Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 26

• 46 690
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
Може да си отидеш когато искаш,  въпросът е какво ще се види  Peace. Отиваш в 5-6г.с. виждат примерно плоден сак, но в който все още не се вижда плод така, че нищо не е сигурно....отиваш в 7-8г.с. вижда се плоден сак с плод и даже сърдечна дейност Simple Smile

# 631
Може да отидеш в 5-та,за да се установи със сигурност бременността и да се види сакчето. Започни да пиеш фолиева киселина,ако не вземаш такава. А после ще те извикат към 8-ма да чуете дали има сърдечна дейност. Всичко може да стане с едно направление,ако си по ЗК,а ако не си осигурена по-добре изчакай направо 8-ма,за да не плащаш толкова пъти прегледи  Hug

Относно тестовете- на мен ми отчете 1 ден след като трябваше да ми дойде и не беше никак бледа чертичката  Laughing Не съм правила кръвен тест  Peace

# 632
  • Варна
Благодаря Ви много. Пия фолиева  Grinning Май значи към 7-8 г.с. ще отида. Иначе ще съм по здравна каса..., но какъв е смисъла наистина да ходя по-рано... освен че ми се иска да го видя де  Wink

bouquet

# 633

Смисълът е да се отхвърли възможността за извънматочна бременност като се види дали плодния сак е на мястото си. Не трябва да се вкарваме във филми, но и малко предпазливост никога не е излишна  Hug  Simple Smile

# 634
В 5г.с. само се установява къде е Б. Ако си по ЗК, не ти пречи да отидеш  Peace

# 635
Аз отидох три дни след закъснението на МЦ (3-4г.с) и АГ-то ми каза: "То е много рано, аз нищо не виждам, може да е извънматочна, ела другия месец!".
Няма да ви описвам как го изкарах тоя един месец!!! Луда е таз лекарка!
 Благодаря се, че всичко си е наред!  Peace  bouquet

# 636
  • Варна
"може да е извънматочна" и "ела другия месец" за мен са несъвместими. Тая докторка не е в ред верно.

# 637
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Аз отидох три дни след закъснението на МЦ (3-4г.с) и АГ-то ми каза: "То е много рано, аз нищо не виждам, може да е извънматочна, ела другия месец!".
Няма да ви описвам как го изкарах тоя един месец!!! Луда е таз лекарка!
 Благодаря се, че всичко си е наред!  Peace  bouquet

Едва ли ще се видя с тази лекарка повече... В 7 г.с отидох, вече се вижда сака и къде е разположен плода!

# 638
  • Варна
а не се ли чу сърцето?

Пп, фолиевата киселина гладно ли се взима или след ядене?

# 639
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Лекаря каза, че има сърдечна дейност, при прегледа, да;
Относно фолиевата киселина, според лекаря ми няма значение дали е пред или след хранене, но аз я пия след като съм хапнала нещо, защото ми се гади на гладен стомах.

# 640
Аз при нея ходя от 7 години и си я знам, че е плясната в устата и хич не мисли като говори.
Чухме сърчицето след месец (8г.с.).

Фолиевата е добре да се пие сутрин или дообяд. Няма значение на гладно или не - тя е просто добавка. Може и по-голяма доза да се пие.

# 641
Аз от опит казвам, отидох 3 дни след закъснение на Ц и нищо не се видя, но може да е различно при всеки Simple Smile

# 642
Здравейте момичета, спомняте ли си на 7-8 дни закъснение каква беше големината на плодния ви сак (колко мм)

# 643
Аз точно на 8мия ден бях на лекар и тя каза, че са много малки 2те сакчета и че няма смисъл да мери. Те се виждат като 2 точки буквално.

# 644
Защото аз на 8-ми ден закъснение, което си се пада първия ден от 6 г.с  доки измери моя плоден сак, беше 5 мм, но очаквал да бъде по-голям  #Crazy Колко голям трябва да бъде при такова закъснение не ми е ясно. То по-рано въобще не може да се види нищо.

Общи условия

Активация на акаунт