БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-35

• 30 446
  • 805
  •   1
Отговори
# 240
За попарката някой питаше - сухарче със сирене и чай си е доста калорично!
Първите дни като предлагах детето дори до обяд не огладняваше както преди!

# 241
  • София
Момичета, посъветвайте ме как да постъпя. Малкият продължава да не иска да яде - повече от 5-6 лъжички не вкусва, но после суче като му предложа кърма. До сега на два пъти ми е изяждал по цяло бурканче наобяд - и двата пъти бяхме навън и беше много гладен, за това си мисля, че ако почна да му ограничавам кърмата ще прояде твърда храна. От друга страна сега тепърва почва лятото, жегите - не е добре да го ограничавам, а? Дали да изчакам септември, таман ще е навършил годинка, и тогава да почна да го натискам да си яде като човек или да не отлагам? Никога не е ял по много, чаках да прояде, но още не е дошъл този момент и за това съм неспокойна. Последния месец е качил 200г, което си е добре за месеците му.

# 242
С какъв чай правите попарата?
Радея, според мен продължи да си го кърмиш - ще прояде рано или късно. Моето бебе предпочита млекцето (АМ) пред всичко останало, цяло бурканче за нас си е мираж.

# 243
  • Стара Загора
 радея не се притеснявай ще прояде, Алекс сега взе да си изяжда зеленчуково-местното пюре.
Но този месец е свалил 200гр и се чудя дали се храни добре или е от жегите.Той от малък качва малко ,а е много висок за възраста си.Тежи 8.600 кг.,висок 84см. много е активен.Дневното ни меню е следното
5.00ч кърма
8.00ч кърма
10.00ч  кърма
12.30ч зеленчуково пюре+ месо или жълтък 220гр.
14.00ч кърма за преспиване
17.00ч плод 130гр
19.00 каша 250гр понякога и повече
22.00 кърма
Педиатърката все ми казва да давам повече твърда храна ,вече се замислям, но нали до годинка основно мляко newsm78 как мислите?

# 244
Нидитоп спокойно предният месец и моята беше свалила 100гр, за сметка на това този е качила 500, така че ще навакса.
Децата ви сами ще покажат какво предпочитат, оставете ги сами да решат, моята предпочете твърдата храна и стигнахме до отбиване, но явно вашите предпочитат кърма. Това е все едно да ви се яде таратор, но да ви насилват да ядете пържола. Няма да ви е приятно нали  Wink след годинката сами ще минат на повече твърди хранения спокойно Hug

# 245
Нидитоп3, детето ти е бая високо - явно дърпа на височина. Племенникът ми беше така - расте нагоре, а кг - надолу Grinning

# 246
Момичета, как се захранва след боледуване?Бебето ми е на 9м., но от седмица е настинал и отказа твърдата храна.Как да продължа - отначало или откъдето бяхме стигнали?

# 247
110810 - откъдето сте стигнали.

# 248
От 10 дена захранвам с оризова каша на обяд. Достигнала съм количество от 50 мл. Утре мисля да въведа тиква. Ще добавя 1-2 ч. л. към кашата. Като стигна до около 50 мл общо мисля да въведа картоф, т.е. да давам тиквата с картоф. А кашата да я спра ли? И горе долу какво количество пюре трябва да давам на обяд? Кърмя на поискване.

# 249
Въведохме зеленчуци, плодове, оризова каша, месо и три дни на овесена каша(т. е. глутена).

# 250
  • в огледалото на живота
Шипка,липа са  за предпочитане.

# 251
  • in Wonderland
Шипка,липа са  за предпочитане.

А може ли липата да е цвят , а не от тези гранулираните , например ?

# 252
  • в огледалото на живота
А може ли липата да е цвят , а не от тези гранулираните , например ?
Ако е набрана от чисто място още по-добре  Peace

# 253
Кашата не се спира след въвеждане на зеленчук.. Обикновено каша се дава сутрин или за следобедна закуска, пюрето за обяд
Глутена се дава без прекъсване поне месец.
Давай овес от 7-10 дни и след това дай нещо с по високо съдържание на глутен. Напр. Спелта

# 254
  • София
Благодаря ви, момичета. Няма да го притискам. Той е  8900г и 74см.
За попарката - правя я с липов цвят, пращаха ни от село.  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт