БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-35

• 30 446
  • 805
  •   1
Отговори
# 285
  • Северозапада
А царевичното нишесте не е много по-различно каша, поне според мен

# 286
Кашата, според вас може ли да раздуе стомахчето на мъника? Струва ми се, че ни е много надуто. Ако кажа на личния, ще има конско, защото давам всеки следобед.
Пробвах да направя царевично нишесте, но нещо не се получи. По тази рецепта -Една мер. л. нишесте, 150 мл вода и после се добавят 3 мер.л. АМ.
Кашата не надува, не се дебелее от нея, гарантирам от личен опит. Давах един път следобяд и през сутрин, т.е. има дни в които се случва по два пъти.
Нишестето правя така:  100мл вода слагам на котлона да заври, през това време слагам в една чашка една пълна супена лъжица нишесте и доливам около 30-40мл студена вода, разбърквам и наливам в заврялата вода с непрекъснато бъркане, след като е готово добавям и около 100мл плодово пюре, като ако имам пресни плодове слагам от тях. Понякога към същото добавям и една - две натрошени бебешки бисквити.

# 287
  • UK
Пак съм тук. Захраних на 5 и половина, досега съм въвела тиква, картоф, морков и тиквичка, от плодовете слива и круша. Общо взето постоянно е запечена откакто съм започнала. С какво ме съветвате да продължа, нещо разхлабващо или поне незапичащо. Банан и ябълка избягвам по тази причина. Друго подходящо за възрастта и?
Като съм захранила по-рано, всичко ли се измества по-рано? Каша на 6 и половина ли да въведа или на 7? Аз мисля на 7, но кажете вие.

# 288
Ние сме със запек, но ябълката регулира. Каши си дадох на 6м и половина - пробвах разни оризови с плодове. Захраних на 5м и 20 дни. Въведи пащърнак и ябълка, ограничи морковите или ги давай с тиква примерно. Авокадото мисля, че не запича.

# 289
Авокадо и манго - разхлабващите
Каша елда също

# 290
  • UK
Авокадо ще дам още малко по-натам, че обикновено трябва да го чакам и да узрее у дома. А има ли самостоятелни пюрета от манго? Или поне в комбинация с круша или слива?
Пащърнак съм давала, пропуснах да напиша. Simple Smile
Пюрета праскови и кайсии колко да изчакам още?

# 291
  • в огледалото на живота
Авокадо ще дам още малко по-натам, че обикновено трябва да го чакам и да узрее у дома. А има ли самостоятелни пюрета от манго? Или поне в комбинация с круша или слива?
Пащърнак съм давала, пропуснах да напиша. Simple Smile
Пюрета праскови и кайсии колко да изчакам още?

Обаче има и съдържание на оризово нишесте... newsm78

# 292
 Sad Не съм виждала самостоятелни, банан и манго има на Хип. Кайсия дадох на 6м и половина, праскови от една каша на Хип на 7м и половина,  но не знам кога по принцип се дават newsm78
Има на Гербер едно пюре ябълка и синя слива - много го харесва,  круша на Гербер и ябълка и круша - това яде най-много моето.

Аа, имало на Семпер. Е, то и в Хип има в много пюрета оризово нишесте, почти неизбежно е.

# 293
  • UK
Аз заради оризовото нишесте в Хип, започнах да давам синя слива и круша на Гербер, чист плод са само без нишесте и повече и действат, чудех се защо на Хип не й помагат за изхождането. Но то е неизбежно, лека-полека трябва да свиква с всичко.

# 294
Така. На 6м. и половина е детето ми. Захраних със 4 зеленчука досега, ще
въвеждам плодово пюре тези дни и после каша следобяд. Давам по 60 гр. пюре
и дохранвам с кърма. Кашата и нея ли по толкова да давам и да продължа с кърма?
По тази схема със 60-те грама до кой месец да продължа? Към 10 - 11 м. мога ли напълно
да заместя и изведнъж ли да давам примерно 150 - 180 грама или постепенно да
увеличавам до пълна доза?

Дано ме разбрахте....

# 295
  • Стара Загора
На сънвал има био пюрета манго и круша ,манго и ябълка 100% плод.Аз основно такива давам.

# 296
  • UK
На сънвал има био пюрета манго и круша ,манго и ябълка 100% плод.Аз основно такива давам.
Благодаря Simple Smile

# 297
Така. На 6м. и половина е детето ми. Захраних със 4 зеленчука досега, ще
въвеждам плодово пюре тези дни и после каша следобяд. Давам по 60 гр. пюре
и дохранвам с кърма. Кашата и нея ли по толкова да давам и да продължа с кърма?
По тази схема със 60-те грама до кой месец да продължа? Към 10 - 11 м. мога ли напълно
да заместя и изведнъж ли да давам примерно 150 - 180 грама или постепенно да
увеличавам до пълна доза?

Дано ме разбрахте....
Заместваш след годинката. Замества се постепенно, а не изведнъж.

# 298
  • UK
НЕБЕ!, от гърда ли кърмиш или с изцедена кърма? При кърмените деца, тактиката е малко по-различна от тези на АМ. За да се стимулира лактацията, да не ти остават пълни гърдите след хранене и да не ти намалее кърмата, първо се кърми, после се дава пюрето. И аз така правя, кърмя и примерно след 10-15 мин давам пюре колкото детето си поиска. Така обикновено хапва по-малки количества пюре и постепенно според нуждите си с времето увеличава порциите. Не следя грамажи и нямам схема за постепенно увеличаване на грамажа на твърдата храна - колкото му се яде, толкова.
Не се замества млечно хранене до годинката. Но, ако все пак искаш постепенно да отбиваш и да заместваш, тогава първо давай пюре и после кърми, тогава постепенно ще увеличаваш пюрето за сметка на кърменето.

# 299
Да, Гербер са чисти, затова ги взимам. Сънвал в нашия град няма и не съм пробвала Crazy

Общи условия

Активация на акаунт