Априлче лакомо се храни, расте на ръст и килограми!

• 29 585
  • 735
  •   1
Отговори
# 420
Аз да се похваля че днес бяхме на контролен преглед при ортопеда и вече резултатите ни са в норма! Каза обаче да си носим ортопедичните гащи още два месеца за да се поддържал резултата, и после пак на преглед.
Иначе каката ни е болна от няколко дни и този път не успях да опаза малката от вчера е със сополки Sad Водих я днес до лекарката, изписа осцилококцинум, витамин ц и макситрол капки за нослето. Надявам се да успее да се оправи бързо душичката.
Вчера беше кошмарен ден, от сутринта до 1.30 нощес е дремвала 2-3 пъти за по 5-10 минутки.... коликите ни са в пика си явно. И преди сме имали дни с малко спане но вчера бихме всички рекорди беше просто ужасно. Предната седмица купих абоколикен но не видях никакъв ефект от тях даже сякаш пищеше още повече и спрях да ги давам, а уж всички мнения за тези капки дето съм чела бяха положителни. Явно просто ще трябва да чакам да отминат, искрено се надявам да е скоро. Днес милата от сутринта си спинка явно си наваксва за вчера, с триста зора я събудих да я нахраня в 9.30 преди да излезем по доктори, на връщане заспа в колата и още си спинка. Мъчно ми е да я будя като знам колко е недоспала, а вече станаха 4 часа от последното й хранене...
Да споделя и относно храненето - Руми обикновено се буди по веднъж нощем (около 3 ч.) вземам я при мен на спалнята, кърмя я и си заспива пак до към 7 сутринта, междувременно се случва да си мрънка. На няколко пъти имахме изключения в които не се е будила за нощно хранене както снощи - спа от 1.30 до 7.
Г-жа Гертруда Смехуркова , моята госпожица се наяжда средно за около 10 минутки, но пък кака й сучеше по 30-40 минутки. Много зависи и от самото бебче как суче, и от това колко силна е струята от гърдите ти. При мен има коренна разлика първия път и сега, забелязвам го като цедя - сега се справям за в пъти по-кратко време и буквално шурти млякото от гърдите ми, докато преди пак имах много мляко но течеше много бавно.

# 421
   И моята госпожица почна да будува повече.Най-дългото и спане след 10 навън в количката–може да откара до 14-14.30ч.След това или изобщо не спи и ме побърква с постоянното мрънкане  или дремва за 20-30 мин.Като будна вече започна да се заиграва за по-дълго време сама,*говори* на играчките,гука.През нощта спи добре :прави пауза от 21.30 до 4.-4.30ч.Аз също вода не давам.В жегите ще давам да суче по-често.Чак като захраня, ще предложа вода.

# 422
Момичета от ЛЛЛ

Имам проблем с гърдите и може би с кърменето, искам да ми дадете съвет  Praynig Първо да разкажа за бебчето - храни се 7-8 пъти на 2,3 -3 часа,само на кърма е, вода пие много рядко, вечер пропуска храненето в 12, качва по 700 гр всеки месец (този ритъм той почти сам си го създаде). Така има проблем с акането - преди беше на всеки памперс, а сега е 1-2 пъти на ден и то трудно.

Сега проблема - гърдите ми много бързо се пълнят и постоянно текът, а с помпа мога да изкарам на веднъж само 20-30 мл. Преди няколко дни едната гърда стана на камък твърда, с буци, болезнена и вдигнах температура. Цял ден цедене, компреси, душове и по често кърмене от там (но малкия почти нищо не издърпваше и бяха мъки) - та накрая се нормализира и темп спадна. Сега въпроса е че те винаги са били така - пълнят се и текват бързо дето се вика само да ги погледна и текват  Embarassed Rolling Eyes  но не съм сигурна правилно ли текът, Иванчо суче добре 2-3 мин и после става трудно или него го мързи или не знам, кърмя по 40 мин за да може да се наяде защото почва да прави много паузи след тези 2-3 мин. Гърдата ми остава пълна (смисъл не е мека и като стисна теква малко), но с помпа не мога да изкарам нищо след кърмене. Сега не съм на ясно - силна или слаба е струята, много или малко кърма имам, лесно ли се храни Иван или трудно???

Забравих да кажа - редувам гърдите на всяко хранене предлагам по едната, а другата през това време си тече  Embarassed Embarassed Rolling Eyes Confused

Моля за съвет и обяснение какво се случва и Иван добре ли се наяжда?  Praynig

# 423
Аз да се похваля че днес бяхме на контролен преглед при ортопеда и вече резултатите ни са в норма! Каза обаче да си носим ортопедичните гащи още два месеца за да се поддържал резултата, и после пак на преглед.

Къде ходите на ортопед? Аз водих големите в Детско здраве, ама сега не знам защо се колебая.

# 424
мами,извинявам се,но пак решихме че ще ходим на море, но само ако намерим голяма и удобна къща ,посока бургас,моля някой ако знае нещо подходящо да ме насочи   bouquet

малко се притеснявам как ще е,какви багажи да вземам,как ще ни е режима ....

# 425
Ние вече пътувахме за няколко дни и понеже не знаех какво да взема за бебето, взех ВСИЧКО.

# 426
  • в 1001-та нощ
И аз обичам да нося всичко, а често ползвам под 10% от багажа, но да има  Mr. Green

Моите момчета не съм водила на ортопед след раждането - защото прегледите са правени в дните престой в болницата след раждане  Blush

# 427
А полага ли се направление за профилактичен преглед при ортопед? Да знам дали да си искам Simple Smile

# 428
По принцип се полага, но нашата ЛЛ нямала. Аз и затова се замотах с прегледа, а на нас ни е важен. Утре ще звъня за час.

# 429
Кога се препоръчва преглед- някъде четох че най - добре е през втория месец?! Нашата педи-ка не ни е казвала за такъв. Или и това е вече по инициатива на родителя Thinking

# 430
мами,извинявам се,но пак решихме че ще ходим на море, но само ако намерим голяма и удобна къща ,посока бургас,моля някой ако знае нещо подходящо да ме насочи   bouquet

малко се притеснявам как ще е,какви багажи да вземам,как ще ни е режима ....
http://vila.bg/places/%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D0%B … D0%B3%D0%B0%D1%81 в нета има всичко търсиш каквото ти трябва и намираш координати има много приятни апартаменти навсякъде наемали сме за вечер излиза 50 лева но според мен щом е за повече може и да паднат от цената

# 431
Да, полага се направление за ортопед. Но и аз не го дочаках от педиатърката. Ние бяхме във ВМА при д-р Драганов, момичетата тук го препоръчаха. Интересен преглед  Crazy

# 432
  • Sofia
Ние бяхме на преглед сега във втория месец и ортопеда ни каза да отидем още веднъж в 5-6 месц. Всичко с направление. За Драганов и ние се бяхме засилили, но при положение че всичко е наред мисля да си го спестя, а и определено останах с много добри впечатления от ортопеда, при който бахме.

# 433
да,мерси вилиана,аз се надявах на нещо вече изпробвано,но ще си харесам и така Simple Smile

# 434
да,мерси вилиана,аз се надявах на нещо вече изпробвано,но ще си харесам и така Simple Smile
ами аз живея тук и не съм ползвала според мен където и да избереш ще ти хареса все пак си е на морето.  мога да разпитам но за равда несебър слънчев бряг и поморие за бургас не мога да помогна

Общи условия

Активация на акаунт