Помогнете да реша секцио или нормално раждане

• 14 670
  • 318
  •   1
Отговори
# 240
  • София
След нормално ражден без шевове не съм имала никакви проблеми със секса.След като ми спряха лохиите подновихме тези удоволствия.Не съм изпизтвала нещо по-различно,освен,че ме беше малко страх първия път.Болка нямаше Peace

# 241
  • Плевен
Вчера се заслушах по телевизията и лекар гинеколог (работещ в държавна болница) каза, че пациентките в България нямат право на избор за секцио - закона не го разрешава. Секцио се прави само когато е застрашен живота на бебето или майката.
Въпреки, че съм раждала секцио бих желала събитията да се бяха стекли така, че да родя нормално и щях да си спестя доста главоболия.

# 242
И аз съм родила по нормален начин е не виждам смисъл от секцио,ако всичко протича нормално!  Peace

# 243
Много ми е интересно,в крайна сметка,това момиче,което зададе въпроса дали вече не роди?А още по-интересно ми е КАК е родила?Моля удовлетворете ми любопитството! Все пак от февруари до сега са минали няколко месеца....

# 244
kloe   ,   въпросната мама е с термин 03.08 , това успях да разбера само, а как е решила да ражда никой не знае Simple Smile

# 245
Аз също съм за физиологично, сиреч- нормално,раждане. Контракциите се изтърпяват, стига да не си мега-лигла, освен това самото излизане на бебето изобщо не боли, напротив-олеква ти. стига всичко да е ОК не виждам смисъл да не родиш нормално. Аз раждах в МАйчин дом и постъпих по-рано заради преносване. Жените, които чакаха планово секцио все ни плашеха какви мъки сме щели да преживеем и че едва ли не че ще умрем от болка. Само 4е след като родих аз обикалях насам-натам с бодра стъпка а те се влачеха с ръце на коремите сума време.

# 246
  • София
Аз също съм за физиологично, сиреч- нормално,раждане. Контракциите се изтърпяват, стига да не си мега-лигла, освен това самото излизане на бебето изобщо не боли, напротив-олеква ти. стига всичко да е ОК не виждам смисъл да не родиш нормално. Аз раждах в МАйчин дом и постъпих по-рано заради преносване. Жените, които чакаха планово секцио все ни плашеха какви мъки сме щели да преживеем и че едва ли не че ще умрем от болка. Само 4е след като родих аз обикалях насам-натам с бодра стъпка а те се влачеха с ръце на коремите сума време.
Сабина,много е хубаво,че си родила нормално-да ти е живо и здраво детенцето.Но според мен епитети като "мега лигла"и "те се влачеха сума време" не са на място.Не го казвам ,за да се заяждам.Имала съм и двата типа раждане-и нормално,и секцио.Аз лично секциото го понесох много по-добре,възстанових се съвсем бързо и съм се "влачила" само първия ден.В същото време не се смятам за "мега лигла".Имах изключително тежко първо раждане,по време на което един звук не издадох.Така че,мисля,че всичко е въпрос на организъм,а не на лигавщина.Ако за мен една болка е минимална,то за друга жена тя е нещо върховно и нетърпимо,за това лекарите използват израза праг на болка.

# 247
дам,за секциото и аз съм на това мнение-зависи си от човека...аз бях готова да стана още първия ден,ама не ми разрешиха...и да...всеки изпитва по различен начин болката..в различна степен,така че е строго индивидуално-за едни секциото би било по-гадно(защото там няма почти болка),за други-нормалното раждане...Валенце,сори за оффа,ама на теб второто раждане ти е секцио,така ли?

# 248
  • София
Да,второто ми е секцио и сравнявайки с първотто е просто песен.Просто си е до организъм. Peace

# 249
Ти по желание ли роди така или...мисля си за второто евентуално..дали пак трябва да е задължително секцио или?

# 250
  • София
Да,по желание родих секцио втория път.Имах си и достатчно медицинския противопоказания за нормално раждане,но си мисля,че ако не си бях платила,щяха да ме оставят да раждам нормално,всъщност сигурна съм.
Моето мнение е,че няма по-добро от нормалното раждане,стига при евентуален проблем да се прибегне до секцио,а не да те оставят да се мъчиш защото "ти е много хубав таза-я се виж каква си дебела".

# 251
.........а не да те оставят да се мъчиш защото "ти е много хубав таза-я се виж каква си дебела".

Дебелината не е от значение....гадове Twisted Evil

# 252
Аз и 2-та пъти родих естествено.И 3-тото ниакой ден ще родя така!То си е до психика,настройка и организъм.Всеки по разли4ен начин чуства нещата.Но определено съм за естественото раждане!

# 253
Въпреки, че може да си родила вече все пак да напиша Grinning
При мен се оказа, че трябва да предизвикват раждане, поради високо кръвно. Започна се една драма от ранни зори. Без да те плаша, като се гледах само на мен в родилно ми предизвикваха раждането и май само мен ме боля така (подчертавам) дълго и начесто. Накрая се наложи да ми правят секцио и въпреки, че всичко мина супер добре, и аз се възстанових учудващо бързо (това ми го каза док, който ми прави СК), втори път секцио се надявам, че няма да се налага да ми правят. Не че разбрах какво е нормално раждане, но мисля, че щом му викат нормално ще си е най-добре. Но ако ми кажат да избирам мажду предизвикано "номално" (съответно щом е предизвикано не е нормално) и секцио бих избрала секциото Grinning

# 254
Нормално, непредизвикано и без система Peace Тялото си знае работата.

Общи условия

Активация на акаунт