Седмокласник здраво учи, няма как да не сполучи! НВО по БЕЛ!

• 49 289
  • 1 102
  •   1
Отговори
# 1 005
  • виртуално
След проверка и смятане ги докарахме до 54-55т от теста, явно ще разчитаме на преразказа.
Досега винаги той е бил силната и страна, дано този път не се е изложила там.
Като знам, че МАТ ще е с по-ниска оценка, явно Испанската я подминахме като бърз влак  Sad

След изпитите другата седмица ще имат ли редовни часове?

# 1 006
  • София
Момичета, нали днес е неучебен ден и училището е затворено?

# 1 007
Ох, и аз исках да изпратя детето на училище, но то така разтревожено ме погледна,все едно прогресивно полудявам. Simple Smile

# 1 008
Неучебен ден е,но не би трябвало у-щето да е затворено, звънни по телефона.

# 1 009
Имам въпрос относно оценяването.
Някой може ли да ми обясни логиката, при 100 точки максимален бал и при 7, и при 12 клас, първите да получават 5,50-6,00 за над 86 точки, а зрелостниците - за над 77 точки?

# 1 010
КАКВО СЕ ПРАВИ ПРИ ИЗГУБЕНА СЛУЖЕБНА БЕЛЕЖКА МЕЖДУ МАТУРИТЕ?

Извинете за главните букви, но бих искала да не ми се изгуби питането сред обсъждането на 1 въпрос.

Отивай в училището днес и предполагам ще ти разпечатат нова, те не са с уникален код или нещо там специално, та да не може да се изкара друга.  Peace

А пък аз се възмутих от училището в близко до Пловдив село, за което все говоря - там пък изобщо не са дали бележки на децата  Shocked
майката ще ходи днес да се разправя, защото няма входящ номер, няма нищо... да речеш, че е някое забутано село в планината, ама е на 20 км от Пловдив и правят, каквото им дойде на ума. Подготовката на децата е под всякаква критика, постоянно ги убеждават как било по-добре да си останат в 8 клас на село, та да спестят една година от пътни  Shocked

Ами да си останат... ама да не са луди? Всички деца от по-малките населени места са в пъти по амбицирани от децата от областните градове. Това е шансът им да издрапат от лапите на малкото населено място.
По повод разказа и моя син е описал разтопяването на снежния човек. Питах проверяваща матури, отговори ми, че това не е грешка.  Все пак както много добре се е изказала една майка по-горе - врабчето е било живо и при всички случаи е било свидетел на ставащото. А и от друга страна - какъв епилог би поставило дете което не е описало разтопяването?
Dundi - благодаря за подкрепата по повод опасенията ми за това дали тезата на моя дребосък е пълна. Аз по принцип съм безкраен опитмист и след вчерашните терзания днес се чувствам приятно развълнувана за утрешната математика.  А и ако преразказът му е добър шанса за добът резултат не е нулев. Надеждата умира последна, ще стискаме палци за утрешния ден - това са подготвени деца и успехът им се гради с  полаган системен труд.

# 1 011
  • Пловдив
Някой може ли да ми обясни логиката, при 100 точки максимален бал и при 7, и при 12 клас, първите да получават 5,50-6,00 за над 86 точки, а зрелостниците - за над 77 точки?

При ДЗИ за 3,00 трябва да имаш 23 т., в 7 клас, поне миналата година за 3,00 бяха нужни 18 т. Оттам идва разликата.
А и всяка точка разлика дава различна оценка.
за 86 т. оценката е една, при 87 - друга, ще има разлика в стотните

G..D.., каква амбиция, та то е осакатено откъм образование. Вчера на БЕЛ момчето е сгрешило почти всички въпроси за 2 т. Понятие си няма от преизказни форми, свършен и несвършен вид и подчинените изречения  ooooh! Добре, че е останал да пише преразказ, та да добави някоя и друга точка отгоре. Че иначе или ще си остане на село, или последният му шанс за Пловдив ще е дървото или автото ... а момчето си е харесало контрол на качеството на храните, ама там се искат оценки над 4 на НВО и прилична диплома.
Притесненията на майката са за утре - много е зле по МАТ, ама елементарни задачи са му трудни. При положение, че се готвеше по МАТ с помощ на учителка, която обаче и идея си нямаше какво представлява матурата. Ама на село - толкова.

Последна редакция: чт, 22 май 2014, 10:36 от dundi73

# 1 012
  • Варна

Защо си тормозите главиците със точките и оценките на зрелостниците?! Ако искаш погледни и техния изпит и може да разбереш.  Hug

# 1 013
След изпитите другата седмица ще имат ли редовни часове?

при нас са казали, че ще има - викат ги за първа смяна и после ще ходят на матура /моето дори не знае от колко ще започнат матурите - пак 10 часа ли?/
госпожата и на малките не им е казала нищо, ще си ходят втора смяна /2 клас/

между другото, май във всяко у-ще редът е различен
при нас са две училища с ограда между тях - в нашето можеше свободно да се влиза в двора, в другото /може и 12 клас да е имало там, не знам/, всички врати на двора бяха с вериги и катинари, родителите стояха на тротоара

за бележките - май е достатъчно детето да си знае номера, в класа на щерката имаше едно загубило и не е имало проблем с влизането на изпит

# 1 014
Ако мога да питам нещо по въпроса за зависимостта между оценката от първи модул и годишната оценка от дипломата. Та въпросът е - как и по какъв начин РИО ще разбере, че има разлика от 1,25 пункта нагоре между двете оценки на едно дете, че да започне проверка? 
При нас на теста -3 точки. Сгрешени 1, 10 и 1 от 23 въпрос. За тезата казва, че първата дума - "нашият" не била излязла на разпечатката.

Последна редакция: чт, 22 май 2014, 10:57 от Stela..

# 1 015
  • София

Може децата да не учат, но училището трябва да е отворено. Малко вероятно е баш днес директорката да е ударила ключа и да е отишла да си поспи вкъщи.

# 1 016
  • София
Неучебен ден беше обявен, обаче министъра явно е пропуснал, че първокласниците не могат да завършат преди 20-ти, а след 26-ти е късно(нали принципно са до 24-ти). Доколкото знам - днес завършват първокласниците в повечето училища. И училищата са отворени(може би не на 100%, но все пак проверете).

# 1 017
  • Бургас сити
22 май е неучебен ден за учениците, но работен за учителите и директорите.  Провеждат се  съвети, попълва се документация и т.н. Със сигурност директорът и администрацията са на работа, както и дежурните  учители.

# 1 018
  • В тъмната гора.
22 май е неучебен ден за учениците, но работен за учителите и директорите.  Провеждат се  съвети, попълва се документация и т.н. Със сигурност директорът и администрацията са на работа, както и дежурните  учители.

А на 27, 28 и 29-ти ще се учи ли при положение, че външното оценяване по другите предмети продължава?

# 1 019
  • София
учат си. Ще ги правят между другото.

Общи условия

Активация на акаунт