Красотата на земята сме събрали в цветята! Лято-Тема 67

• 43 535
  • 725
  •   1
Отговори
# 330
Момичета ,взех си лавандула преди месец от Баумакс ,но от скоро взе да съхне в основата каква може да е причината?

# 331
  • DE
Еха, точно това е цветето!
Получих го падарък-но без име.
Добри, много -много благодаря...и за поздрава отправен към мен за РД-ми ден Hug

# 332
  • Schwarzwald
Здравейте!

Лутам се аз между работа и шетане у дома и все не намирам време да пиша...
Тук е сухо, не е валяло от много време.., земята се е напукала, пръст пъхам в пукнатините...
Почнах със сладката: череши, ягоди, кайсии.. (скоро и касис), който каквото даде или каквото успея да откъсна от градината...
Преди 2 седмици изгоря от слънцето половината от предната ми градина. Почивка бяхме и слънцето унищожило всичко. Прехвърлях от задната градина малко цветя, други купих, семена даже ръсих... Тъжно...
Снимах тия дни, уж поливам, ама не растат много цветята.

Започвам със снимки на сукулентните. Градинката оформих миналото лято и много и се радвам:
Скрит текст:

Болната ми роза вече е здрава:

Поляната с делфиниуми:

Други разни:

И моите дружки:
Скрит текст:

Чака ме тежка седмица...

Лека вечер Ви желая!

P.S. Пускам линк към мой албум във ФБ. Снимки от остров, намиращ се в Боденското езеро, превърнат в ботаническа градина. От преди 2 седмици.

Последна редакция: пн, 23 юни 2014, 01:53 от HAda

# 333
  • SHOOT ME 10 $
От мене още нещо

За втора година цъфти, а е мъничка още
Днес забелязах признаци на мънички бели въшчици и веднага окъпах всички цветя с един пулверизатор с препарат против листна въшка. Дано ги изтребя newsm78
Лека вечер

# 334
  • Велико Търново
По незнайна за мен причина ми спрели известията за форума и затова не съм влизала скоро  Embarassed А си имам и малка състезателка танцьорка вкъщи, ходихме 3 дни в Хасково (първо медалче Simple Smile ) и така...
У дома откъм мушката бива положението, ама не цъфнат едновременно, че да си струва да ги снимам, ами малко едно след друго. Дебна ги де  Laughing Двечките, които спасих от един чувал за боклук, се хванаха и цъфтят, едното бяло, другото розово.

# 335
  • София
Здравейте   bouquet
Надничам в прекрасната ви темичка от няколко седмици. Запленена съм от толкова много красоти, създадени с огромна грижа и любов  Heart Eyes
Пишман-цветарки приемате ли  Wink Допреди 2-3 год. имах доста цветенца, и листно-декоративни, и цъфтящи. Но с едно голямо преместване и ремонти ги позагубих, а тези, които останаха, са в заточение или на прозореца в коридора на блока /през зимата/, или на недостъпната за малкият човек, ровещ и ядящ пръст остъклена тераса  Laughing
А последните две лета нищо цъфтящо не се получи, терасите са ни изложение изток-югоизток и интензитета на светлината не е достатъчен явно...

Ето какво имам в момента
Здравец, който не знам къде ще сложа, защото започваме ремонт на тази тераска
http://prikachi.com/images/32/7421032e.jpg
Двуметрова драцена, която поизпуснах, Фикус Бенджамин, който ми е много хубав, Фикус Амстел, понацапан с боя и Семейно щастие /как се казваше?/
http://prikachi.com/images/38/7421038C.jpg
Фуксията си я купих днес при посещението ни на Ботаническата градина на БАН, изцяло червено-розови цветове, ще показвам като цъфне
http://prikachi.com/images/36/7421036X.jpg
С бромелиевите нещо хич не ми се получават нещата
http://prikachi.com/images/34/7421034M.jpg
Един бодливко
http://prikachi.com/images/35/7421035T.jpg
и едно мъниче-сукулент
http://prikachi.com/images/37/7421037p.jpg

Продължавам да се наслаждавам на вашите красоти  Heart Eyes

Последна редакция: пн, 23 юни 2014, 16:21 от sofyia

# 336
  • на североизток от Рая

Честит празник, момичета!

Честит имен ден на празнуващите днес!
Hug

# 337
  • София
Разбиращи дами,имам въпрос,много съм зле с цветята,но точнмо позакрепих някои и ме е страх да не ги съсипя,
Та искам да пресадя цветята,но се чудя одходящо ли е сега.
Имам едно Каланхое.
Едно цвете което цъфти като кала не знам как се казва май антуриум,имам и една драцена,Освен това иумам и една полужива бегония:(
И едно друго,което по снимка го открих в нета спатифилиум.
Та тези цветя мога ли да ги пресадя сега?И някое от тях нуждае ли се от специална почва?
Мерси много предварително за отговора.

п.п питам вас,защото гледате реално цветя,а в нета има много инфо,но понякога си противоречи и не зьнам кое да взема за истина,а и по-вярвам на хора с реален опит от научни статии.

# 338
  • на североизток от Рая
 Пресаждай смело. Дните не са толкова горещи, а и като не са цъфнали, цветята понасят пресаждане. Аз днес пресаждах цветя, защото си купих почва. Преди дни пак пресаждах, нищо им няма, дори напротив - свежи  и ококорени са.  Peace

# 339
  • София
Проблема е,че всички са цъфнали,не знаех,че това може да има значение  newsm78
Каланхоето почти прецъфтя,както и Бегонията,но другите две са с много цвят,да чакам ли в такъв случай?
Съжалявам,че досаждам,но не ми се иская да ги убия,точно задържах някакви цветя и сега ме е страх.

# 340
  • на североизток от Рая
 По принцип не е удачно да се пресажда цъфнало цвете, но не на всички се отразява зле това. Аз като съм си купувала цъфнали цветя в малко почва и в лош вид, само чакам 2-3 дни да се климатизират в нас и пресаждам. Затова не твърдя, че при твоите ще има проблем. Ако искаш - рискувай, ако не е неотложно - изчакай.

# 341
  • DE
hetera , пресаждай смело!
Гледай да са само с повече почва като вадиш.
Аз обръщам саксията и изтръскавам. Леко оронвам почвата и без много да мачкам слагам в нова саксия.
За няколко дни на сянка и добре поляти, докато се свестят от пресаждането.
При мен цветята нямат мира-все нещо местя и пресаждам Peace

Цветно и от мен

# 342
  • София
Благодаря ви много много утре ще се пресажда!!!:)    Hug  Hug Hug

# 343
  • ГОре на черешата...
Пресаждай  Peace
Ауууу, Маце, каква е тая красота първата, очите ми останаха в нея  bouquet!

# 344
  • DE
Мариетка, годеция е това.
Clarkia amoena
----------------
Еньовден преминава... дните почват да се скъсяват-много не остана Mr. Green зима иде!

Много красиви снимкина цветя сте показали Hug

Някой по-нагоре пита за лавандула. Къде си я засадила?
Трудно и е в малка саксия.
Ако имаш възможност пресади в голяма саксия и остави някъде на сянка за няколко дни.
После на слънчево място без много поливане. Малко пясък можеш да премесиш в почвата.

Последна редакция: ср, 25 юни 2014, 19:23 от matze

Общи условия

Активация на акаунт