Красотата на земята сме събрали в цветята! Лято-Тема 67

• 43 536
  • 725
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте, момичета и Мидко!  Много хубави цветя виждам тук!  smile3501
Мидко, бялата Хортензия е по-хубава, според мен, много харесвам бели цветя.

Хайде и аз да се похваля с моите красотички, нищо че и мен не ме отразявате много, много.   love001 Ето линк към албума ми във фейсбук, че е по-лесно: https://www.facebook.com/Ge4i1970/media_set?set=a.10202280200914 … 305181&type=3

Приятно разглеждане и весели почивни дни на всички!   bouquet

# 361
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
гечи, не е нещо лично това с отразяването  Peace понякога хората нямат време, понякога е нещо друго  Hug
Скрит текст:
аз нямам фейсбук и не желая да си направя профил, така не виждам снимките там и не мога да ги коментирам, нета не винаги ми е добър и ми е трудно да отварям линкове за да видя снимките из албуми, а по-често нямам и време за форуми и писане  Blush
аз лично предпочитам да са качени като снимки за да ги видя без допълнителни цъкания и разходки из нета, мацето например, писа, че за нея е проблем, когато снимките са качени в ифотки, големи са и трудно се зареждат.

# 362
  • SHOOT ME 10 $
 matze
Цитат
Мидко, цветята(въртешните), без значение какви са- нали знаеш, отвреме на време с мокра кърпа.
Не е задължително да се къпят.
Да бе, ама тези листа са леко мъхести,като кадифени стоят...как да ги бърша с мокра кърпа?Да не ги повредя нещо... newsm78

Ge4i1970
На едно мнение сме. И аз харесвам най-много белите цветя.(любимото ми цвете е Една бяла роза) Ама жена ми иска -пък и аз-да имаме от всички цветове

sofyia
За "Калатея" ми го дадоха, не споря, и е отдавна купено- аз бях ви го показал- пресадено е в голяма саксия и е в къщи ,не на слънце, добре върви.Ще я оросявам вече

Благодаря на всички ви за отзивите!  bouquet

А фейсбук и аз нямам.
Пробвайте до поствате снимки с http://tinypic.com/?t=postupload
мноого е лесно и трайно. Снимките се запазват.Като качите снимката,копирате линка за форуми и го поствате във форума.От време на време излиза някякво каре с въпрос, отговаряте му с yes
и то изчезва

Последна редакция: пт, 27 юни 2014, 09:44 от midkoo

# 363
st. Dobri, зная че не е лично, миличка, просто така го казах. Специално заради теб пускам снимките да ги видиш!  love001 От сега нататък ще знам и така ще ви ги показвам.

Мидко, хубаво е да има и други цветове, но наистина бялото е най-нежно, според мен, разбира се.

Специално за st. Dobri   bouquet и всички, които не могат да видят снимките във фейса:
Скрит текст:
IMG]http://i057.radikal.ru/1406/a8/aee96e2bf885.jpg[/IMG]

Приятно разглеждане!

# 364
ихаааа Crazy

два бързи Simple Smile Simple Smile Simple Smile
бялото и лилавото - ахименес или стрептокарпус? вчера си купих стрептокарпус, но е розов  Blush още разучавам как се гледа Simple Smile
видях едни мушкатени шарени листенца  Laughing снимай когато цъфнат. останала съм с убеждение, че колкото по-пъстри и ефектни са листата, толкова по-обикновен е цвета. разубеди ме  Hug

кампанулите са ми стара болка - купувах, те загиваха, сях семенца, не никнеха ...  Confused

черното рошаво цвеке ми хареса мнооого  Laughing почеши го по гушката от мен

# 365
Стрептокарпуси са. И двата са хванати от листо и са крадени  Embarassed , белият от един магазин на село, а лилавия от една ветеринарна клиника до нас. Ти от къде си купи? Тук при нас не съм виждала, но ако в Козлодуй има като идвам ще си купя. Мога да ти изпратя част от листо от моите, ако искаш, или догодина цяло листо. А може и детки, ако пуснат
На мини мушкатото наистина е прост цвета, цъфти в червено и скоро ще го покажа.

# 366
  • Русе
Красота навсякъде по всички снимки с разкошни цветя, градини и тераси!   bouquetМаце,много, много ми харесва при теб! Hug Фуксиите са прекрасни!
st. Dobri, кажи моля те, откъде си купи стрептокарпуса! И на мен ми се иска да си купя,но не съм срещала.
Нямам нищо интересно за показване при мен.Сакъзчета,мушката,бегонии и фуксии са ми в застой в момента и нищо не цъфти.Спатифилумът само държи положението,не е спрял да цъфти от февруари и пак е с нов цвят. Хоята е пуснала отново цветоносче  и една-две теменужки цъфтят.

Ооо и пахистахиса цъфти!

И една орхидеена красотичка!

# 367
  • Пловдив
Здравейте градинарки!  Hug Темичката ви е много красива и приятна за четене, страхотни цветя и градини показвате. Аз съм любителка на балконските цъфтящи цветя, мога само да седя и да се взирам в цветовете им и да им се радвам. Последните два сезона нямах никакъв късмет с разсадите , нещо не ми се получаваше и ми умираха на първия месец. Тази година петуниите тръгнаха много  добре и съм решила да направя всичко възможно за да не погинат. Имам няколко въпроса за тях:
1) Вместо само да отделям прецъфтелия цвят направо подрязвам клончето с ножичка за да не губи сила в образуването на семена -чудя се дали това е правилен подход или по-скоро им вредя?
2) мисля да пръскам профилактично за мана- (така четох по форумите) в агроаптеката ми дадоха препарат за брашнеста мана
3) за акари пак ли профилактично да се пръска или само ако бъдат нападнати?
4) какъв трябва да бъде интервала между отделните пръскания с препарати?

