БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-35

• 30 141
  • 805
  •   1
Отговори
# 780
благодаря ви за отговорите,мамчета  bouquet то и аз не мисля да му спирам сутрешното мляко,инъче не дохранвам,давах му доскоро  един път иска ,един път не иска,и вече не давам.кажете дали е достатачно сутрин пием АМ 210мл, СЗ давам кисел от кухнята,би трябвало да е с мляко Embarassed вечер изпива 230мл

# 781
Три дни давам пюре пуйка, тиква и картоф, като месото е 8%. Може ли да се смята за въведено месото? Благодаря за отговора.
Да Hug

# 782
  • UK
благодаря ви за отговорите,мамчета  bouquet то и аз не мисля да му спирам сутрешното мляко,инъче не дохранвам,давах му доскоро  един път иска ,един път не иска,и вече не давам.кажете дали е достатачно сутрин пием АМ 210мл, СЗ давам кисел от кухнята,би трябвало да е с мляко Embarassed вечер изпива 230мл
Супер е млякото. Ако те притеснява в зеленчуковия обяд може да сложиш едно малко парченце сирене. А не му ли е малко рано за кисели от кухнята? Те са с прясно мляко, а и са със захар, защо не ги оставиш за след годинката? Не е добре толкова рано захар, сол също. Би могла да даваш по-вкусни и полезни следобедни закуски - кисело мляко с пресен намачкан плод, например.
На обяд от кухнята ли му даваш храната? Там всеки ден има месно, нали знаеш, че до годинката пак е желателно да не яде месо всеки ден, а да се редуват - един ден с месо, другия постен. Освен това и готвят със сол. Ти си знаеш за кухнята, де, но аз изчаквам след година и нещо, не мисля, че е подходяща за по-рано.

# 783
Искам да ви питам, има ли сред вас мама на недоносено бебенце? Моето юначе е на 3 месеца коригирани, почти 6 реални, неонатоложката иска да почвам захранване след навършване на 4 коригирани месеца. Дали не е рано? Не знам дали взима впредвид, че той си беше реално на мляко доста преди термина и затова така преценява. Притеснено ми е дали няма да прибързам и после да съжалявам. Моля ако някой има опит с такава ситуация да сподели Simple Smile На АМ е, антирефлуксно, то е доста гъсто, ако това изобщо има някакво значение.

# 784
Мариана, най-добре е да пишеш в подфорум "Недоносени".

# 785
да от млечна кухня ядем,знам го това за редуване на местно и зелен.пюре,в тях няма сол ,а кисела е един блудкав ,без захар е ,само дето млякото сигурно е сухо Blushаз кисело мляко редувам  на сутрешната закуска,с попарите и кашата Peace

# 786
  • Варна
За съжаление подфорум недоносени вече го няма.
Mariana, аз и двете ми деца ги захраних след навършване на 6м коригирана възраст. И двамата ги захранвах много бавно.

# 787
За съжаление подфорум недоносени вече го няма.

Това е много глупаво... не знаех, че вече няма...

Въобще новата БГ Мамма е един ужасен ужас....

# 788
В раздел "бебета" има подраздел недоносени
http://m.bg-mamma.com/index.php?board=63.0

# 789
Моето е недоносено ,захраних го на 6коригирани месеца. Исках на 5 да започнем , но педи не позволи. Захранвам го мнооого бавно и внимателно(имаме и операция на червата) и нямаме проблем да не чуе дявол. Но при всички положения е добре да не е по- рано от 5ти кор.месец.

# 790
  • UK
да от млечна кухня ядем,знам го това за редуване на местно и зелен.пюре,в тях няма сол ,а кисела е един блудкав ,без захар е ,само дето млякото сигурно е сухо Blushаз кисело мляко редувам  на сутрешната закуска,с попарите и кашата Peace
Ааа, ок тогава, във вашата кухня е по-различно явно от нашата и от другите, за които знам. Исках да предупредя просто. Hug

# 791

[/quote]
Ааа, ок тогава, във вашата кухня е по-различно явно от нашата и от другите, за които знам. Исках да предупредя просто. Hug
[/quote]
  bouquet

# 792
  • filibeto-maina:)
Dejie блaгодaря ти зa отговорa.
Зaхрaних мaлко след 5м зaщото повече от седмицa откaзвaше млякото и стоеше глaден и нервен, a той е слaбичък и въпреки че чaкaх дa нaвърше 6м, не издържaх дa го гледaм тaкъв. И зъби не сa просто приемa мляко сaмо когaто спи или се унaся.
Зaхрaнвaм бaвно, спрях оризa порaди трудно aкaне зaтовa и помнaх елдa зa дa редувaм с просото.
Той си обичa повече зеленчуци зa товa сегa рaзглеждaм кой зеленчуци не зaпичaт, зaщото от плодовете съм въвелa сaмо крушa и с сливa.
Интересувaме и от когa суров плод и зеленчук(примерно суровa крaстaвицa)
Суровия плод трябвa ли първо дa е въведен свaрен, зaщото пъпеш и диня си мислех зa 7м дaли може. Ябълкa още не съм дaлa пюре и може би до кaто стигнa до нея ще стaнем 8-9м трябвa ли първо дa е вaренa или може тогaвa директно суровa.
И последно питaне понякогa, нaпример кaто му смеся просо с тиквичкa и морков искa дa яде повече от 130гр дa го огрaничaвaм ли или дa дaвaм докaто спре.

# 793
Винаги съм давала на детето докато яде, с изкл. на КМ, защото там не знае мярка и повръща. За плодове първо давах на пара после сурови. Директно сурови дадох авокадо, банан и краставица.

# 794
Знам, че има тема за недоносени... реших тук, защото се предполага, че тук пишат повече мами, които имат опит със захранването, както и да е... Имам още доста време, ще помисля как ще процедирам с манджата на бебо.

Общи условия

Активация на акаунт