и си мисли за други неща, не значи, че не чува какво казва снежният човек, а просто, че не внимава. Да не слушаш и да не чуваш е различно." и т.н. Чакаме до 04.06.

Хедра, благодаря за подкрепата. Вземам късметлийски прах  Laughing
(Миналата година ви шпионирах и помня вашите емоции  Hug)

# 872
  • Пловдив
За резултатите /понеже никой не отговори точно/

Децата ще получат по 2 оценки за всеки изпит.
първата оценка е от първи модул и се изчислява на база 65 т. Това е т.нар. НВО и това е оценката, която учителите би трябвало да вземат под внимание или да се впише като текуща оценка в дневника. 

втората оценка е сборна - първи + втори модул и се изчислява на база 100 т. Това е оценката, с която детето ще кандидатства за профилираните паралелки.

# 873
Аз, че не съм наред днес, ми е ясно, но пък чак толкова  ooooh! - не мога да открия на сайта на МОН файл с отговорите.  Гледах и назад в темата - и тук не виждам линк! Много ви моля, някой да ми даде линк, защото явно съвсем съм изтрещяла!

# 874
# 875
  • Пловдив
Аз, че не съм наред днес, ми е ясно, но пък чак толкова  ooooh! - не мога да открия на сайта на МОН файл с отговорите.  Гледах и назад в темата - и тук не виждам линк! Много ви моля, някой да ми даде линк, защото явно съвсем съм изтрещяла!

http://www.mon.bg/?go=news&p=detail&newsId=628

отговорите са в табличка след теста и преди преразказа
изтегли си файла във формат пи ди еф

# 876
  • в тристайна гарсониера :)
http://www.mon.bg/?go=news&p=detail&newsId=628
ето линка от сайта на МОН
Моят син не помни на всички въпроси какво е отговорил. 10 въпрос му е верен, тезата я е оплескал, писал е хипербола. Ще си чакам 4.6. !

# 877
Някой знае ли къде да сигнализирам, че при моя син в 10.21 ч. е влязла някаква г-жа и е казала изпита да започва от този момент до 11.21 ч., излязла е и е продължило четенето на инструктажа, т. е взели са им от времето. Ако питате какво са правили до 10.20, ами просто квесторките са се чудели и бутали как да се справят с касетофона. Това всъщност не се ли прави предварително, да речем към 9 часа, а не да чакат да влязат учениците, за да си правят пробите.  newsm78

# 878
Моята на теста е без грешка, майка й сгреши и ви хвърли в ужаса с 1 въпрос, кой е блейката сега  Mr. Green

# 879
Много благодаря!  bouquet Особено за пояснението, че е преди преразказа - аз си го бях изтеглила файла, но скролвах до края и все на преразказа попадах, а явно пропусках таблицата  ooooh!

# 880
Здравейте, първо да питам според вас трябва ли да се преразказва края. Praynig
И второ всички ли чак толкова добре,  #Crazy като чета тук ще има много с  6.00.

# 881
  • София
Искам да ви подсетя - запишете си в някакъв файл
входящия номер на детето от служебната бележка
и си го запаметете.
Всичко се случва, може да затрие бележката, хубаво е да си го имаме записан.

всички ли чак толкова добре,  #Crazy като чета тук ще има много с  6.00.

Аз отдавна съм спряла да обръщам внимание на постове, с които се отчитат оценки. Спокойно  Grinning

# 882
  • София
шестиците по български традиционно са съвсем малко, защото винаги намират начин да орежат я от тезата, я от преразказа, я от двете. Никой няма сметка от много шестици, и понеже по математика е по-трудно рязането, го правят от българския, често за глупости (мога да цитирам доста примери от минали години). А извадката в темата е изкривена, защото тук традиционно децата са подготвени, а родителите заинтересовани.

# 883
  • Пловдив
Здравейте, първо да питам според вас трябва ли да се преразказва края. Praynig
И второ всички ли чак толкова добре,  #Crazy като чета тук ще има много с  6.00.

Миналата година тестът поне според мен беше по-лесен, както и текстът за преразказ беше по-лек. Децата бяха с по-високи резултати като цяло, но тези с 6,00 са един съвсем малък процент от явилите се.
Плюс това децата могат да кажат какво са направили на теста, за тезата и преразказа само може да се предполага. Като излязат статистиките, ще видим колко отличници има. В момента може само да се гадае.

# 884
  • Русе
Айде здравейте и от мен. Умишлено не влизах до сега и не съм ви чела - не искам нищо да знам  Laughing нито тестове, нито преразказа - на 4-ти ще се види  - дето се вика ще броим пилците. Надявам се всичко да е минала добре и за преминем на темата математика.
Лека и спокойна на всички. Моето отиде на концерт. Утре ги вика класната да преговаряли по математика, но решихме да пропусне - ще се наспи и ще преговори в къщи. Важното е, че е по-добре здравословно.

Общи условия

Активация на акаунт