БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-35

• 30 446
  • 805
  •   1
Отговори
# 210
Да попитам за жълтъка.
Запо4нах да захранвам бебка с него, като днес ще й е трети прием (давам го през ден). Какво количество жълтък трябва да изяжда бебе на 9 месеца? Три дни седмично ли трябва се храни с жълтък?

# 211
здр мами ние сме ве4е на 6 м и 4 дена в4ера дадох за 1 път бананова каша какви каши мога да давам на бебо бях му давала и два дена преди банановата мле4на каша с банани и бисквити на ган4ев имаше и глутен в нея оризовата подходяща ли е и какви др мога да вкл.?

# 212
WIKTOR_POLI, за глутенови каши е рано. Въвеждаш много продукти наведнъж, в тази с бисквитите вероятно има и мляко, и захар....винаги чети етикетите  Peace Всеки продукт се въвежда отделно за 4-5 дни.
Оризовата е подходяща за захранване, да. След нея според мен е добре да въведеш няколко зеленчука - картоф, тиква, пащърнак, тиквичка, морков...
От кашите - елда и просо, но около 7-8м.

Веселото, аз давах жълтък през ден, по 1/4.

# 213
WIKTOR_POLI, за глутенови каши е рано. Въвеждаш много продукти наведнъж, в тази с бисквитите вероятно има и мляко, и захар....винаги чети етикетите  Peace Всеки продукт се въвежда отделно за 4-5 дни.
Оризовата е подходяща за захранване, да. След нея според мен е добре да въведеш няколко зеленчука - картоф, тиква, пащърнак, тиквичка, морков...
От кашите - елда и просо, но около 7-8м.

Веселото, аз давах жълтък през ден, по 1/4.
ама аз съм го захранила ве4е с зел.пюрета на 5м и половина запо4нах с зел.п а м/у храненията давах плодово п.

# 214
Виктор_Поли,изчакай малко с глутена!Давай оризова каша,щом си почнала и кашите(макар и за тях да ви е рано..).Питай първо и после давай.НАй-вероятно си въвела доста неща наведнъж.Чети етикетите,защото ако прояви детето реакция,няма да знаеш към какво е.

Инесита,според мен детето ти вечер е изморено,пренаситено с емоции и бърза да заспи.Няма търпението и силите са си изпие млякото.Пробвай да го храниш в полусънено състояние.Като задреме и му дай да си цока шишето.Обикновено дърпат инстинктивно и номерът минава.
Също може да пробваш да го храниш преди баня. Peace

# 215
какви каши мога да давам на бебо? бях му давала и два дена преди банановата млечна каша с банани и бисквити на ганчев. имаше и глутен в нея. оризовата подходяща ли е и какви др мога да вкл.?

Ами ти вече си въвела набързо и глутен, и млечни каши, и бисквити... Посочената каша съдържа и захар.
Вместо да почнеш с оризова, после царевична, елда, просо, та да стигнеш до глутена...

# 216

Инесита,според мен детето ти вечер е изморено,пренаситено с емоции и бърза да заспи.Няма търпението и силите са си изпие млякото.Пробвай да го храниш в полусънено състояние.Като задреме и му дай да си цока шишето.Обикновено дърпат инстинктивно и номерът минава.
Също може да пробваш да го храниш преди баня. Peace
[/quote]
Пробвала съм,ако не иска да пие,това значи ,че и в полусънено не минава номера.Просто ако иска да си го изпие си го изпива след баня и заспива.Преди баня не смея,защото връща и ще стане мазало след това

# 217
здр мами ние сме ве4е на 6 м и 4 дена в4ера дадох за 1 път бананова каша какви каши мога да давам на бебо бях му давала и два дена преди банановата мле4на каша с банани и бисквити на ган4ев имаше и глутен в нея оризовата подходяща ли е и какви др мога да вкл.?

Съветва ли се с педиатър за реда на въвеждане на кашите? Не бива безразборно въвеждане  Peace

# 218
Здравейте,вчера не дадох каша и резултата беше такъв:
7,00-АМ 120
10,15-АМ 120
13,00-зеленчуково пюре 150
При което заспа към 14,00 и се събуди 14,30 и почна да мрънка,така издържахме до
15,30- АМ 120
18,00-АМ 120 и бяхме до по късно навън,направи една по късна дрямка и издържахме до
21,00-където отново изпи с 300 зора 90 граама АМ
Отново същото, ако детето изяде в 18ч определеното му количество, до 21ч има точно три часа, и както предположих явно не огладнява достатъчно. И като броя имате 6 хранения на ден, явно вече е време да минете на 5 хранения през 3,5 часа.
Примерно 6:30;10;13:30;17;20:30. И без кашата следобяд ще има надежда да си изпие млякото, въпреки че явно не е от ящните щом му стигат 120гр.

# 219

Съветва ли се с педиатър за реда на въвеждане на кашите? Не бива безразборно въвеждане  Peace
да съветвах се каза ми 4е няма проблем питах за кашите на Ган4ев с глутен каза 4е н.п да давам и питах за кашите на слън4о каза да давам ве4е от вси4ки видове на слън4о 4е не е проблем

# 220
какви каши мога да давам на бебо? бях му давала и два дена преди банановата млечна каша с банани и бисквити на ганчев. имаше и глутен в нея. оризовата подходяща ли е и какви др мога да вкл.?

Ами ти вече си въвела набързо и глутен, и млечни каши, и бисквити... Посочената каша съдържа и захар.
Вместо да почнеш с оризова, после царевична, елда, просо, та да стигнеш до глутена...

ами аз съм му дала само 2 буркан4ета каша с глутен и сега 2 дена му давам на Слън4о бананова с 11 витамина ???педито ми казва 4е нп знам ли и аз ве4е какво да правя

# 221
Кашите на слънчо, ганчев и хумана не са подходящи под година.
Глутен се въвежда в реда овес, ръж, ечемик, спелта, пшеница. Дава се поне месец  без прекъсване. Масово се въвежда 7-8 месец

# 222
Глутен се въвежда в реда овес, ръж, ечемик, спелта, пшеница. Дава се поне месец  без прекъсване. Масово се въвежда 7-8 месец
ок мерси

# 223
ок мерси
Виж, педиатрите наистина не са в час. Каши на Ганчев и Слънчо не са подходящи заради млякото вътре - не е адаптирано. На Тьопфер и Хип инстантните каши са хубави, с АМ са млечните, вземи да пробвате.

# 224
И на Милупа кашите са с АМ.
Моят съвет, WIKTOR_POLI, е не да следваш безпрекословно препоръките на педиатъра си, а да четеш и така да формираш собственото си мнение за захранването на детето на база всичко прочетено.

Общи условия

Активация на акаунт