Седмокласник здраво учи, няма как да не сполучи! НВО по БЕЛ!

• 49 326
  • 1 102
  •   1
Отговори
# 885
Здравейте, аз имам еди въпрос за преразказа. Трябваше ли да пишат последните два абзаца от текста? т.е. след "Минаха много дни.Една сутрин..."

интересен въпрос. Не се бях замислила.... newsm78 newsm78 newsm78
Детето казва че да, трябва да се пише. Не се описва репликата на снежния човек : "ех, да наеш колко хубаво е... : защото по-надолу пише, че врабчето кълве и не го слуша

Да, това за репликата на снежния човек е ясно  Simple Smile, но синът ми се чуди за това последното. Не го е написал, защото казва, че не е сигурен дали врабчето присъства на тази случка.

# 886
Щом не е споменато в текста, че врабчето не присъства в последния абзац, би трябвало да го има... 

# 887
Здравейте, и ние миналата година минахме през този ад .Като гледам тази година тестът е бил доста по-лесен от миналата, но пък текста за преразказ е по-дълъг.Дано всички да са се справили, но при толкова лесен тест мисля,че баловете  ще са по-високи и прецакани ще са тези с по 2-3 грешки.Стискаме палци за математиката и най-важното е децата да са спокойни, защото миналата година в училището на сина ми отличници и отличнички от притеснение не вързаха и 5.Така че успех и дано всички да са приети по 1во  желание! Simple Smile

# 888
  • София
Като гледам тази година тестът е бил доста по-лесен от миналата

Без да съм особено сведуща по БЕЛ, тази година тестът ми се вижда по-сериозен от миналогодишния и по-миналогодишния тест. Това, че в темата има деца без грешки, изобщо не е показателно за
общото представяне на седмокласниците  Peace

# 889
момичета, не намирам никъде скала за преобразуване на резултата от 1 модул

# 890
момичета, не намирам никъде скала за преобразуване на резултата от 1 модул

Рано е още.

Няколко години поред ги следя тестовете-най-лесен е взетия вече Wink
Не намирам съществана разлика в трудността тази и миналата година -и в теста и в преразказа.

# 891
Като гледам тази година тестът е бил доста по-лесен от миналата

Без да съм особено сведуща по БЕЛ, тази година тестът ми се вижда по-сериозен от миналогодишния и по-миналогодишния тест. Това, че в темата има деца без грешки, изобщо не е показателно за
общото представяне на седмокласниците  Peace

Мисля, че е по-лесен, но по-отговорно направен - без грешки и недомислия  Sunglasses Затова ми се струва, че шестиците ще са много. Няма нищо подвеждащо, няма препъникамъни  Thinking

# 892
"нашият изгубен рай" сме определили като метонимия.
за съжаление и на класното така е отговорил и е прието за вярно, въпреки че друго е поправено  в тезата т.е. предполага се, че е проверено  от учителката.

# 893
  • В тъмната гора.
Да ви попитам дали имате идея как ще протече НВО по другите предмети - природни науки, чужд език и ИЦ+Г?

# 894
Безгрешно направеният тест е една добра основа за висока оценка, но в никакъв случай не значи, че ще валят шестици. При тезата и преразказа има известна доза субективизъм и там може би роля ще изиграе и късметът на детето на какъв учител ще попадне работата му. Като си спомня миналата година какви драми имаше в седмокласната тема ...... Tired съм далеч от мисълта дори да помечтая за оценка над 5.50.

# 895
  • София
За резултатите /понеже никой не отговори точно/

Децата ще получат по 2 оценки за всеки изпит.
първата оценка е от първи модул и се изчислява на база 65 т. Това е т.нар. НВО и това е оценката, която учителите би трябвало да вземат под внимание или да се впише като текуща оценка в дневника. 

втората оценка е сборна - първи + втори модул и се изчислява на база 100 т. Това е оценката, с която детето ще кандидатства за профилираните паралелки.

Здравейте мами,
Първо желая успех и сбъднати желания на всички дечица и по-малко притеснения за родителите.newsm10

Мислех си че съм наясно как ще са нещата с тестовете и оценките, но май не е така. Затова искам да попитам доколко е сигурно, че оценката само от първи модул ще се вписва като текуща?

Имам и още един въпрос - нашата литераторка каза, че имала спуснато от горе указание да се съобрази при оформянето на срочната/годишната оценка с оценката от НВО-то, като не можело годишната оценка да е по-висока с повече от половин единица от тази на НВО-то ( не знам обаче, дали това касае само на 1-ви модул или оценката и от двата модула общо). Има ли при вашите дечица подобно нещо или нас нещо са ни пуснали по пързалката? #Crazy newsm78

# 896
  • В тъмната гора.
За резултатите /понеже никой не отговори точно/

Децата ще получат по 2 оценки за всеки изпит.
първата оценка е от първи модул и се изчислява на база 65 т. Това е т.нар. НВО и това е оценката, която учителите би трябвало да вземат под внимание или да се впише като текуща оценка в дневника. 

втората оценка е сборна - първи + втори модул и се изчислява на база 100 т. Това е оценката, с която детето ще кандидатства за профилираните паралелки.

Здравейте мами,
Първо желая успех и сбъднати желания на всички дечица и по-малко притеснения за родителите.newsm10

Мислех си че съм наясно как ще са нещата с тестовете и оценките, но май не е така. Затова искам да попитам доколко е сигурно, че оценката само от първи модул ще се вписва като текуща?

Имам и още един въпрос - нашата литераторка каза, че имала спуснато от горе указание да се съобрази при оформянето на срочната/годишната оценка с оценката от НВО-то, като не можело годишната оценка да е по-висока с повече от половин единица от тази на НВО-то ( не знам обаче, дали това касае само на 1-ви модул или оценката и от двата модула общо). Има ли при вашите дечица подобно нещо или нас нещо са ни пуснали по пързалката? #Crazy newsm78

Нашата българичка каза, че може да има единица разлика. т.е. над 5,00, може да се заформи на 6 за годината.

# 897
  • София - Рим и обратно
Здравейте дами     bouquet.  Желая успех на всички деца и щастливи усмивки след излизане на резултатите!
Да се отчета и аз с щерката - минус 5 точки на първи модул Rolling Eyes.
Малко се е поуспокоила, че не е било нищо кой знае какво, че снощи гледаше като уплашен заек, съвсем се беше отчаяла.
Успех, малко остана Hug

# 898
  • Бургас сити
Няма такова конкретно указание, но се изискват прогнозни оценки за годината и не е добре разликата между годишната оценка по БЕЛ или МАТ  и тази от изпита да бъде повече от една 1-ца.
 Peace

# 899
Аз мисля, че първият въпрос е подвеждащ. Според мен не е информационна белужка, защото тя е по-кратка , а и има лично мнение ,,уникална,,. Също така май не е и статия, защото е по-късо и стаътиите обикновено не са ли на теми като ,, искаме оставкаа,, ,,правителството с по-високи заплати,, ,, свалят пенсиите,, и т.н. . Според мен и трите отговора - статия, бележка и репортаж могат до някаква степен да се приемат за верни. В учебника на просвета пише- ,,  За разлика от  от информационната бележка обаче репортажът последователно проследява  протичането на събитието.  #Crazy Thinking

Общи условия

Активация на акаунт