БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-35

• 30 443
  • 805
  •   1
Отговори
# 660
Аз също знам, че млякото пречи на усвояването на желязо (през бремеността пиех железни препарати и си спомням, че не трабваше преди и след приема им да пия мляко) ... от друга страна, нали се препоръчва до годинка да не се замества напълно хранене  newsm78. Съвсем се обърках

# 661
кокос от кога се въвежда? Направих кокосово мляко и ще правя сладки на батко, та си мислех дали мога да дам и на бебка?  newsm78

# 662
Просто млякото, което се дава на обяд се разпределя като количество в другите хранения.

Кокос след 12 навършени месеца.

# 663
Здравейте , включвам се с едно въпросче
На 4месеца е малчо и
От утре на обяд почваме захранването с хипп картов и ранен морков 2л. на другия ден 4л и така докато стигне цялото пюре от 125мл.
 След това ли сменям вида пюре ?
 Колко време трябва да е заместено обедното хранене за да започна със след обедното ? И следобедното с какво се замества ?
Кой са плодовете и зеленуците който може да се ядат в 4 5 и 6 месец
И последен въпрос
Вие на кой марки сте се спряли (или сте ползвали ) и г/д на каква цена ги взимате Simple Smile

Благодаря момичета   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 664
Здравейте , включвам се с едно въпросче
На 4месеца е малчо и
От утре на обяд почваме захранването с хипп картов и ранен морков 2л. на другия ден 4л и така докато стигне цялото пюре от 125мл.
 След това ли сменям вида пюре ?
 Колко време трябва да е заместено обедното хранене за да започна със след обедното ? И следобедното с какво се замества ?
Кой са плодовете и зеленуците който може да се ядат в 4 5 и 6 месец
И последен въпрос
Вие на кой марки сте се спряли (или сте ползвали ) и г/д на каква цена ги взимате Simple Smile

Благодаря момичета   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Мие лично мнение е да изчакаш още поне месец със захранването. Но ако си решила, най добре почни с еднокомпонентно пюре, т.е само картоф или само морков. Аз започнах с картоф на 5 месеца. След 5 дни добавих тиква. След това продължих с морков, тиквичка и пащърнак. Като основно правило беше за 4-5 дни да вкарвам само по 1 нещо. След това въведох оризова каша и тн

# 665
той прави 5м на 28до сега е бил само на кърма  Simple Smile не намерих марка която да има малко буркане само картоф Sad и са това картоф и морков

# 666
той прави 5м на 28до сега е бил само на кърма  Simple Smile не намерих марка която да има малко буркане само картоф Sad и са това картоф и морков
Направи си домашно пюре от картоф.. Миеш и белиш 1 картофче. Правиш на пара или вариш на пара. Пласираш. Слагаш АМ или кърма за да стане рядко и даваш 1-2 лъжички. На втория ден ново картофче даваш 3-4 лъжижки и т.н. Ако дадеш двете едновременно и ако даде реакция няма да знаеш откое е

# 667
  • UK
Има само морков, само тиква, само пащърнак, има и същите в комбинация с картоф за след това. Можеш да започнеш с някой от тях. А може просто да свариш един картоф и ще си имаш пюре за два дни, гаранция, че няма да го отровиш, ако не е от буркан. Simple Smile

# 668
здравейте момичета,
ще ми кажете ли на колко време се въвежда нова храна. скоро ще захраня бебока с картоф постепенно и питам кога ще е възможно въвеждането на друг зеленчук. и още нещо трябва ли да слагам краве масло в пюрето, или само кърма.

# 669
здравейте момичета,
ще ми кажете ли на колко време се въвежда нова храна. скоро ще захраня бебока с картоф постепенно и питам кога ще е възможно въвеждането на друг зеленчук. и още нещо трябва ли да слагам краве масло в пюрето, или само кърма.
Аз първия месец въвеждах по 5 дни всяко ново нещо. Вторият по 4, а третият и по нататък по 3 дни.
Не се слага масло в пюрето. На 6 навършени месеца можеш да въведеш зехтин.
Маслото въведох 8 ми месец

# 670
Роси, 5-7 дни е ок за първа храна. След като въведеш няколко зеленчука можеш да намалиш дните. Аз въвеждах първата храна 10 дни, после 7, 5, 4, 3 дни.
Нищо не слагай в пюрето, само кърма.

# 671

ще ми кажете ли на колко време се въвежда нова храна.

5-7 дни.

# 672
  • Стара Загора
Здравейте имам въпрос относно детска кухня.Мисля да записвам малкия от време на време за разнообразие да взимам от там.Питах какво е менюто за тази седмица да се ориентирам и се оказа ,че и основното и супата са с месо и това почти всеки ден newsm78.Аз знам едното ако е месо ,второто е безместноЖената ми обясни ,че готвили по новите рецептурници и било здравословно всеки ден по 2 пъти месо .Вие какво мислите?

# 673
  • СОФИЯ
И аз имам питане относно детската кухня. Winkхраня я четири пъти на ден,според вас как да разпределя храните от кухнята?те дават основно,супа и десерт.

# 674
Зависи от грамажа, в нашта кухня разбрах, че дават 100гр супа и 100-130 гр основно, така че това стига само за обяд. А нишестето е 200гр и майките го дават за СЗ, за вечеря си му готвят. Аз не вземам, но ходих и разпитах. Така че зависи...

Общи условия

Активация на акаунт