Красотата на земята сме събрали в цветята! Лято-Тема 67

• 43 633
  • 725
  •   1
Отговори
# 435
  • Бургас
Циганчетата при мен са постоянен обект на акари,така по описанието,на такова ми прилича.Преди две години едвам ги спасих докато се усетя.Голяма борба беше,но не ги хвърлих и още имам оцелели от тях.
Вземи мерки ако не искаш да ги загубиш.Лепненето е типично за петуниите и не съм сигурна,че е свързано с акари,не вярвай на всичко което ти казват в цветарския магазин.Ако можеш снимай да видим все пак.Вече ги надушвам отдалеч и без лупа Twisted Evil

# 436
  • SHOOT ME 10 $
Добро утро дами!

За вашето добро настроение. Хубав уикенд!

# 437
  • Пловдив
МАй май ще се окажат акари, какъв препарат ще препоръчате да купя за борбата с тях? Днес вече има и няколко пожълтели и паднали листа, много искам да ги спася Sad вече ще е трети опит на борба с тях, първите два бяха безуспешни тъй като третирах само с препарат за листни въшки, изобщо нямах представа,че има отделни препарати за акари... тогава. Вчера ги наторих отново водорастворима тор в 1,5 л. вода-понеже миналата седмица им сложих малко, а цветарката нали препоръча да ги наторя с тор за цъфтящи за да тръгнат. Явно повечето цветари нищо не разбират от болестите по цветята... И предишни години нямах късмет с циганчетата на тази тераса, да не би да има някакъв начин да дезинфекцирам цялата тераса  Laughing
Снимките не ми се получиха да си сложа като изображения, за това давам линк:
http://prikachi.com/images.php?images/927/7447927o.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/928/7447928o.jpg

# 438
  • Варненска клюкарка
Здравейте момичета, нахлувам при вас направо с въпрос Embarassed

Някой поръчвал ли е цветя от тук:

http://forum.palmi.bg/viewtopic.php?f=82&t=977

Ако да, как го правите- минавате по цялата процедура с регистрация и имейл, само по имейл без регистрация или трябва да се регистрирам във форума им newsm78

Прощавайте за глупавите въпроси, но вчера открих сайта им и все още не мога да се ориентирам добре... Хвърлила съм око на няколко сорта олеандър и много искам да ги имам...

Хайде и аз да се похваля с разцъфтели зокуми. Wink

чакам още един цвят.

Много са красиви Heart Eyes

# 439
Не спирам да се удивлявам на прекрасните ви градини и цветя newsm20

Аз си посадих марантата и едно стръкче ще нося на мама Simple Smile

Орязах петуниите, имаха още доста цвят, но с тези набрашнени и пожълтели листа..  Sad
А какво правите с градинските теменужки, когато станат много големи? Имам предвид, че са ми много прораснали (ако има такава дума изобщо) и започват да полягат.

# 440
  • Бургас
  aH~,аз пръскам по балкона с масло от нийм,а в градината с нисоран.Отиди в агроаптека и питай.Малко днешни снимки.

А заради този цвят днес съм превъзбудена Grinning

# 441
  • на североизток от Рая
 Интересна хоя, Денима. Много ми хареса цветът й. Аз ще покажа моите две хои на какво дередже са, пък цвят ще видя някойпътнонесега. Laughing

И аз преди малко нащраках няколко снимки, но с изтощена батерия на фотоапарата и беше цяла мъка докато снимам. Чак се самоизключваше, толкова беше изтощена батерията му.

И аз с вълнение и превъзбуда чакам да цъфне едната бегония. Очертава се прекрасен цвят, но бавно се отваря, сякаш напук на мен.

И жълтата чакам, но и тя няма да се отвори скоро. Но жълтото е `много мое жълто`.

И другата, която вече знаете, отново цъфти, но тези старите цветове още държат.

Каквито ги купих, такива излязоха, няма разминаване в цветовете.

Хои. Крия ги.  Mr. Green

Скрит текст:

Много красиви цветя показвате. Главозамайвам се от гледане. Да не ви споменавам поименно, но да знаете, че цъквам на `харесва ми`, макар че не знам какъв е смисъла от този бутон.  Thinking

# 442
  • Бургас
Абе и аз не знам какъв е смисъла ама си цъкам Mr. Green
Мен ме грабна оранжевата бегония  Heart Eyes,много интересен цвят.
За хоите не се притеснявай,имам една баба дето не е цъфтяла а бях чупила и раздавала от нея и на хората им цъфнала  Twisted Evil. Май правят каквото си искат.
Отивам да поработя в двора Simple Smile

# 443
Купих си много симпатична малка кампанула с идеята да си я сложа на балкона, но на опаковката пише "стайна температура 18-20градуса"  Rolling Eyes  Та въпросът ми е - някой гледа ли такова цвете навън?

denima, чудна е хоята, както и другите цветя  Heart Eyes

neli mar4, хубавите неща обикновено стават бавно  Simple Smile

# 444
Хайде пак аз да се разпиша с няколко снимки Simple Smile
Ето ми новите китки

Заеха местата на загиналите лавандули Confused
Това го преместих по-на сянка, че прочетох, че обича сенчести места, пък аз го бях пльоснала до обяд на слънце и се чудя що не върви ooooh!

И една орхидея, която не знам дали ще просъществува

# 445
  • Пловдив
Здравейте и от мен,ето ме успешно завърнала се,чела,разглеждала и с пълна глава с въпроси...Simple SmileДа започна от петуниите,цъфтят чудесно,леко са удължени,но това знам как да го коригирам.По-скоро ме тревожи ,че листата до средата на стеблото са чисто жълти.Знаете ли как да се справя с това? Далията пък я местих от сянка на слънце,ама си стои една мъъъъничка,изобщо не иска да расте...Утре ще кача и снимки

# 446
  • на североизток от Рая
 Здравейте!

Моята бегония най-после цъфна, прекрасна е! Heart Eyes

Пълно сандъче с нацъфтели тагетеси и снимка, която не пожела да се обърне.  Laughing

Вече цъфтят и калдъръмчетата:

Реши да цъфне и спатуфилумът. Бях му се ядосала много, само на листа растеше, а сега като цъфна, малко поорязах старите листа.

Днес е Св. Неделя. Аз по принцип празнувам имен ден на Никулден, но да ви почерпя  и днес, че май е подходящ ден за мой имен ден.  Simple Smile

# 447
  • ГОре на черешата...
Нели, да си жива и здрава и много, много обичана Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes!

А бегонията наистина е прелестна Peace!

Последна редакция: пн, 07 юли 2014, 12:45 от mari_eta

# 448
  • Бургас
Нели,Честит имен ден!Пожелавам ти всичките ти желания да се сбъднат!  bouquet
Оранжавелка е много хубава  Heart Eyes
При мен започва да се отваря още една хоя.

За сега аромата е слаб,но го определям като цитрусов.
Лека нощ на всички smile3524

# 449
  • DE
Нели, за малко те изтървах Embarassed
Идвам на финала с един закъснял поздрав, но от сърце Hug
Нека си здрава и усмихната!
Пък на Никулден пак Heart Eyes
-----------------
Днес май ще има торта за почерпка...от кого ли ще е Mr. Green
Танюшко(Табакова), да си здрава и щастлива.
Честит рожден ден!

Последна редакция: вт, 08 юли 2014, 00:43 от matze

Общи условия

Активация на акаунт