Ти какво сготви? Снимай, покажи?! 118-та тема

• 160 449
  • 748
  •   1
Отговори
# 270
Любимите ми тиквички на фурна Heart Eyes мога да изям количества от тях Mr. Green

И пак сълзици

# 271

Засега е готова само салатата с пилешки дробчета.

http://valia-recipes.blogspot.com/2014/06/blog-post_6.html

# 272
Sincerita_11, страхотни харки  bouquet

Бонбонки за тържеството в училище днес. Ушичките трябваше да са от чемшир и да приличат на зайчета, но се изгубихме с чемшира Wink

# 273
Палачинки от тиквички (Zucchini Pancakes)

Последна редакция: пт, 06 юни 2014, 17:13 от rossonera

# 274
За днес - само пиле с грах и картофи

# 275

Ами.....вари го, печи го - тутманик! Rolling Eyes

А беше слънчице...

Скрит текст:

Тавата ми дойде малка, не съобразих тестото с нея, но пък стана много вкусен. Heart Eyes

# 276
В духа на сезона - черешово смути

# 277
rossonera, май не съм виждала толкова вкусно изглеждащи палачинки от тиквички, ще споделиш ли по каква рецепта ги правиш? Simple Smile

Аз пак правих варените яйца в сос от яйца на Пеп-4о, този път направих соса с бяло вино и розмарин (снимката е стара, снощи бях много гладна, че да снимам) Simple Smile

Пица от пукан амарант, с акцент на авокадово-чесновия сос

# 278
# 279
Katerina R.  а аз по-апетитна пица не съм виждала Heart

# 280
  • Sofia
Хей, от кога не съм влизала тук!

sinserita, много оригинални хапчици!
Гисчо, перфектна както винаги!

Набързо:

и

# 281
Katerina R., рецепта точно не мога да дам, но ще ти кажа ориентировъчно какво сложих и на какъв принцип ги правя. Лично аз ги харесвам повече от кюфтета от тиквички (не се цапам), защото не се оформят, а само омесват всичко с лъжица и слагам част от сместа в тигана, на принципа на американските палачинки.
Настъргах една средно голяма тиквичка на едро ренде, добавих и нарязани два стръка зелен лук, сложих копър и магданоз на вкус, който както пожелае. Посолих съвсем леко, добавих и черен пипер, счупих едно яйце и настъргах овче сирене, да кажем 100-120 грама. Обърках добре, а към всичко това добавих на финал и брашно, колкото да уплътни сместа, малко, може би половин чаша, но зависи от тиквичките. Сместа не трябва да е много гъста, но не трябва и да е течна, както палачинките, не мога да го обясня точно, защото това правя винаги на око и си зная от опита, а и всеки трябва сам да си прецени. Загрявам тиган на средна температура, в никакъв случай да не е много горещ, слагам малко олио, колкото да покрие дъното на тигана и слагам с черпак от сместа, като оформям точно като американските палачинки, плоски с диаметър 7-8 см. Пържат се по-бавно, но и целта е да не изгорят отвън, а отвътре да са сурови. Обръщам с дървена шпатула също като палачинките и ... воала. От тази доза ми излязоха 8 палачинки с тиквички, а и просто ги направих набързо, като гарнитура един вид.

И да не съм без нищо... Отново нещо от тесто със сирене и сусам от мен. Няма име, да кажем закуска.

# 282
Привет момичета  Hug,на фона на страхотните вкусотии които сте направили,от мен
леща и салата с варени яйца
(малко е лошо качество на снимките,но са с тел.)

# 283
  • София
  Питка от милинки за утре!

# 284
  • забравих си мисълта...
Само ако ме научиш да правя козунаци Laughing

Wink
Скрит текст:
Ако обещаеш, че ще ни готвиш цяло лято, аз обещавам да те науча на всичко, което аз знам, не само как се правят козунаци. Simple Smile
Но след готвенето и да си изчистиш кухнята, че това най не го обичам, но няма как. Wink Simple Smile

Лазаня без сос бешамел

Общи условия

Активация на акаунт