Априлче лакомо се храни, расте на ръст и килограми!

• 29 978
  • 735
  •   1
Отговори
# 180
Принципно казват,че е зелено ако бебето настина.Доколко е вярно не знам,много зависи и какво е хапвала мама,това също може да даде отражение.
Четох предните постове относно лигаването и зъбите.Момичета според мен децата ни са още много далеч от подобни дразнения.Питайте който и да е педиатър и честно казано ще ви се изсмее.
И моята се лигави,но ако прилича на кака си първия зъб ще и избие към 7-мия месец,надали ще се лигави от сега.Явно по скоро е нормален физиологичен процес,щом го има при толкова бебчовци.Не казвам,че няма и изключения,но те са точно изключения!

# 181
  • София
Да то е ясно, че като казваме зъби, не очакваме, че точно след месец ще се появят; зародишите на млечните зъби се формират още в 3-4 месец на бременността, а в този период е нормално венците да ги сърбят, дори и показването на зъби да е далеч. Вече дали самият сърбеж може да доведе до чак такъв дискомфорт, че бебето да реве - това ме съмнява.

За спането в леглото с бебето - напълно подкрепям stone. - няма правило. Аз често я кърмя, докато сме легнали двете, но не мога да спя - правя го, за да ми почиват ръцете, гърбът и раменете. Много по-често спи при нас, когато вечерите са хладни (нашата спалня е най-студената стая в апартамента) и така я топлим. Иначе креватчето ѝ е без решетка от едната страна и е залепено плътно до нашето легло, така че дори и да спи там - все едно пак е при нас - просто си я придърпвам за кърмене, когато стане нужда. Спи си еднакво добре на всякакви места вкъщи. Не мисля, че се създават лоши навици - въпросът е как ще подходите. Лично аз не мога да си представя малко бебе само в една стая с бебефон и аз да съм в съседна стая например, нямам такова въображение. Като поотрасне ще си му заделим стая, но до тогава има много време.

Aludra*, тъкмо се чудих къде се загуби, надявам се и вие у дома сте добре. Тук повечето мрънкаме с по едно дете, а ти и svusy, които сте с по три - не ми се мисли колко ви е натоварено ежедневието  bouquet

# 182
radostd14 , на бебо акото не е зелено, жълто е, понякога е по -тъмно, към оранжево - кафяво, но почти винаги има като слуз в него. Попрочетох в интернет и пишеше, че е нормално на кърмените бебета да е зеленикаво и да има слузести участъци. Разбира се, ако няма други симптоми, защото ако ака много често, може да значи и че се обезводнява или, че е изстинало бебчето. Peace
И Спасимир взи да се плюнчи, още е на етап балончета, а и понякога като му подам бибата я дъвче и си чеше венците, но и аз мисля, че е рано за зъби, но знае ли се. newsm78

# 183
Dao , при Алудра е по - трудно , защото по лентичките виждам , че нейните дечица са още малки, а малката разлика  е много изтощителна за майката. При мен батковците много помагат, разбира се и те си имат нужда от внимание. Обаче с първото е най трудно, притеснен си от всяка дреболия и ти идва да се нанесеш на палатка пред лекарския кабинет.  Laughing
Сега мога да кажа, че ми е много по - спокойно и самото дете сякаш усеща и се чувства по - сигурно и то. Peace

# 184
Заленото ако може да е от лекарства, храна, настинка, алергия. Ако е с вярната консистенция и няма слуз не бързай да се притесняваш. Обикновено в последствие си се връща към нормалното. Все пак си е повод да си следиш детето и при притеснение да го прегледат.

Аз не мога да си представя да спя отделно от бебето, но всеки знае себе си. При мен е редимство, че ме буди само като леко се размрънка, не е нужно да включва сирените. Страх ме е, ако трябва да ставам да не я изпусна. Тя е и малко по-смотанка от другите, ако аз не и наглася гърдата, не може да я нацели. Купих си портативна детска лампа от Икеа по този повод. Държа си я до бебето и само щраквам, бутам източника на мляко в устата, гася, спя Simple Smile)))))

На мен ми бяха обещали, че третото само се изглеждало покрай другите две Simple Smile, ама засега ръцете ми са все заети Simple Smile. ГоспОИцата не могла да лежи сама.

# 185
ние отблизо 2 седмици  сме с истинка,която почна със суха кашлица и кихане. Изписаха ни хом еопатични лекарства,които явно не дадоха резултат и днес на прегледа се оказахме.....с бронхит Sad и изписан антибиотик. Ако до 2-3 дни нямаме подобрение ни казаха,че ще влизаме в болница...а сме само на 2 месеца.....

