Априлче лакомо се храни, расте на ръст и килограми!

• 29 550
  • 735
  •   1
Отговори
# 525
ех как ме зарадвахте бебчовците ни пораснаха и зъби имат   bouquet аз имам  въпрос към майките който нямат брак какво се попълва при нотариуса и колко струва защото брат ми не са женени и малката се роди в събота утре трябва да идем да я признае .... аз нямам опит защото ние доста преди да се роди бебето направихме сватбата
Ние сме така
  Когато отиде при нотариуса те имат готови екземпляри и попълват при него

# 526
Viliana89, бащата трябва да посети нотариус, като носи и двете лични карти (неговата и на майката). Там дават да се попълни бланка - стандартни данни на родителите, трите имена на бебето, след което се издава този документ за признаване на детето. Всеки нотариус си има бланка за това (виждала съм различно изготвени като структура), но всичките указват едно. Таксата е до 20 лв., но не мога да кажа с точност.

# 527
При нас 30 лв
Не са искали лична карта само ЕГН
Но при всеки различно Simple Smile

# 528
Благодаря ти,  Hug

Относно храненето, бях споменала в предния пост, че сучем на 3 часа, по негово желание. Напоследък зачестихме и огланява на 2 часа и половина. Нощем също го кърмя. Дори около полунощ го  вдигам и суче спейки. Следващото е в 6, в 6 или 7...
Напоследък има проблем със започването. Захапва зърното, нервничи и се дърпа, пуска, нервничи, пак захапва и така около 5 минути. Хем иска да суче, хем не иска. С много усилия в крайна сметка се храним. Но, не суче до края. Имам чувството, че щом стане трудно със задното мляко и се дърпа. И му предлагам другата гърда. и на практиката се оказва, че изяжда само предното мляко. Затова повърнатото е воднисто... Да, понякога връща, когато е преял, То е само мляко. А когато повръща е воднисто или пресечено.  Confused
Да, сподер педиатъра всичко е наред. Дано наистина проблемът да е повечето вглеждане от моя страна и всичко това да е рамките на нормалното. И дано скоро отшуми.   bouquet

За започването, може да опиташ да обърнеш внимание кое го дразни. Дали е това, че потича твърде силно в началото или обратното, че може да няма търпение да потече млякото. Ако е силна струята, може да опиташ да си по-полегнала, за да не му тече твърде силно, или леко да се изцеди най-силната струя преди сукане да речем. Ако пък се дразни, че не тръгва, можеш да опиташ да предизвикаш слизането на млякото с изцеждане и като потече, да му дадеш да суче, както и да му помагаш с компресия на гърдата. Ако в момента ползваш компресия и струята е силна, не е подходящо да се ползва в началото. Ако пък е слаба и я ползваш често, може да опитваш да го оставяш понякога той да се опитва да свали следващата порция. Просто го наблюдавай и опитвай, докато видиш кое би било работещо за вас.

От написаното от теб е напълно възможно да му идва една идея в повечко количеството предно мляко и да доизлива излишното от него. Помисли кога и как би бил склонен да похапва от по-празната гърда. Примерно, ако му предложиш да суче малко преди да се събуди, когато вече е в леката фаза на сън, но все още не се е събудил напълно, инстинктите са по-близки до тези при раждането и е напълно възможно да се получи. Нямаме притеснения за здравословното състояние на детето, знаем че наддава и си пълни пелените. Някои от горните мерки, биха могли да намалят евентуално повръщането, но действително на този етап това повръщане е по-скоро неудобство от гледна точка на пране да речем. Той, ако е гладен, следва да си покаже и просто да поиска да суче отново, когато пък вече няма да има чак толкова много предно мляко, колкото е имало преди това.
  bouquet

# 529
Моми4ета, как мога да се свьржа с някого от Ле4е Лига?
Аз съм Ла Лече Лига Лидер. Може да пишеш тук в темата с обръщение към нас или пък на посочените контакти, които Г-жа Гертруда Смехуркова ти е дала, за което благодаря.  Heart Eyes

# 530
Много ти благодаря, Ivy    bouquet

# 531
Много ви благодаря за инфото момичета   Hug

# 532
  • София
Лелееее  Shocked при Вас дори е още по-рано  Crazy А от колко време  Rolling Eyes

поне от две седмици, тогава бяхме при доки и тя ги забеляза.... пита дали принципно в семейството има ранни изниквания на зъби, но не ми е известно ... Днес трябва да ходим пак на консултация и ще видим до къде сме ги докарали ...
Честит 3-ти месец на вас   bouquet

# 533
 а.l.e.n.а. , давам БиоГая откакто сме се прибрали от болницата.

# 534
Аlena честита трета месечинка. Да ви е много здрав Руни! И да ни държите в течение за зъбките  Hug

# 535
Da vi kaja che i nashte zybi sa trygnali mai.nqmabizbilo ama gi vijdam i sme super nervni , az obache pochnah da davam dentorind i polojenieto e dosta po rozovo . Vecher spim po 9 chasa Simple Smile

# 536
Da vi kaja che i nashte zybi sa trygnali mai.nqmabizbilo ama gi vijdam i sme super nervni , az obache pochnah da davam dentorind i polojenieto e dosta po rozovo . Vecher spim po 9 chasa Simple Smile
уха то това са 2-3 пропуснати хранения моя заспива в 10 и в 4 аз се разбуждам гушкам го и почва да търси още ми е мъничък да му спирам изцяло нощното ядене

# 537
Ami az ne sym go spirala , nito sym zalygvala s voda , prosto dve vecheri sama si go prospiva .

# 538
е то мн ясно не са много майките които да си държат бебетата гладни само и само да се отърват от нощното ядене . Аз като се събудя предлагам ако е гладен суче ако не е след час сам си ме търси

# 539
  • София
Та отчета ... два дни преди да навършим два месеца ... 63см, и 5,700 кг. За зъбите каза, че всичко си е нормално .. отекли венци и т.н., но не се знае кога ще си излезе.. Даваме си дентокинд (благодаря отново на elf80) и ще видим кога ще се появи  Heart Eyes
Мен ми е доста забавно, че вече се опитва да си хваща играчките... не може де, но все пак.. Има желание да го държим напред да гледа като се разхождаме по стаите и е най-забавен като спреш, а той не иска и се оттласква напред... много е смешен , все едно ще тръгне нанякъде Hug
А иначе това сме ние

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт