Помогнете да реша секцио или нормално раждане

• 14 607
  • 318
  •   1
Отговори
# 60
Аз съм "за" нормалното раждане - цезарово само ако се налага по убедителни причини.
Лично аз съм родила и двете си деца вагинално и съм доволна.

# 61
Тук съм съгласна, в Интензивното си бяхме тримцата, мама, бебе и тати, няколко минути след раждането  Grinning
.....

Оооо връзкарка си ти..знам аз Mr. Green
Без усилия си родила, не си се напъвала, веднага си била с бебето, че и тати...ооооо Joy

# 62
Е глезли смеси тези със секциото, но...всяко нещо си има двестрани. Азси изках секцио, а то се оказа, че и да не искам ще е така, така че.........наистина е божа работа.

# 63
Оооо връзкарка си ти..знам аз Mr. Green
Без усилия си родила, не си се напъвала, веднага си била с бебето, че и тати...ооооо Joy

Ааааа, не, не беше съвсем без усилия  Joy
До последно опитваха за нормално, така, че имам бегла представа какво е да раждаш и тц, не е за мен  Naughty

За другото- в моята болница не може да присъства таткото, но за сметка на това в Интензивното е добре дошъл   Party Hug

# 64
Първо, в темата за снимките идеята ми беше да покажа, че както ние 5 страници викахме "Как може", така и те могат да кажат за нас "Как може". Че просто сме твърде различни по манталитет и възпитание. Това, че ти си го възприела както "порицание за лигли" - толкова по-зле за теб.
Второ, ако секциото ти е било по животоспасяваща причина (макар, че с големи букви написа, че е по твое желание), защо се палиш?! Тук всички сме на ясно за секциото по медицински показания, няма какво да го обсъждаме.
Темата е от най-мътните за форума, признах го! Няма как да споделиш опит и преживявания без някой да те обвини, че се надуваш...

# 65

Темата е от най-мътните за форума, признах го! Няма как да споделиш опит и преживявания без някой да те обвини, че се надуваш...
Е че като признаваш сама, че е мътна-що се опитваш да я бистриш?Кой , според теб, харесва да му бъде нон стоп навирано в очите ама колко лоша майка е, щом:а)не се е пънал; и б) да речем, че не е кърмил?
Да, не беше по желание моето секцио-но следващото ЩЕ Е.
и въобще не ме засягат нечии класификации.
Това по-горе просто беше "дуплика на репликата"-нали така се прави и в народното събрание, което е един по-друг вид, но също е ФОРУМ.  Twisted Evil

# 66
...........Няма как да споделиш опит и преживявания без някой да те обвини, че се надуваш...

Това не е така...

Всички знаем, че в зависимост от това как се представят нещата те се виждат под един или друг ъгъл..

Ако ти или някой друг представи нещата по начин, по който обижда останалите е нормално да те "захапят"....

Мисля, че темата се изчерпа, а още повече, че понякога просто трябва да се направи едно ТЪРСЕНЕ за да се видят много неща...а тази и още няколко други теми са изчерпани не на 100 ами на 1000%......... май ще трябва някой да сложи ключ!!!  newsm78

# 67
  • До хладилника, който обичам
Нормално беше моя избор. Защо - виж линка.
Положих всички усилия да родя нормално и не съжалих и за миг. Веднага след раждането гушнах бебето и бях готова пак да родя, ако трябва.
Не е трудно, не е страшно и дори не боли особено (прагът на болка не ми е висок).
Ако толкова те е страх - нормално с епидурална.
Ако пък все пак решиш за секцио - консултирай се с повече медицински лица, преди окончателно да вземеш решение.
Успех.

# 68
# 69
# 70
аз съм за:
-момче или момиче
-русокоса или чернокоса
-вегетарянци или месоядни
-женитба за чужденец или българин

# 71
  • До хладилника, който обичам
ето...препишете се тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=78419.0

# 72
Аз съм ЗА нормалното раждане, така реших за себе си, а и като няма индикации за секцио не смятам  да прибягвам до него по собствено желание.

# 73
  • Му Кинд Оф Плаце
Аз пък не виждам защо трябва да пишем. Голям човек, пълнолетен, без запрещение, има си гинеколог, за къв го дири тук да пита как да ражда.
Аз пък ти казвам-не раждай. Най-добре. Да го изкарат като стане на 7 години, както си реши детето така да го изкарат (то може и на собствен ход да излезе), после право на училище.
Понякога си мисля, че информацията не е полезна, а как ми се иска да не е така.

# 74
Нормално е да има такива дилеми! Дали от прекалено задръстване с информация, дали от суеверие, дали от прост човешки страх...

Важното е да не те е страх и да си казваш, че всичко ще мине наред и ти ще си смела при всяка ситуация.

Моят баща, който е гинеколог, ми каза, че раждането е огромна доза [б]самоотрицание[/б] и да си мисля как [б]със всяка една болка остава една болка по-малко до момента, в които ще прегърна моето съкровище![/б]

Мисли позитивно!

Последна редакция: нд, 26 фев 2006, 18:30 от Аурелия

Общи условия

Активация на акаунт