кухня

• 39 788
  • 115
  •   1
Отговори
# 60
  • Бургас
Скоро ще си правим нова кухня и въпроса ми е тези големи чекмеджета,които в момента са така актуални,удобни и практични ли са?На Стройкото ги разглеждах,обемисти са,обаче имам чувството,че не побират кой знае какво?Греша ли и ако е така,вие какво съхранявате в тях?

Да, актуални са. Аз поръчах кухнята по мой проект, нямам такива шкафове, но при шкаф с височина около 70-80см. бях поръчала по една преграда (рафт). След като монтираха шкафовете, се оказа, че остава доста пространство и поръчах още по един рафт, т.е. горни и долни шкафове са с два рафта и поемат много повече прибори.

# 61
  • Варна
Могат и да те мамят,но това че не виждаш разлика не означава,че не е от масив!
Иначе кухнята ми харесва!
Точно това имам предвид. Както аз, така и други хора сигурно не виждат разлика. Какво им пречи да го предлагат за масив а то да е MDF newsm78. Да поясня, че не визирам въпросната фирма, просто ползвам снимката.

# 62
  • София
Няколко години съм работила в "Димат Омега" и мога да кажа че въпросните врати са наистина от масив.

# 63
  • Варна
Няколко години съм работила в "Димат Омега" и мога да кажа че въпросните врати са наистина от масив.

Щом казваш, вярвам че е така Peace Надявам се и в другите фирми да е така. Пак казвам, не визирам фирмата а ползвах снимката. Просто много ми харесва модела Hug

MIAOW, щом си работила във фирма за мебели, ще ни кажеш ли някакви препоръки за материали и др. тънкости?  bouquet

# 64
Скоро ще си правим нова кухня и въпроса ми е тези големи чекмеджета,които в момента са така актуални,удобни и практични ли са?На Стройкото ги разглеждах,обемисти са,обаче имам чувството,че не побират кой знае какво?Греша ли и ако е така,вие какво съхранявате в тях?
Али, имам едно такова чекмедже и ме е яд, че е едно. Удобно е, в него са ми йенските съдове, ако имах и още щях да си прибирам там тенджарите, тигани, за чинии също става. Всичко може да прибереш стига да не е много високо. Ако чекмеджето е със стъклен фронт е най-добре да се държат чинии, по-подредено е. Ако са се с обикновен франт, може и хавлиите и кърпите да си подредиш.

# 65
  • София
Да,но беше отдавна.Виждам че сте обсъждали МДФ-а едно време беше много нараним материал и много не го препоръчвахме на клиентите.Сега има нов МДФ,който е подсилен и е доста добър.

ЗА масива- избягва се да се прави кухня изцяло от масив.Корпуса се прави от ПДЧ, а вратичките от масив.По-трудно е да проектираш кухня от масив,защото вратите се внасят на определени размери (напр.не можеш да направиш шкаф с размер на вратата 43,3 см).Капризен е като материал и носи своите рискове (ако не е изсъхнал,ако не е байцван добре и т.н.)

ЗА ПДЧ-то нямам какво да кажа кой знае какво.Най-лесно се работи с него.В нас всички мебели са от ПДЧ.Тук много важни са кантовете.Най-стабилни са дебелите кантове ,лепени машинно.

Когато си поръчвате кухня или други корпусни мебели,изисквайте да ви слагат хубави панти.За съжаление много масово се работи с турски панти и механизми.

# 66
Определено с две ръце гласувам "ЗА" вградените уреди. Много е удобно. Котлоните са ми вградени в термоплота плота, за "стена", пак имаме термоплот. Много лесно се почисва и е супер удобен. Гореща тава от фурната слагам директно на плота.

# 67
  • Бургас
Гореща тава от фурната слагам директно на плота.

Скоро в една друга тема, една от форумките се оплака, че е пукнала термоплота, като е поставила директно нагрята тенджера/тиган.

# 68
Зависи от какъв вид е термоплота. Аз с моя проблеми нямам  Hug

# 69
  От какво зависи точно,бихте ли ми казали ,за да не правя същата грешка?!

# 70
предстои ми до някалко дни покупка на фурна и газов плот за вграждане знаете ле каква е цената за монтажа - от една фирма ми казаха по 10 лв. на уред, но не знам какво качество ще получа с/у тези 10 лв. - малко ми се виждат

# 71
между другото ходих във фирма "Хрисея " вече няколко пъти, но няма никой в офисал Дали работят още?

# 72
Ами не зная каква е цената за монтаж.
Котлоните ни ги сложиха безплатно, тези които ни правиха кухнята, а фурната си я монтирахме сами с мъжа ми - нищо сложно няма.

# 73
  • Бургас
между другото ходих във фирма "Хрисея " вече няколко пъти, но няма никой в офисал Дали работят още?

Момичето, понякога ходи по обекти.
Ето ти тел. за връзка: 0897 378 002
Христина Герджикова

# 74
  • Варна
MIAOW, благодаря ти за пояснението за пантите - ще внимавам.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт