Красотата на земята сме събрали в цветята! Лято-Тема 67

• 43 560
  • 725
  •   1
Отговори
# 165
  • в огледалото на живота
така,така,като ви гледам какви красоти си отглеждате ще вземете да ме навиете да си купя мушката,но сега на въпросите:първо как качвате снимки,на мен нещо не ми се получава и второ някой пробвал ли е пусне клематис,т.е да не го качва по перголи и прочие а да виси от саксия?
Росарио на първия въпрос:
Първо сваляш снимките на компютъра/ако са в фотоапарата;телефона/ и си правиш папка с тях.
После избираш сайт за да ги качиш.Аз използвам ето този:
http://prikachi.com/
Натискаш бутонче Преглед и ти отваря съдържанието на компютъра ти.Търсиш папката в която си сложила снимките/аз най често поставям на декстопа,за да ми е по удобно/ и избираш снимки.Намираш тази която търсиш и кликваш 2 пъти върху нея за да се запамети.След това в сайта натискаш бутон Качи и се появява изображението на снимката.Най-отдолу има три поленца с линкове;избираш адрес на изображението/последното/ и копираш.След това в темата постваш копираното и се показва адреса със снимката на изображението.Това е,не е сложно!

# 166
  • Fort Worth, TX
Кремито, Стават и само със слънце и вода. Убедена съм. Аз препарати не ползвам. Имам вече няколко години подред водопади от петунии. За сега и тези са добре.
Шоколадче със сигурност са заболели. Ако искаш отиди в аграрната аптека. Там ще ти дадат съвет какъв препарат е подходящ. Едната обаче ми се струва че ще си замине.

Мариетка, невероятни красоти.
Изма, много е хубаво мушкатцето ти.
Съжалявам, но аз не харесвам проскубани петунии, които имат тук там цвят.Гледала съм и само на слънце и вода.Изкарват до края на юни и не са красиви поне за моето око.Нищо лично просто изразявам мнение.
Би ли ми показала твоя водопад от петунии, моля?

# 167
Имай в предвид че изобщо не се заяждам, но не може твърдо да се каже че само с препарати оцеляват. Моите изкарват до края на септември и то при положение че три седмици никой не ги полива в най голямата горещина.
Бих показала и си казвам мнението само.  Hug
Лично аз не мисля че са проскубани.

Тези които показах по горе са такива които тъкмо са дошли при мен. Сегашните ми и те започват да се отрупват с цвят, но до днес беше 10-15 градуса и са по малки. Нямам нищо което да ги предпази отгоре. Слагам в най горещите дни чадър.
И за да не е само това, така или иначе качвах снимки качих и единия лилиум. На снимката се вижда че нямам козирка.

Лек ден.

# 168
  • Fort Worth, TX
Не, не го приемам като заяждане.Супер че ти се получава.При мен няма такъв филм.Виждам че не си в Бг.Вероятно разсадите и семената са по-добри.Знам ли?Аз моите ако не ги третирам и край.
Тези които си показала ти ли си ги отгледала до това състояние?Питам защото каза сега са дошли при мен.

# 169
Да лично мои са. Ако искаш ще потърся снимка и на току що посадени.    Hug Изчезвам че нямам време.

# 170
така,така,като ви гледам какви красоти си отглеждате ще вземете да ме навиете да си купя мушката,но сега на въпросите:първо как качвате снимки,на мен нещо не ми се получава и второ някой пробвал ли е пусне клематис,т.е да не го качва по перголи и прочие а да виси от саксия?
Росарио на първия въпрос:
Първо сваляш снимките на компютъра/ако са в фотоапарата;телефона/ и си правиш папка с тях.
После избираш сайт за да ги качиш.Аз използвам ето този:
http://prikachi.com/
Натискаш бутонче Преглед и ти отваря съдържанието на компютъра ти.Търсиш папката в която си сложила снимките/аз най често поставям на декстопа,за да ми е по удобно/ и избираш снимки.Намираш тази която търсиш и кликваш 2 пъти върху нея за да се запамети.След това в сайта натискаш бутон Качи и се появява изображението на снимката.Най-отдолу има три поленца с линкове;избираш адрес на изображението/последното/ и копираш.След това в темата постваш копираното и се показва адреса със снимката на изображението.Това е,не е сложно!
  огромно благодаря Hug

# 171
  • DE
Привет!
Да се обадя и аз за петуниите-че при мен са редовни жители в саксиите.

Първо: имам наблюдения(по ваши снимки) , че тези който се продават са наистина с лошо качество.
Така се продават- леко издължени.
Второ: петуниите колкото и да са слънчеволюбими, виреят на шарена сянка по-добре, от колкото на постоянно слънце.
Торенето не винаги е фактор за красиви и здрави светя.

Шоколадче, петуниите ти не изглеждат никак добре.
Поразчопли леко почвата да не е сбита. Натори и сложи някъде на сянка за няколко дни.
Слънце не им трябва сега-нека се поосвежат малко.
Аз бих извадила корените, и пресадя в нова почва. Може да има нещо което ги гризе.

Аз торя сега в началото един път в седмица и лятото като се сетя.
Постоянното торене води до обилен растеж на растенията и се издължават. Тогава ми приличат на проскубани Sad

Ето моите каскадни
Малки

Сега

Тези са от семена

Мариетка, прелест! Нямам думи Heart Eyes
Девичке, шарено при теб.
Изма, много са хубави петуниите. Не изчезвай-има какво да показваш.
Хекси, теб си тъ либя-нали знаеш Mr. Green
Чакам спайдерменска торта от Табакова

# 172
  • Fort Worth, TX
Моите саморасляци са в пъти по-добри от купения разсад.Догодина и аз ще си сея от семена.Реших го категорично.
Матце, много са красиви.Много добре ти вървят.
Цитат
Торенето не винаги е фактор за красиви и здрави светя.
Това е така.Има и нещо друго.По магазините много често продават заразени и болни корени.
Шоколадче, има ли някви гадинки по тях?Ако има трябва Моспилан.Може и сиво гниене да е .Наистина не знам.Аз моите затова ги пръскам с Топсин.

# 173
Хекси,страхотни петунии!  Heart Eyes
Маце и твоите ще станат разкошни като гледам.  Wink
Мариетка,всеки път се възхищавам на мушкатата ти!  Heart Eyes

# 174
  • на североизток от Рая
 И аз се възхищавам на показаните красиви цветя. Нямам думи, страхотни цветни водопади имате. Обаче идвам да споделя, че се възхищавам на постъпката на нашата Добри, която е запомнила, че искам зелена детелина и днес получих от нея детелинка, сложила ми е листа от каменно цвете и теменужки за изненада. Имах нужда от такъв жест, просто тази седмица ми е някак непредсказуема, случват ми се неща, които ме радват, но и натоварват и вниманието на Доби ме зарадва много. Благодаря ти, Доби! Hug Да ти се връща тъпкано доброто!

# 175
Аз също не ги гледам само с вода и слънце цветята. Имам макар и малко помощна артилерия - 2 вида тор и препарат срещу гадини. Преодолявала съм проблеми по другите цветя, но петуниите, още в първите дни при мен бяха едни скапани. И не нямат нищо по тях.  Явно не са за мен. Ще си гледам другите, евентуално нещо ново за заместник на саксийката ще купя. Благодаря за отговорите!

# 176
Момичета, имам нужда от помощ.
Преди месец ми подариха драцена Маргината и си вървеше добре, преди два дни май я преполях и окапаха всички листа, четох , че може да се спаси ,ако се подреже .
Има ли шанс да го спася ,ако го изрежа или направо да го изхвърлям... Sad

# 177
Момичета, като сте почнали за петуниите, има ли някакъв трик да остават така оформени като стегнато храстче, вместо да растат дълги?

# 178
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
И аз се възхищавам на показаните красиви цветя. Нямам думи, страхотни цветни водопади имате. Обаче идвам да споделя, че се възхищавам на постъпката на нашата Добри, която е запомнила, че искам зелена детелина и днес получих от нея детелинка, сложила ми е листа от каменно цвете и теменужки за изненада. Имах нужда от такъв жест, просто тази седмица ми е някак непредсказуема, случват ми се неща, които ме радват, но и натоварват и вниманието на Доби ме зарадва много. Благодаря ти, Доби! Hug Да ти се връща тъпкано доброто!

Blush Blush засрами ме Blush
не са някакви извънземни сортове  Blush каменните цветя съм показвала - бебешко розово запълнено и вишнево с бяло, пак запълнено (по-голямото листо), а теменужките... ееех, теменужките ... дадоха ми две, казаха че са розови, но различно розови. кътках ги, пазих ги, бдях над тях и те се оправиха, даже цъфнаха... лилаво с бяло. точно като третата, която ми подариха за рождения ден миналата година  Blush

а това е по-различно от миналата година, но много ме радва Simple Smile

# 179
  • SHOOT ME 10 $
Здравейте!
Аз пък да ви покажа моя експеримент
Засадих в хралупата на дървото пред офисчето ми една "Юка" мисля ,че е.
Вече трета година

хваната е много здраво

Общи условия

Активация на акаунт