Ти какво сготви? Снимай, покажи?! 118-та тема

• 160 303
  • 748
  •   1
Отговори
# 60
  • София
choppi, добре,че ме подсети.Тъкмо варях едни обезкостени ребърца и се чудех какво да ги правя, вече се вари фалшива шкембе-чорба.
Може ли да помоля за рецепта за тази фалшива шкембе-чорба.  Praynig
Много мразя шкембето, но много ми харесва супата и ям от нея с голямо удоволствие, когато мъжът ми си поръча някъде в заведение. Така че една шкумбе-чорба направена с пилешко например би ме завела директно в рая  Crazy

П.П. Искам да кажа че ви следя ежедневно и черпя вдъхновение и много рецепти от вас. Прекрасни неща приготвяте всички! Hug

# 61
  • София
   Onna-bugeisha, всъщност не знам каква е точно технологията на шкембе-чорбата, аз ще напиша как я правя аз.Сварявам първо много добре месото само със сол и черен пипер, всеки път е различно - пилешко, свинско, джолан.После в тиган запържвам половин пакетче масло  с мъъъничко олио, да не гори маслото, две супени лъжици брашно, добавям червен пипер, разбърквам и наливам половин литър прясно мляко.Млякото наливам като изключа котлона и бъркам , да не ми става брашното на бучки.Това го сипвам при месото с бульона и варя още 5-10 минути.После всеки знае - правя оцет с чесън и  лют червен пипер, слагам по лъжица в купата със супата и хапваме. Peace

# 62
  • София
Благодаря, Тайна   bouquet
Половин пакетче масло - имаш предвид 60-70 гр, нали? Или от големите пакетчета?

# 63
  • София
Благодаря, Тайна  bouquet
Половин пакетче масло - имаш предвид 60-70 гр, нали? Или от големите пакетчета?
От малките.Ето я. От опит: С джолан е най-вкусна.

Последна редакция: вт, 27 май 2014, 16:21 от Тайна

# 64
  • В царството на игрите:)
Много моля за рецептата на пилешките хапки "Хепи " от първа страница Praynig

# 65
  • Den Haag
Много вкусотии видях  Hug
Може ли рецептата за пилешка къвърма на Пепчо?   bouquet

може ето http://pep-4o.blogspot.com/2010/08/blog-post_21.html
Благодаря ти   bouquet

# 66
http://prikachi.com/images/870/7353870z.    патладжан,тиквички на фурна baby_neutral

# 67
Здравейте кулинарки ,имам едно въпросче към вас някой ползвал ли е готовитв смеси за парфе от Била и дали са читави или не?
При всички пак многооо вкусно ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

# 68

Love`s Green Kitchen , харесах си салатката, всичко, дето е с грах, е мое! И мъфинчето е много апетитно! Heart Eyes  bouquet
ЗИЧЕ, пак  изкушения! Heart Eyes  bouquet
И предложенията с тиквички са много свежи! Heart Eyes  bouquet

Аз оползотворявах извара - с печени пиперки и в бързи кифлички за закуска.

# 69
huliganka може ли рецептата  за тиквичките с кайма и кашкавал ?
Разбира се Simple Smile Две тиквички разрязах на дълго на половина и ги издълбах с лъжичка. Издълбаното накълцах ситно и задуших с глава лук, две скилидки чесън на много ситничко, 2-3 моркова на кубченца, около 250г кайма, черен пипер, зеленчукова подправка и накрая добавих копъра. Тиквичките се потапят във вряща подсолена вода да омекнат съвсем леко и се подреждат в намазнена тавичка. Пълнят се с плънката, добавям чаша вода и се пече на 200 град. докато остане почти на мазнина. Преди да изкарам наръсвам отгоре с настърган кашкавал да се разтопи.

# 70
  • Пловдив

Днес сме на тиквички, доматено сосче и чушчици.

# 71
Много моля за рецептата на пилешките хапки "Хепи " от първа страница Praynig

Виж на предишната страница! Преди няколко поста я имаше.

# 72
Привет,колко много вкусотии сте наредили  Hug
От мене,тази вечер-прясно зеле с домати и пилешко

# 73
# 74
Сьомга със зеленчуци (и двете на грил-тигана)

Сълзици

Общи условия

Активация на акаунт