Смути

• 181 148
  • 770
  •   1
Отговори
# 60
  • Sofia
Поздрави за полезната тема!
Ползвам блендер за приготвяне на смутита , който не смила много добре зеленолистните дори на висока скорост - винаги се усещат дребни парченца или частички от жилите.
Много съм скептично настроена към продуктите на телешоп. Но скоро попаднах на реклама на нутрибулет, който смила идеално всякакви плодове (дори с корите) и семена. Не се предлага демонстрация на този продукт от фирмата в магазините им.
Моля, ако имате впечатления за този уред - лични или от ваши познати, да ги споделите!!!  bouquet
от рекламата ми харесва и на мен,но съм си патила от тв-шоп и не бих рискувала...в е-маг има доста подобни на този уред и някои са на промоция сега,аз от там си поръчах блендера

последното ми смути беше от ябълка,краставица и пресен джоджен,много свежо стана

# 61
  • София
Благодаря то, Doli! Чакам отзиви за твоя блендер!

# 62
  • Sofia
да,непременно,може би утре ще ми го донесат и ще го тествам веднага Peace

една интересна рецепта,и може би много вкусна http://natureinsider.com/2014/06/elderberry-smoothie/

Последна редакция: вт, 03 юни 2014, 17:04 от Doli

# 63
Привет,

И аз два месеца редовно правя смутита /много ми е смешна думата/,аз им казвам пюренца. Идеи черпя от рецептите на Бени от zdravei.org,  имаше линк към рецептите и по-напред в темата.

Та сега съм решила да си нося на работа, но не знам в какъв съд да ги слагам. От пластмаса не обичам да пия и макар и най-лека за носене, отпада. Не съм чела нищо по темата, та не знам като материал има ли някакви препоръки.
В метален термос не знам дали е добре. Един ден носих в стъклен буркан, ама не е удобно да се пие от него. В интернет потърсих, предимно пластмсови шишета се ползват.

Вие в какво си носите смутита в офиса?

# 64

Вие в какво си носите смутита в офиса?

В термос и тук си го пресипвам в стъклена чаша. Така се запазва свежестта, температурата и полезните вещества.

# 65
Днешното ми смути:
Цял портокал, зелена ябълка и едно киви, 1 ч.л. овесени трици и 1 ч.л. чия.
Стана доста гъсто, затова добавих и 1 ч.ч. вода допълнително.

# 66
Днешното ми смути:
Цял портокал, зелена ябълка и едно киви, 1 ч.л. овесени трици и 1 ч.л. чия.
Стана доста гъсто, затова добавих и 1 ч.ч. вода допълнително.
Чията и овесените трици как ги слагате? Накисват ли се предварително?

# 67
  • Sofia
аз не ги кисна,разбърквам с останалите продукти и оставям малко да преседи/около 10-15мин./,набъбват и сгъстяват

Благодаря то, Doli! Чакам отзиви за твоя блендер!

получих си блендера днес/не е Хайер,а Хайнер,също непозната марка,но дано е качествен/,много е мощен,за 5-6сек.ми направи смути/макар и с меки плодове/,сложих само ягоди,банан и малко прясно мляко...утре ще правя в него лешниково мляко/сега съм накиснала лешниците/

# 68
Нова мода при мен със смутитата - пъпеш!
Смути с пъпеш и краставица и Смути с пъпеш и мента
Задължително замразявам пъпеша и стават като шейкове! Simple Smile

# 69
# 70
Направих и аз първто си смути  Grinning
Банан, супена лъжица накисната чия, половин червена ябълка, сока от 1 червен портокал, 2 лъжици кисело мляко и шепа замразени малини. Всусотия Grinning Ползвах шейкър каната от кухненския робот.

# 71
  • Sofia
днешното сутрешно смути- 2 банана,5 фурми,3-4 какаови зърна,300мл.ядково мляко

много вкусно и сладко thumbsup

# 72
  • Sofia
сутрешното смути - банан,ябълка,рукола,дъбова маруля,джинджифил,ядково мляко

# 73
  • София
Впечатлихте ме, момичета Simple Smile прочетох темичката и много неща за правене си харесах.
Не знаех, че на това му се казва смути, но звучи готино.
Аз сега стартирам със смутитата.
Ще ви следя за нови интетесни идеи.  bouquet

# 74
  • на североизток от Рая
 Извинявам се за лаишкия въпрос, но шейк и смути не са ли едно и също? Или в шейковете има захар, а при смутито /тъпо ми звучи/ няма. Ако са едно и също, а просто ги наричат различно, егати оригиналниченето. Все нови  и нови думи се появяват напоследък. Първоначално смУти ме смутИ, но привикнах, къде ще ходя, то навред в списания и вестници е изписана тази дума.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт