БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-35

• 30 443
  • 805
  •   1
Отговори
# 615
  • UK
По мое мнение трябва да са 3 храненията. По спомен, първия месец от захранването се вкарва едно твърдо хранене, втория второ и третия трето. Би трябвало на 10 месеца вече да имате закуска, попара или нещо такова. Зчуи ми ок да имате закуска, обяд и следобедна закуска твърди хранения на тази възраст, но те не изключват АМ. Продължавай да си го даваш след всяко твърдо хранене, ако иска, нищо че е имало сирене в пюрето, примерно. Малко ми се вижда само два пъти. Обикновено след годината плавно се преминава на мляко само сутрин и вечер.  
Тя дъщеря ми в момента има 2 твърди хранения на ден, на 7 месеца. 

Последна редакция: нд, 06 юли 2014, 10:01 от dejie

# 616
  • СОФИЯ
моето дете от една седмица отказа сутрешното кърмене и вече е на 4 хранения.сутрин и добавям сирене в закуската,обяд - пюре ,СЗ  млечна каша или КМ (давам и веднъж седмично),вечер изпива малко повече от 200 мл АМ.Не дохранвам вече след хранене.

# 617
  • UK
А колко е голямо детето ти, lacuna coil?

# 618
  • СОФИЯ
А колко е голямо детето ти, lacuna coil?
на 11 месеца е ,

# 619
bratz23 всичко е до дете, виждам, че твоето е месец по-малко, преди месец, моето си беше както и сега с две хранения с АМ .  Отскоро почнах на вечеря да давам твърда храна + АМ. Сутрин рано и вечер преди заспиване е на АМ. А останалото мляко/млечни си го добавям в яденето на закуска, евентуално обяд, СЗ  Peace

# 620
Благодаря момичета ,ще пробвам  със закуска, пък сте прави -детето ще покаже как му е най-добре

# 621
  • Стара Загора
Здравейте мога ли вече да дам замразен небелен грах?А ако не, как точно да му махна люспичките?До сега съм давала само от готово пюре.
Мога ли да въвеждам белена леща?С какво я приготвяте и препоръка за марка?
много благодаря  bouquet

# 622
Здравейте мога ли вече да дам замразен небелен грах?А ако не, как точно да му махна люспичките?До сега съм давала само от готово пюре.
Мога ли да въвеждам белена леща?С какво я приготвяте и препоръка за марка?
много благодаря  bouquet
Аз съм взимала грах на бондюел и в началото махах люспите. Грахта като е готова се стиска и излиза вътрешността. В началото се дава като част от другото ядене и не в толкова много. След това почнах да давам повече и престанах да го правя... Ако имаш домашен е по добре.
Червена леща някои писа след 10 месеца, аз дадох след годинка.

# 623
Диня откога давахте?

# 624
На 7 месеца и половина е детето ми. Въпросите ми са:

1. Мога ли вече да добавям зехтин? До колко капки да стигна?
2. Мога ли магданоз и копър?
3. В 100 гр.-мово пюре колко грама месо да слагам? ( Още не
    съм въвела )?

bouquet

# 625
Светлина миналата година не посмях да дам диня но таз вече дадох

На 7 месеца и половина е детето ми. Въпросите ми са:

1. Мога ли вече да добавям зехтин? До колко капки да стигна?може
2. Мога ли магданоз и копър?може
3. В 100 гр.-мово пюре колко грама месо да слагам? ( Още не
    съм въвела )?в готовите пюрета на 190 гр е около 15-16 гр. А аз винаги съм правила на око

bouquet

# 626
  • СОФИЯ
аз дадох на моята девойка ,тя е на 11 месеца,но не и хареса особено.

# 627
Граха все още го минавам през цедка, и люспите остават отгоре. Леща червена на Крина.
Светлина диня дадох наскоро, когато видях че има хубаво узрели, но нещо не се одобрява, за сметка на това на пъпеш много налита. Сега им е сезона, няма да чака до 2 години.

# 628
Здравейте. По напред в темата бяхме коментирали за водата от брашната, след като се накиснат дали да се хвърля. От няколко дни обаче забелязвам, че брашното след като е престояло мирише на вкиснало. А в хладилник нали не е препоръчително да се слага? И сега ги държа само по 2-3 часа преди СЗ. Не знам дали е правилно, но явно е много топло в къщи.

# 629
  • Стара Загора
Здравейте как да дам диня ,като все още не дъвче.Да я пасирам ли?

Общи условия

Активация на акаунт