БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-35

• 30 443
  • 805
  •   1
Отговори
# 690
Привет!

Въвела съм първи вид месо. След колко дни мога да предложа
втори вид?
след седмица
Не съм въвела още глутен. Оттам нямам разнообразие в
следобедните закуски. Давам каша - безмлечна, безглутенова.
Някакви други предложения, без плодово, което давам между
храненето.
А може да почнеш и с глутена, детето сигурно е достатъчно голямо, щом вече даваш месо.

# 691
Привет.Според вас кое да дам първо кисело мляко или жълтък?Въвела съм сирене и чис. масло.

# 692
ani_4ka, предвид възрастта -> първо жълтък, а след това и кис.мляко.

# 693
Здравейте, купих брашно от елда, но не знам как да го направя на беба. Да го варя ли или е нужно само да се разтвори във вода или АМ. На етикета не пише нищо. Моля за съвет как да го приготвя. Благодаря предварително

# 694
Благодаря на mysti и всички други, писали за даването на сирене и мляко с месно -зеленчуково пюре по -назад в темата!

# 695
Нали затова сме тук  Peace аз пък се сетих по този повод да питам, ако млечни с месо, не се дават, това докога? Защото пиле фрикасе например, се прави с месо и мляко newsm78 Има и други такива храни, но за това се сещам в момента. Или пилешка супа със застройка.

# 696
  • UK
jenimon, брашното от елда се вари, накисваш го предварително за няколко часа във вода, в  съотношение поне 3 към 1, после вариш и бъркаш на котлона 5-6-7 минути до желаната гъстота. Ако искаш да добавяш мляко, направи я гъста и като поизстине го добави.

# 697
Здравейте, мами! Имаме проблем. Синът ми е на 3м.почти, но е доста злояд изглежда... От както се е родил, все със зор се храним. А от няколко дни направо си е кошмар. Изцяло е на АМ.Пробвали сме какви ли не...най си яде Хип. Дали от топлото или от това, че започна от веднъж да пие вода...отказва да яде повече от 70-80 гр. на ядене. Понякога яде и по-малко. Дневно му се събират не повече от 600 гр храна(някога яде и по над 10 пъти). Миналият месец беше наддал 1200, но този за 20 дни около 350 гр. Притеснява ме, че може би се нагълтва с вода и се насища. Мислих да пробвам варианта на 60 мл вода вместо 2 да слагам 3 лъжички АМ и след като си го изяде да му давам само водичка. Поне да знам, че е напълнил тумбака качествено. Какво ще кажете дали е добър вариант това?

# 698
АМ се прави точно съгласно инструкциите на опаковката. Казвам ти го от личен опит. Може да предизвикаш колики. Махни водата и предлагай мляко по често

# 699
Girl On Fire, и ние като малки ядяхме малко АМ, но пък никога не сме качвали повече от 600 гр. на месец. Така че в сравнение с нас сте си добре  Wink
Също и не мисля, че е добре да слагаш още 1 лъж. допълнително - щом пише да се слага точно, а не повече или по-малко. (макар че аз си позволявам да сложа също 1/3 повече лъжичка  Embarassed)
Аз съм забелязала, че водата я разяжда моята, ама не съм много сигурна.  Peace

# 700
АМ се прави точно съгласно инструкциите на опаковката. Казвам ти го от личен опит. Може да предизвикаш колики. Махни водата и предлагай мляко по често

Махнах я вече втори ден, но резултата не е  кой знае колко по-добър. По-скоро, когато пиеше вода- при предлагане на АМ буквално зареваваше и така 15 мин докато се успокои и засуче. Глътне 60-70 грама (някога 30-40) и е сит. Почва да се смее. Докато сега, без водата - засуква от раз, но пак - 50-60-70гр и сме готови. Предлагам...и по  15 пъти съм предлагала, но крайният резултат е 600-650гр максимум на ден! Имало е дни и с по 550гр. та затова се чудех за този вариант. Ако примерно след 60-е грама с 3 лъжички АМ изпие 30 грама вода (защото нея я поема с голям апетит) няма ли да е същото, като 90мл вода=3 лъжички АМ  newsm78

# 701
Е как ще е същото?  По-гъстото или по-рядко мляко не е полезно за стомахчето. Не си експериментирай с бебето. Може от жегата да не му се яде на бебето,  може да е такъв период, пробвай ако трябва смяна на мляко, но не го прави по-гъсто.

# 702
  • София
Педиатърката какво казва? Да няма нещо, което да го мъчи - чревна инфекция например? На моя приятелка освен липсата на апетит нямаха никакви други симптоми и се оказа точно това на същата възраст - не е страшно, но разбраха от какво е.

# 703
мами, кажете от какво може бебчо да ака зеленикаво. Педиатърката каза, че е от много зелени зеленчуци, които ям (ние сме на кърма) и ми предписа биогайа. Аз обаче нещо не съм склонна да я давам и сега чакам сам да се оправи, за да започнем захранването. Кажете какво да правя?

# 704
мами, кажете от какво може бебчо да ака зеленикаво. Педиатърката каза, че е от много зелени зеленчуци, които ям (ние сме на кърма) и ми предписа биогайа. Аз обаче нещо не съм склонна да я давам и сега чакам сам да се оправи, за да започнем захранването. Кажете какво да правя?

Може да е от това, може да е и от по-задържано ако в червата, може да е от повишеното количество на желязо в кърмата, ако си яла по-желязо съдържащи храни.
Не е притеснително, спок.

Общи условия

Активация на акаунт