Ти какво сготви? Снимай, покажи?! 118-та тема

• 160 712
  • 748
  •   1
Отговори
# 405

Импровизирана вечеря - картофени палачинки с панирано свинско месо

и нещо като мелба с пъпешонка. Laughing

# 406
labrex , ах тази импровизирана вечеря smile3508 smile3525

На патерици,за рожденния ден на дъщеря ми, черпя с Чийзкейк с дулче де лече Simple Smile

# 407
kostilq, твоята е отрупана с плодове- вълшебна лятна градинка. Simple Smile
labrex, sve, bubina радвам се че ви харсва тортичката.
rossonera, много вкусни сандвичи. Взимам си един за закуска.
labrex, взимам си една мелба. Красива е.  Wink

От мен Фокача с чери домати и босилек

# 408
labrex, как приготвяш картофените палачинки - изглеждат чудесно! Аз веднъж се мъчих, но нищо не се получи...  Embarassed

# 409

Мъфини с броколи и карфиол

# 410
labrex, как приготвяш картофените палачинки - изглеждат чудесно! Аз веднъж се мъчих, но нищо не се получи...  Embarassed

Marissa_, много са лесни, бързи и вкусни, поне вкъщи ги харесваме всички. В купа настъргвам 3 (нормално големи или 2 по-големи, ама не от най-грамадните) обелени картофа на едро ренде, чуквам две яйца, слагам сол, чер пипер, кимион, понякога джоджен - подправки спред вкуса, разбърквам и се местя на печката. В тиганче се сипва малко олио (на дъното само, капвам по-мъничко преди всяка палачинка), загрява се и се сипва 1/3 от сместа. С лъжица я доразстилам и оформям като палачинка (защото я сипвам на купчина в центъра на тигана) и пържа. Като се позачерви отдолу (бързо става, с дървена лопатка обръщам и доизпичам и от другата страна. Пържа на газ, понамалявам я, не на най-силната, някакъв среден вариант. Сервират се с всичко - кетчуп, чесново кисело мляко, майонеза с подправки или с някакво месце, а и просто без нищо допълнитеилно. От дадените продукти излизат три бройки с диам. 17-18, в такова тиганче ги правя. В сместа има гъст компонент - настърганите картофи и течност от яйцата, вероятно и картофите пускат водичка. Като сипваш в тигана, гледаш да има и от двете, първо разбъркваш сместа в купата и изсипваш. Правя го с черпак, или, като разбъркам с лъжица, веднага сипвам приблизително 1/3 в тигана и дооформям с лъжицата палачинка. Уф, ферман изписах, голяма съм обяснителка, а всичко става от бързо по-бързо. Laughing

Love`s Green Kitchen, страшно апетитна фокача! Heart Eyes  bouquet  chef
lu4a , голямо изкушение си спретнала Heart Eyes, да ти е жива и здрава здъщерята!  bouquet  chef
И мъфинче бих си свила от Тина-Рина! Heart Eyes  bouquet

# 411
Неуморни сте момичета - адмирации за вкусотиите и красотите, които творите!!!   bouquet

Аз минавам с една бърза ретроспекция на хлебчета разни...

След апетитната фокача на Love`s Green Kitchen - да се наредя и аз с една Фокача със сушени домати - не помня, дали вече не съм я споделяла с вас, но ако съм Simple Smile се надявам да не  ми се сърдите, че се повтарям!!

И нарязана:

Домашни франзели - много лесни и вкусни!!

И Вита пита с розетка

... разчупена:

Хубава петъчна вечер от мен и прекрасни почивни дни   bouquet

# 412
Angellove, страхотни неща си показала, очите ми останаха във франзелките, браво! И след тази красота, аз със съвсем обикновените:
хлебчета

сладкиш с череши

и вратни пържолки на тиган

# 413
много пухкав и  питки    bouquet

Мина, страхотна фокача   bouquet

у нас снощи набързо - бутчета с плодова бира и лимон  в мултикукъра

# 414

Angellove, много красиво! Ефектни са франзелките, сетих се как използвах подобни красоти за ръсене на кекс с пудра захар.  bouquet  chef
choppi , обикновените ти хлебчета изглеждат страхотно! Heart Eyes  bouquet  chef
пеп-4о ако даде едно бутче...... Heart Eyes  bouquet  chef

У нас менте кюфтета (от тиквички и картофи), Mr. Green

тук вече истински Laughing, супа топчета и баница.

# 415
давам  Laughing само срещу истинско кюфте!   баницата е страхотна!   bouquet

# 416
  • забравих си мисълта...
Labrex, твоите импровизации са винаги така неустоими, че ми се иска да си взема през монитора, а за баницата нямам думи, огладнях като я видях. Simple Smile
Angellove, както винаги всичко е прекрасно и неустоимо.
Комплименти и за всички останали дами.    bouquet

От мен мързелива зеленчукова лазаня a la Venetta

Мързелива, защото почти нямах продукти за лазаня, но пак я започнах.  Пълнежът е само от зеленчуци - тиквички, царевица, домати, кромид лук, чушки, чесън, подправки, а отгоре вместо Gauda или пармезан, които разбира се нямах, а и всички вкъщи бяхме мързеливи да идем купим, та отгоре сложих топено сирене. Откровено казано, комбинацията беше чудесна и на нас много ни допадна.

Децата се смяха, че лазанята приличала на крокодилска кожа, а Ели каза, че била на плочки, за каквито си мечтаели мъжете да имат на коремите си. Simple Smile

Хляб от брашно от 10 вида зърнени култури/10 Kornbrot

Кекс с кафе и малко сладолед. Ммм... Wink Grinning надяваx, се да не го изядат преди да съм го превърнала в бонбони. Simple Smile Уви, останах си с надеждите. Simple Smile

# 417
Angellove, много са красиви нещата ти. Особено витата питка. Да не говорим за франзелите и фокачата.  Wink

От мен

Фритата с тиквички, гъби и чери домати

# 418
Топли сандвичи с тиквички, които ние хапнахме обаче не за закуска, с снощи за вечеря Wink

Топли сандвичи с тиквички

# 419
  • сред люляците
Здравейте   bouquet

Питка Слънце без диск в средата - получи се красив венец по тази рецепта http://ilrai.blogspot.com/2011/03/blog-post.html

Пълнено яре

Шоколадово-кокосов сладкиш http://ilrai.blogspot.com/2014/06/blog-post_27.html

Общи условия

Активация на акаунт