Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква е продължителността на лятната ваканция в училищата?
Какви са промените в образователната система и оценяването?
Какви са изискванията за получаване на шофьорска книжка в Англия?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква е продължителността на лятната ваканция в училищата?
-
Какви са промените в образователната система и оценяването?
Промените в образователната система включват нови стандарти и оценки, като се отбелязва, че ученик работи на ниво, което обикновено се очаква за пети клас по четене и писане и за шести клас по математика, въпреки че е в четвърти клас. Освен това има спомен за подкрепа, която се предоставя на учениците в училище, като се посочва, че отличниците и децата с проблеми получават повече помощ от тези със среден успех.
-
Какви са изискванията за получаване на шофьорска книжка в Англия?
-
Какви възможности има за децата по време на ваканциите, когато родителите работят?
-
Какви са температурите във Великобритания през пролетта и лятото?
. А без пари и в най-красивия град ще ти е гадно и мизерно. 
И аз имах подобни усещания в началото и се чудех, дали направихме правилния избор. Но в крайна сметка, винаги я имаше опцията да се приберем в Родината. Театрите са скъпи, но качеството на постановките, които съм видяла тук, просто нямат сравнение с това, което съм гледала в София. Обожавам да ходя на театър тук, не съм си и представяла, че бих харчила такива суми и бих купувала билети за постановка, почти година предварително
Има и безплатни музей, има и скъпи такива, но пък са супер интерактивно направени за деца. Същото важи за зоопаркове, аквариуми, паркове на нашънъл тръст, дворци... Аз непрекъснато се организирам и все обикаляме някъде. И за тази събота бях измислила по-скромен маршрут, но толкова уморена бях, че в последния момент бих отбой (за мой късмет и доста дъждовито беше сутринта 
) и ми е по-важно качеството на изживяването. Дали ще гледаш " Мама мия ! " в Лондон и Реноар и Вермеер на крачка пред теб в националната галерия...А киното пък въобще не е по-различно като цена с България, за нас даже беше по-скъпо там.