Красотата на земята сме събрали в цветята! Лято-Тема 67

• 43 559
  • 725
  •   1
Отговори
# 540
  • на острова на мечтите
П.С. Не мога да пиша повече, че мм е в болница и трябва да тръгвам! И снимки н емога да кача пак по тази причина, макар че са ми в телефона, нямам грам време,извинете за спама,ама исках да обясня, защо след като писах и питах се затрих Praynig

# 541
  • ГОре на черешата...
Зори, добре дошла и от мен!

Тъкмо си рекох, айде пак станах невидима, дори не ме пратиха на.....,

Мне, не си станала невидима, но да питаш как да си поливаш цветята докато те няма е, хм...как да се изразя "по-видимо"  Wink - детинско. Или някой трябва да ти ги полива или просто питаш Чичко Гугъл, който ще ти покаже поне няколко начина - от срязано пластмасово шише, забодено в саксията, до парцал, заровен с единия си край в пръстта та до поставянето върху съд с вода и камъни.
Та така, аз давам ключ на комшийката, без да питам ФорумО.

Надявам се да не звучи саркастично, но се подразних.

––––––––––––––––

И сега по същество - Девичка утре да тича до пощата Laughing.

С огромно извинение към Золка, на която обещах резник от кралското мушкато  Confused- боря упорита белокрилка и не бих си позволила да ти пратя така. Така ме е яд и най-вероятно ще е последния ми опит - всяка година завъждат тази напаст, че сега я прехвърлиха и на фуксиите Tired.

# 542

barbaletka
, и твоята царица на цветята да те радва винаги с цвят. Те като си намерят мястото, цъфтят безспир.

Благодаря, дай Боже Simple Smile

# 543
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
...Ох, благодаря, че ме помисли HugТъкмо си рекох, айде пак станах невидима, дори не ме пратиха на.....,ама ето че ..

и моят пост май е невидим  Wink

# 544
  • Пловдив
 Mr. Green Тук е станало весело, май? Я да видя аз видима ли съм или не съм. Този път- бодили

Нели, и другите, на които пращах кактуси- как са там нещата? st. Dobri, от моите оцелели има
ли? Wink
И да не забравя Инатчето- предполагам коя детка ти е заминала, знаеш, че имаш една такава подарък от мен, по -нататък ще се разберем как да ти я пратя, че още е малка.

Добре дошли на новите попълнения и са радвам да видя старите  такива пак на линия!

Последна редакция: пн, 14 юли 2014, 21:39 от t_tabakova

# 545
t_tabakova, благодаря ти!  Hug
Предполагам, че е най-мъничката детка, но ми е малко кофти да карам майка ми да занича надписите или да показва саксиите по скайп, за да си разчета почерка  Crazy

# 546
  • в огледалото на живота
Зори,Данилу много се радвам да ви срещна и тук  Hug
И двете познавам задочно от различни теми   bouquet

Мариета,тичам още на ранина.... Heart Eyes
И благодаря,че не ме забрави  Hug
п.п :В интерес на истината,помислих си го... Embarassed ама като съм такава една притеснителна и не ми е удобно да се обаждам и напомням си трая..... Blush
Инатче,трябва да покажа как се развиват и твоите сентполиии;имат си нови листенца... Heart Eyes

Табакова,красиви бодливковци си показала пак  Hug

# 547
  • Варна, а по празниците в Ямбол
боря упорита белокрилка и не бих си позволила да ти пратя така. Така ме е яд и най-вероятно ще е последния ми опит - всяка година завъждат тази напаст, че сега я прехвърлиха и на фуксиите Tired.

Не зная дали ще ти помогна, но...
след като миналата година тази гадна белокрилка се пренесе от доматите на терасата върху любимите китайски рози, цяла зима си я отглеждах у дома-просто си съжителствахме и ми тормозеше трите розички. Пробвах всякакви препарати от агроаптеката, безрезултатно!!!! Това лято на мъжа ми една колежка му казала един препарат, който закупихме от нормална аптека, който бил за хора и е хомеопатичен. Мъжа ми се е заел сериозно с розите и определено виждам резултат. Забива през няколко дена едно хапченце в пръстта и с едно или две стрити, добавя в пръскачката и ги облива целите. Лекарството се казва: carbo vegitabilis.

# 548
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Mr. Green Тук е станало весело, май? Я да видя аз видима ли съм или не съм. Този път- бодили
Скрит текст:

Нели, и другите, на които пращах кактуси- как са там нещата? st. Dobri, от моите оцел
ели има
ли? Wink
...

Laughing виждам те Simple Smile и бодилковците виждам Simple Smile тях няма как да пропуснеш, ако не ги видиш ще те набодат Simple Smile ще скрия другото, защото е спам, но ме напъва да го напиша, може би защото е пак за бодливковци  Blush

Скрит текст:
...таралежът е птица упорита
без да го ритнеш не полита,
а ритнеш ли го бързичко ще разбереш -
има си бодли малкият келеш...

и на въпроса - има оцелели, аз уж все да снимам Blush от по-дребничките има жертви, оцеляла е само снежинката Sad от другите всички са живи и растат Simple Smile
имам си и хои, не че помня кой коя прати, но са живи и двете, значи имам два вида може би Simple Smile
и неочаквано за мен в едната саксия пораснаха 4 картофени палми. за тях знам, че са от Кучо Simple Smile голямата грудка загина, но е имало по-малки и сега има пак чадърчета Simple Smile

# 549
Моля за съвет- живея на третия етаж и всяка година мушкатите ми започват да ги нападат гъсеници /явно се качват отнякъде/-изяждат пъпките, по листата също си личи. Някой имал ли е такъв проблем и с какъв препарат го е преборил?

Благодаря предварително за отговора!   bouquet

# 550
  • ГОре на черешата...
Девичка, как ще те забравя Hug? Не съм, но много задачи и все в обратната страна на пощата ме водеха...
Катяджин, благодаря, засега контролирам /уж  Rolling Eyes/ положението  с актара. Тя е и отговорът на въпроса на Кливия - миналата година имах такива гадове, зелени, направо бях побесняла - изяждаха пъпките, мръсниците! Освен ръчно премахване /всяка сутрин по нощница тичах на терасата и ровех саксия по саксия  Crazy/ - отново пръскане неколкократно /да речем през 3-4 дни/ с актара - половин пакетче в пръскачка 2,5 л.

Бодливковците са прелестни, ама вече тотално нямам място, ще ме изхвърлят от вкъщи барабар със саксиите  ooooh!

# 551
  • Бургас
Добро утро!Добре дошли на новите попълнения   bouquet
Гледам белокрилки обсъждате,голяма напаст са,аз последния път пръсках с един мой си бъркоч,препарати май не им действат много.Ще проверя дали нямам и от това хомеопатичното случайно,че съм събрала една торба.
На гъсениците им действа люто,семена от люта чушка или чили,изпробвано  Peaceили ръчна борба.С препарат не става,не ги лови.
Нямам нови снимки,но вчера забелязах една интересна латинка и я снимах.

Една далия се отваря също,някой закъсняха,карат го на шума и ръст,вчера ги привързвах,че са хукнали.

и хостите ми

Сега изчезвам по задачи ,ако има нещо интересно довечера ще покажа.
Лек ден!

# 552
  • на североизток от Рая

Eй тази латинка ме предизвика да се включа.
Денима, много моля за едно семе, ако направи такива!  Praynig Уникално красива е и нестандартна, дали и другите от корена ще цъфнат такива, или пък тази се е опрашила.  newsm78

Танче, кактусите са добре, няма загинали, не забелязвам да растат, нямат и пъпки, обаче много им се радвам. Поливам ги, докосвам ги, надявам се, че и при мен ще има цвят някой ден. А твоите ти се отблагодаряват с цвят най-редовно.  Simple Smile

Имам снимки от вчера, от оня ден-също. Ще покажа по-късно, че сега нещо съм се бъгнала.  ooooh!

# 553
  • Бургас
Нели,нямам идея как се е пръкнала,възможно е и само единия цвят да е така,но ще наблюдавам,днес я забелязах а на това място уж си цъфтят отдавна newsm78 Ще следя и за семена.

# 554
Ау-Денима страхотна латинка!!!
Табакова-страхотни са кактусите!
  A от моите оцеля само снежинката. Confused  А стария дядо има пъпки пак-3 за сега. Grinning
Хайде да покажа цъфналия лилиум.

Един страхотен гладиол. Heart Eyes

Eдна не цвeтна снимка,но не мога да се стърпя да ви я покажа. hahaha

Скрит текст:

Тук се заоблачи и гърми. Confused

Общи условия

Активация на акаунт