Цветя за тераса

• 164 281
  • 761
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Мисля че е многогодишна. Имах циклама отдавна и си спомням, че много цъфтеше, даже и през зимата и много ме радваше. Беше в почти незатоплена стая... Благодаря ти за подсещането за това прекрасно цветенце, може да си взема за у нас  Hug

# 136
Здравейте ,момичета! Включвам се при вас, за да споделя и да попитам има ли някой друг в ситуация като моята.
От 4 години живея в апартамент на 3 етаж, а преди това бях в къща с малка ,но прекрасна градина.Не мога без цветя и сега на двете тераси си отглеждам по 6 сандъчета сакъзи.Днес като се прибрах от работа обаче ме причака съседката , за да ми каже че трябва да си махна цветята , защото падали листенца на терасата и и се била превърнала в слугиня и не понасяла цветя.Така че да ги махам ВЕДНАГА. Изумена бях  ами то тогава и липите наоколо да изсечем, че пълнят терасите с листа и топчета.
Извинявам се за спама и дългия пост ,но знам че ще ме разберете. Съвсем изтрещя тоя народ.

# 137
  • София
Не и се връзвай, подмини го и даже се повесели Simple Smile Тя си има дом, може да се разпорежда там, а не у вас  Wink
И без друго вече е студено, аз прибрах цветята вече.

# 138
И аз прибрах всички цветя с изключение на сандъчето със здравец.

# 139
  • София
И аз си прибрах сакъзчетата, само се чудя дали не трябва да ги подрежа малко. Четох из нета различни статии, някои пишат, че режат, други не... Вие как постъпвате с тях? Thinking

# 140
И аз си прибрах сакъзчетата, само се чудя дали не трябва да ги подрежа малко. Четох из нета различни статии, някои пишат, че режат, други не... Вие как постъпвате с тях? Thinking
Peaceорязах ги и начупих нови в кофички от кисело мляко или в нови сандъчета:) така правя всяка година  Hug

# 141
Всички цветя ги прибрах за малка зимна почивка. Сакъзчетата ги подрязах и сложих на стълбището. Зимата много рано ни навести а се надявах, че ще има циганско лято и ще се радвам още на обилно цъфтящите ми цветя. Сбъркано време. Дават го, да се затопли през ноември,пък ще видим  newsm78

# 142
  • София
Аз пък си мислех да режа напролет и тогава да засаждам новите растения  newsm78 Мушкатото още цъфти и е красиво, прибрах си го в дневната при стайните. Защо режете сега, каква е идеята?
Мини герберчето нещо сдаде багажа и спря да цъфти, но то май е едногодишно. Ако има начин да го спася за следващото лято, кажете моля!
Имам едно дребно слънчице с мноооого цветове и още цъфти - калибрахое и не знам какво да го правя.

# 143
И аз прибрах сакъзчетата на стълбите, имат много цветове и пъпки, жал ми е да ги режа.
Но...трябва ли да спра да ги поливам? Нали трябва да починат все пак зимата  newsm78

# 144
  • София
Доколкото съм чела, през зимата сакъзчетата се поливат два пъти месечно. На доста места срещнах тази информация, така че мисля и аз така да действам...

# 145
Доколкото съм чела, през зимата сакъзчетата се поливат два пъти месечно. На доста места срещнах тази информация, така че мисля и аз така да действам...

Че аз в това дъждовно лято по- рядко даже съм ги поливала  Mr. Green
Не успявах да ги торя  Confused

# 146
Подрязах сакъзчетата,защото бяха много дълги и се влачеха по стълбите,пък и комшийте ще ги стъпчат на площадката. Зимата цветята спят и ги поливам съвсем малко,когато се сетя. На пролет е интензивното поливане и подхранване. Резниците се засаждат наново в сандъчета или кофички от кисело мляко,или се подаряват на познати.

# 147
  • София
Миналата година мушкатата зимуваха на терасата (все пак почти нямаше зима) и лятото имаха много цвят, но тази година ги прибрах още преди снега. Сакъзчетата също, че тъкмо бяха нацъфтели.

Някой може ли да ми каже дали е садил босилек в сандъчета и как им понася зимата навън? Аз имам две саксии, които растат чудесно, но се чудя дали да не ги пресадя пролетта...

# 148
Момичета, искам да си купя засадени алое, лавандула и хризантеми.
Подходящи ли са за остъклен балкон или вътрешно отглеждане в стая?

# 149
По принцип лавандулата и хризантемата са градински и няма проблем да се гледат на балкона,но алоето трябва да е вътре.
Босилек си се сее сам или събираш семена за ранна пролет.Ако е много буен и му е тясно в саксията, тогава се пресажда и то на пролет.

Общи условия

Активация на акаунт