# 186
  • София
svusy, най-добрата ми приятелка е с 3 момчета, на които съм кръстница - лудницата е пълна, независимо какви са разликите - тя е станала майстор звероукротител:)

Aludra, при нас ситуацията е същата - мислех си и аз за поративна лампа, но засега работа ми върши осветлението на терасата - ставам, светвам, насочвам и гася:) или включвам екрана на мобилния за кратко, но лампа ще ми е къде-къде по-удобна не знам кога бихме се закарали до икеа-та

за зеленото ако - чела съм, че се получава и ако детето поеме повече предно мляко

# 187
  • София
geri-gb, да оздравявате бързо ви пожелавам, ако я кърмиш - кърмата много помага

# 188
изцяло на кърма сме. До сега за тези 2 седмици не е вдигал температура,жизнен е ,весел е ,яде си нормално,всичко си е както и преди това. Странно ми е как въпросните хрипове,за които още в началото споменах на лекарката,бяха чути едва днес

# 189
  • София
ако наистина бечето е болно, може би ще иска да си папка по-честичко - не му отказвай; отделно може с антибиотиците да взимате пробиотик; защо не чуете още едно мнение, в нито една болница няма да ви върнат - минете и през токуда - там за педиатрите съм чела само добри неща (ако сте в Сф де, аз наизуст говоря)

# 190
ами лошото е ,че сме от малък град-Луковит, и опциите ни за второ мнение са ограничени (имам предвид качествено второ мнение). Аз по принцип не му отказвам хранене,той си яде на около 3 часа,за денонощие се храним по 8 пъти

# 191
За зеленото ако, знам, че е знак за недохранване.
Ние спим отделно, но леглото на бебчо ми е на половин ръка разстояние. И за мое спокойствие спим на нощна лапма. Нощно време и аз имам притеснения при пренасянето, но не се чувствам сигурна да го оставям да спи на спалнята между нас. Будя се от най-лекия звук, който издава, но покрай недоспиването ако се унеса дълбоко.. знам ли.  Rolling Eyes

# 192
Здравейте момичета
Geri
Бързо да оздравявате
  bouquet
Aldura
И аз си мислех къде си Wink))
На мен ми е трудно с двамата с три не знам:)
Ни вярвам че няма по  голямо щастие от пълна къща с деца мама да му мисли
Да дам очет
5500 сме 58 см Simple Smile
Всичко е наред
Биха ни гадните ваксини
Плака само секунди докато я боцнат  Cry
Правим компреси с риванол
Лепенките кул пач много помагат защото охлаждат мястото на боцкането и го правят по малко болезнено и са с приятен ментов аромат
Слагат се два часа предо ваксината на най-издаденатааст на бедрото

Според док тя го е видяла в Щатите , доста помага Simple Smile
Да видим как ще е днес
Kasia  
Педиатърката не ми се изсмя за зъбите а е много добър педиатър
Защото каза,че  някои деца е така генетично обусловено за всяко дете
Че това не значи че след 1 седмица ще има зъб
Просто ги сърбят и се лигавят
 споделих личен опит
Тя ми препоръча пак дентокинд  
И аз не мига да си представа да я оставя сама
Спи до като е спокойна в леглото си ако е неспокойна я взимам при нас
Баткото отвътре аз по средата тя в края Simple Smile
Всеки си знае как му  комфортно и спокойно
Още повече че се дави от тези лиги и ме страх въпреки че е настрани не може да се справи с тях
Прегръдки за всички и слънчев ден Simple Smile

Последна редакция: вт, 03 юни 2014, 17:40 от elfi 80

# 193
  • София
Aз нощем не будя за хранене. Но Еличка сама си се буди, а аз като се размърда се будя на секундата. Обикновнео хапваме по 1 път , някъде около 3-4 и после спиме до 9-9.30. Будя я иначе разбъркваме часовете и настава пълна каша.Simple SmileСамо се чудя кога трябваше да отпадне нощното хранене.Педиатъката каза,че е когато сама реши. За сега мисля да не я насилвам. Все някога ще се откаже. Така беше и каката ми.
Нашето ако е зелено  ама при нас това е от АМ.

# 194
  • в 1001-та нощ
След 3 месец отпада, т.е. от 4 нататък, но .... Blush

Общи условия

Активация на акаунт