БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-35

• 30 443
  • 805
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте, кога мога да предложа на дребосъчето маслини?
На каква възраст е детето?
След годинката съм давала обезкостени и обезсолени маслини като пастет микс:
-печена чушка,извара и маслини се пюрират;добавя се масло и се маже върху филийка хляб.
Дъщеря ми до ден днешен обожава тази закуска  Heart Eyes

Благодаря много. Детето е на 11м и половина. Скоро ще дам да опита.

# 586
Два въпроса от мен!

Как да приготвя пюре от зелена чушка ( пипер ) -  варена или печена?

В кой месец мога да давам магданоз и под каква форма - термична или
прясна?

bouquet

# 587
  • в огледалото на живота
Два въпроса от мен!

Как да приготвя пюре от зелена чушка ( пипер ) -  варена или печена?

прясна?

bouquet
За предпочитане е чушката да е сварена.Обелваш,махаш семките;пасирваш и добавяш картоф към нея.

Магданоз пресен съм давала ситно смлян след 8м.в пюрето,също и копър.
Може и сушен,ако нямаш такъв.Аз си нарязвах подправките пресни и ги слагах в пликове в фризера.Когато ми трябва само отчупвах парченце и слагах в ястието.
Така винаги имах пресен в наличност.

# 588
Два въпроса от мен!

Как да приготвя пюре от зелена чушка ( пипер ) -  варена или печена?

прясна?

bouquet
Чушката аз я минавам на грил тиган, беля и после на пара за 4-5 мин.

# 589
  • UK
Пека в партигрила, беля и после досварявам при другите зеленчуци, само пюре от чушка не съм давала.

# 590
  • Северозапада
Моите печени зелени чушки бяха замразени и не съм ги доготвяла повече.

# 591
Да питам за сиренето отново - като се обезсоли във вода, продължава ли да стои във вода в хладилника?

# 592
Да питам за сиренето отново - като се обезсоли във вода, продължава ли да стои във вода в хладилника?
Аз обезсолявам и за нашето сирене... Бучката я слагам в кутия с вода и сол. Сиренето е покрито. Стой така докато не го изядем..
Има майки, които слагат във вода парченцето сирене необходимо за следващия ден за детето.

# 593
  • СОФИЯ
аз го държа във вода,като престои един ден сипвам нова,но сиренето което купувам е много солено,даже го нарязвам предварително за да може хубаво да се обезсоли.

# 594
Благодаря ви  bouquet

# 595
  • в огледалото на живота
Аз обезсолявам и за нашето сирене... Бучката я слагам в кутия с вода и сол. Сиренето е покрито. Стой така докато не го изядем..
Има майки, които слагат във вода парченцето сирене необходимо за следващия ден за детето.
Как и сол?Нали целта е да се обезсоли?!
 Rolling Eyes
Или аз не разбрах?

# 596
Сиренето купувам в саламура, когато ми потрябва си отделям една филийка във вода, на сутринта се е обезсолило, хвърлям водата и ползвам 2-3 дни.

# 597
  • София
Просото приготвям като го добавям във вряща вода и варя 10 минути. Става като кус-кус - не пасирам и добавям намачкан плод или плодово пюре, много се харесва. Така правя и овесени ядки (фини), но ги варя само 2-3 минутки и после ги оставям още няколко минутки в горещата вода.

Колко време след отваряне на кутия с АМ я ползвате? Имам една Лактана, която ползвам много рядко за каши, т.к. сутрин, вечер и през нощта кърмя, а през деня понякога детето яде кисело мляко.

# 598
  • Северозапада
На нашето АМ (Фризопеп) пише да се ползва до 1 месец след отварянето.

# 599
Понеже въвеждам риба ,днес се замислих : Всеки вид риба поотделно ли се въвежда , или щом вече съм дала един вид мога да давам и друга? Може ли пак да ми кажете месата ,които се дават до годинка в каква последователност се въвеждаха  newsm78 ?
За АМ -на нашето(аптамил) пише до 2 седмици

Общи условия

Активация на акаунт