Интересувам се също и за калдъръмчетата-има ли някакъв трик при гледането им в сандъче? Никога не са ми се получавали за дълго - все избуяват много нагоре и започват в един момент да им изтъняват листата и погиват, а им се носи слава за некапризни цветя,иска ми се да ги направя кичести и богато цъфтящи.  Thinking 

Ще се радвам ако се намери някой да отдели време да ми отговори.  Heart Eyes

# 368
при едната от цветарките (Невена) са докарали стрептокарпуси  Hug
вчера бяха два розови и един лилав, днес не знам как е.
све, гечи, ако искате мога да видя и да купя който каквото иска (и още е налично), ще скърша и едно две листа да видя ще се вкоренят ли  Laughing ще има за раздаване Simple Smile

# 369
  • Велико Търново
Навсякъде пише, че подходящ сезон за пресаждане на каланхоето е пролетта. Аз пък току що набодох едно с корени и го сложих на прозореца на работа  Laughing Каквото такова, ще видим.

# 370
  • на североизток от Рая
 sve, прекрасно гледани цветя имаш!  Hug

Гечи,
аз също като Доби нямам фейсбук профил и не мога да разглеждам снимки от там. Не пренебрегвам никого умишлено, понякога прочитам, решавам да пиша, но не отговарям веднага и после просто забравям да го направя. Не се сърдете за такива неща, това не е, че не искаме да забележим по-рядко пишещите тук. Никой не е игнориран.  Hug Сега успях да разгледам цветята ти. Мераклийка си, дано да ти растат и да те радват. Влюбих се в косматото животинче. Обичам коткии.  Heart Eyes

aH~, с теб се знаем от една друга тема, в която вече не пиша, защото ми вреди на финансите.  Mr. Green
 За петуниите: режи, чупи смело клонките. Колкото повече се режат, толкова по-кичесто става растението и цъфти с повече цвят. Пръскай когато сметнеш за нужно, дори да няма гадини, не вреди, че си пръскала. За интервала не смея да кажа, но поне седмица нека да има между отделните пръскания.  Peace

Наде, каланхоето се хваща по всяко време. И посред зима съм захващала, а казват, че тогава било студено и не става. Става, става, винаги става, стига цветето да иска.  Laughing

Ще покажа снимки, но в нов пост. Иначе този ще стане много дълъг. Стесниха полето за писане с новия вид на форума и не ме кефи да ми е дълъг поста, като някакъв чаршаф. ooooh!

# 371
  • Пловдив
 Nadejda:))) , нищо няма да му стане според мен на каланхоето- те са доста издръжливи.
*sve* , това жълтото със странното име е много интересно и красиво!
От мен малко бодливковци в близък и по-общ план
Скрит текст:

Детелините са като водопадче. Миналата година я гледах вътре тази, след като я разделих на две, ги изнесох на вън, където определено се чувстват по-добре и то без особени грижи от моя страна.
Скрит текст:
Пасифлората, която ту тръгва, ту пак нещо се спира...
Скрит текст:
Тук да видите единия лилиум къде изкарва луковица  Laughing
Скрит текст:
И за финал да ви покажа новия домашен любимец- близо две седмици е при нас вече и явно се чувства доста добре. Непослушко се върна един ден от разходка с баща си и каза "Мамо, виж- Гари!"
Скрит текст:
(Гари е охлюв, домашен любимец на Спондж Боб  Mr. Green)

# 372
  • на североизток от Рая
 Да покажа малко мушката и сакъзчета. Остаряха снимките, преди десетина дни са правени, сега цветовете са повече. Но водопадите на Мариета при мен ги няма.  Thinking

Една нарочно крива снимка.  Simple Smile

И градински имам за показване, но друг път.

Доби, ако знаеш колко са хубави детелинките, които ми прати. И в сандъче имам, и в градинката ми има избили. А в сандъчето детелинката има едва три листенца, но има и цвят - червен. Ще снимам задължително и ще покажа. Отново ти благодаря, че ме зарадва!  Hug

# 373
  • DE
Добър ден!

За петуниите: Не съм съгласна с мнението на Нели.
аН,  поне за сега никакви ножички и никакво чупене на петуниите.
Ако изглеждат добре и няма някакви видими щети по растението препоръчвам:
Редовно почистване на прецъфтелия цвят само с издърпване от капсулата.
От там излиза и следващия цвят. Още е рано за семеносите.
Вижда се добре, като спре да цъфти и капсулата почва да прави семена-пука се!
Тях вече може да се изрязват-но до тогава не!
Обаче, това е мое мнение Peace

Разгледах всички ваши снимки и прочетох написаното от вас.
Като ми дойде музата по-късно може да се появя пак, ей така само на дъра-бъра Mr. Green

# 374
Мили момичета, не се сърдя изобщо, не съм такъв човек! Просто си мислех, че по-новите и по-непишещите много не ги коментирате, а ето каква била работата. Да ви кажа честно, тези които сте без профил във фейсбук, много сте си добре. Все се чудя дали да не изтрия моя, май скоро и това ще стане. Имам още цветенца за показване, но това ще стане другата седмица, още не съм ги снимала.

Доби, за сега ще се въздържа от Стрептокарпуса.

Приятни почивни дни, момичета и Мидко!  love001

Общи условия

Активация на акаунт