Последна ваканция преди голямото начало (набор 2007) - 4

• 33 640
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
  • В светлината на слънцето
mentina, честитооооо!   bouquet
По темата с бонусите за първокласник не мога да се включа. Откак са се родили децата, държавата не ми е дала и един лев за тях - с двама работещи родители, които не са в сивия сектор, никакъв шанс за каквото и да е.  Crazy
За избора при момчетата - не съм съвсем съгласна. Синът ми носи изключително ярки и свежи дрехи, като не всичко е носено от чужбина. По-голямата част съм намирала в България, в различни магазини - и силно маркови, и най-обикновени квартални. Peace

# 586
  • София
Откак са се родили децата, държавата не ми е дала и един лев за тях...

По същия начин е и моето дете.
Като добавя и фактът, че не беше приет нито в държавна ДГ, нито сега в ДУ.

# 587
  • София
mentina, честитооооо!   bouquet
За избора при момчетата - не съм съвсем съгласна. Синът ми носи изключително ярки и свежи дрехи, като не всичко е носено от чужбина. По-голямата част съм намирала в България, в различни магазини - и силно маркови, и най-обикновени квартални. Peace

На същото мнение съм.
В летния гардероб (а и не само) на големия преобладават светли и ярки цветове. И не съм срещала трудности в намирането им.

# 588
Как върви ваканцията при вас? Моята девойка се върна от морето, тен няма, но е доволна.
Днес я водих да гледа "Господарката на злото", там където са само по една-две думи субтитрите сама си ги четеше, иначе повечето се налагаше помощ. Но и хареса.
Между другото почнах да гледам за някои неща по списъка, като например нашата учителка иска да пишат от самото начало с химикалки, а не с молив, но триещи се някакви, за каквито и не подозирах, че има. Питах днес на едно място, дори не бяха чували.

# 589
Мире, има такива химикалки. Но не е като триенето с молив, по-размазано е някак. Аз бях взела такива на каката, когато преминаха от молив към химикалка. Бързо се отказа, нещо не бяха удобно. Тоест писането си е като с химикалка, но после триенето не е съвсем читаво. А и приучава децата към бързане и грешки - винаги имат готовото решение, че с едно изтриване могат да поправят грешката и затова не се стараят. Тя пишеше много красиво с молив. Когато мина с тази химикалка си развали краснописа и определено конкурираше докторските рецепти. Като го махна, автоматично оправи писането. Не знам защо така е решила учителката. Все пак моето е индивидуално мнение, може пък при други деца да е по-различно. Thinking
Ето я химикалката:
https://www.orangecenter.bg/trieshta-se-himikalka-paper-mate-rep … roduct-20159.html

# 590
  • София
  Нашата класна каза, че започват с молив, но не разрешава да трият. Идеята е, че с молив изглежда по-чистичко, а с химикал може да се стреснат в началото. Но пък триенето изгражда лоши навици и тя иска да го избегне. Целта й е да минат възможно най-бързо на химикал. Големият ми син писа почти до края на 1ви клас с молив, химикал се даваше като награда и понякога се взимаше обратно. Същото е било при мъжа ми, но пък аз съм почнала направо с химикал. Явно всеки учител си избира подход.  Peace

Скрит текст:
Не мога да не си похваля баткото. Приет е и в трите училища, в които кандидатства.  bowuu

# 591
Честито, aunt Ogg, умник! Да има късмет и занапред! Peace
В нашия списък от училището си искат 2 химикала, така че предполагам, че ще пишат и с химикали или само с тях, но пък има и 2 черни молива, та не знам. Нашият младеж е свикнал да пише с химикал, тук няма такива работи моливи, химикали...От предучилищната са с химикал.
Весели дни да имате! Hug

# 592
И от мен честито, aunt Ogg.   bouquet
Нашите ще започнат с моливи, така каза класната.

# 593
  • София
   Благодаря, момичета!

Моливи, химикали-какво значение има. Няма да им се разминат диктовките.  Grinning

# 594
  • София
И на нас ни искат триещи химикали. Моливите се чупели в неподходящ момент и децата се разсейвали като започнат да ги острят.

Моливи, химикали-какво значение има. Няма да им се разминат диктовките.  Grinning

Тук си много права.  Laughing

# 595
  • Там където има любов
Триещи химикали има на Пилот от серията Фрикшън.  Само дето са скъпи, а свършват бързо.  За сметка на това се трият идеално.

# 596
Ние на племенницата ми купихме ето този:
http://www.molivko.com/ximikal-papermate-c-guma-cin-bg?search=%D … B0%D0%BB%20Paper%

Доста е доволна от него, тъй като с някой гумички още замазва като трие. Изхаби поне 2-3 такива.

Последна редакция: ср, 02 юли 2014, 23:11 от safemylove

# 597
Вчера ходихме до София и се отбихме в Джъмбо. Взех малко тетрадки,  подвързии за тях, гумички и едни цветни моливи.
Мислим пак да ходим преди 15септември така че тогава ще накупя останалото.

# 598
  • Варна
Здравейте!
Ние плажуваме активно, такъв тен сме хванали вече.. Heart Eyes
Гледам за Гео Милев са излезли паралелките в сайта им.
Мирела е в 1-ви Д клас Peace

# 599
Днес минах през една книжарница, където предлагат раници на Габол.
Имаше доста от минали колекции, но....материите и като цяло хич не ме впечатлиха. ( Уж анатомичен гръб и т.н., но не ми допаднаха никак.
Може би човек като види един път качество от рода на Лего, Херлиц, Самсонайт и т.н. марки, които правят твърди раници...другото му се струва кофти, не знам.
Исках да видя по-малки раници....дамата ми обяснява как "ама те имат изисквания в училищата" .
Ама аз не те питам дали имат изисквания, а исках да видя по-малки от стандартните раници. А тя продължава да ме убеждава как трябва да влезе Блок №4, да се натъпчат и гуменки и екип за физкултура и т.н. Simple Smile
Няма да купя от там най-вероятно.

Общи условия

Активация на акаунт