Красива и с побелели коси?

• 23 261
  • 130
  •   1
Отговори
# 60
Горките жени, които побеляват рано или пък са минали през химиотерапия... Колко ли невзрачни и неподдържани изглеждат в очите на ,,богоизбрани те" , които са нямали този късмет да побелеят рано рано....

# 61
  • Варна

Демек, харесваш английската кралица?

Аз харесвам английската кралица.  Grinning Тя за това е кралица, я как достолепно изглежда!
   По темата - не разбирам защо боята за коса спада към поддръжката? Това е по-скоро анти-поддръжка. Няма боя, която хем да покрива добре, хем да държи дълго, хем да щади косата. Всякакви масла, безамонячни и прочее простотии са просто един рекламен трик. Стигне ли работата до боядисване - пишете косата бегала.
   В момента слагам боя, не по-често от веднъж на месец, но се старая да е цвят като естествения ми, т.е. да не личи, че съм боядисвана. Винаги съм изглеждала по-възрастна отколкото съм и побелелите коси ме състаряват още повече. Но пак казвам - за мен това не е поддръжка. Това е замазване на положението.  Mr. Green На другите жени не обръщам внимание как са им косите.
   Майка ми е от тези, които с времето станаха блондинки. Тя е със светла кожа и на нея и отива. Харесва ми.

# 62
  • София
Горките жени, които побеляват рано или пък са минали през химиотерапия... Колко ли невзрачни и неподдържани изглеждат в очите на ,,богоизбрани те" , които са нямали този късмет да побелеят рано рано....

Не разбирам тази ирония, въпреки че съм от побелелите рано. В крайна сметка всеки споделя мнение, но най-важното е себеусещането и самочувствието навсяка жена.

За мен е факт, че побелялата коса състарява и ако бяла коса подхожда на жена на 60+ години и на английската кралица, не мисля, че е добре жена под 40 г. (защото темата е за такива жени) да е с побеляла коса при налични средства за поддръжка (за мен е поддръжка, както кремовете, лосионите и прочие мазиал, които ползваме, за да поддържаме кожата си по-мека, хидратирана, по-млада и опъната и прочие.).

# 63
  • най-шареното място
Категорично не е поддръжка.
Поддръжка е подпомагане на запазване на наличното. Не добавяне на нови неща.
Стойка, осанка, кожа, тонус, фигура, хигиена.. такива неща са поддръжка.
Импланти, перманентен грим, боядисване, лифтинг... това не са поддръжки.

Отделно какво печелиш и какво губиш когато се опитваш да лъжеш как изглеждаш всъщност? Те винаги вървят заедно печалба и загуба.

Може за теб да е липса на поддръжка да се виждат корени или изцяло "непипани" кичури. Обаче така изглежда човек на определена възраст. И ако някой се чувства комфортно в кожата си, може и във възрастта си да се чувства комфортно. Между другото той е щастлив човек А този дето го убеждава колко  неподдържан, какво цели?

Като търсих снимка вчера попаднах на това - съвсем естествена ще да е белотата:
http://thewomensroom.typepad.com/the_womens_room/2009/02/style-i … nne-westwood.html
Много ми допада. Пък и човекът винаги е по-важен от фасадата си и за мен.

ПП Всичко след първия параграф съм писала по принцип, а не специално против мнението на  даден потребител.

# 64
  • София
Това "категорично не е поддръжка" си е само твое мнение. Боядисване на коса сравнено с импланти и лифтинг за мен са много различни и несравними неща.

А Вивиан Уестууд мисля, че отдавна е прехвърлила 40-те и пак излизаш от темата.

# 65
  • най-шареното място
Catty, то всяко мнение е лично.
За мен обективно се поддържа наличното когато става дума за поддръжка.
Виж за подмладяване на вида, и относително безобидно и аз приемам боядисването.
Уважавам обаче желанието на хората да уважават телата си, и да не ги товарят с ненужна химия.
Съзнавам и че често боядисването на 1-2 седмици е следствие на комплекси относно вида.
И колко би се огорчила една жена с ларегия или заболяване, някой да я мисли за неподдържана, понеже и е противопоказно да се химизира с бои също. Въпреки усмивката и погледа ѝ, които ѝ струват много повече сила. И въпреки всичко останало, което тя е направила за себе си.

По-възрастна е Уестууд. Спор няма. Но не се минава от перфектния младежки вид на косата към естествен за ден на 60, защото е навършена възраст за "баба". То е начин на мислене. Затова сравнението с Мадона е удачен според мен.

# 66
  • София
И аз съм от рано побеляващите, съответно от доста години се боядисвам - първо с къна, по-късно и с боя. Не мисля, че посребрените/бели коси задължително навяват мисли за старост и запуснатост, виждала съм хора, на които им стоят прекрасно. Мерил Стрийп в посочената роля например ми харесва повече, отколкото със светлия си обичаен цвят.
За съжаление, за да се стигне до този ефект, трябва цялата коса да е равномерно побеляла, а не някакви косми и кичури на места. Аз в момента съм в такова положение и никак не се харесвам, когато ми се поотмие боята.
Отделно пък, че на всеки отива различен цвят. Аз например съм естествена брюнетка и единственият опит с изсветляване не ми допадна много.

# 67
  • София
То ако говорим за заболявания и една пълна жена с хормонални и други проблеми се огорчава, като вижда как я гледат другите.

Всичко е въпрос на самочувстие и себеусещане. Уестууд не знам как е достигнала до "естествена" бяла коса  Wink : https://www.google.bg/search?q=vivienne+westwood&client=fire … =1280&bih=663

Но мисля, че темата тук не е за това, а за побелелите жени под 40 години. Не мисля, че има жена, която да се чувства млада с бяла коса. Защото и за себе си не знам дали въпреки че сега се боядисвам, на 60+ години няма да бъда с къса напълно бяла коса. Мисленето за 2о години се променя, както и смаочувствието.

# 68
  • Велико Търново
Аз съм под 40-те, а започнах да побелявам около 25 год.възраст. Естествено руса съм, но белите коси се открояват и си личат, по тази причина се боядисвам в цвят, близък до моя. Не ми харесват прошарените коси, особено за жени под 40 год. Confused Не разбирам какви са тези примери/снимки/ с жени над 55-60 год. - на тях- да, отива им и ми харесва как стои бяла/прошарена коса, но все пак темата е за млади жени, ненавършили 40 год.

# 69
# 70

Ти смяташ ли, че това са естествено изцяло побелели коси? Според мен е направено с бои. Аз не съм срещала младо момиче с изцяло побеляла коса, а само с бели косми на определени места, което е грозно. А иначе тези на снимките ми харесват много, ако моята коса беше цялата такава, без да се прави с боя щеше да е ок.

# 71
  • най-шареното място
Някои.
Примерно: http://www.pinterest.com/pin/353180795747813115/ . Това с лека намеса http://www.pinterest.com/pin/353180795747813091/ ; http://www.pinterest.com/pin/353180795747813187/, http://www.pinterest.com/pin/353180795747194904/ .

Малко хора побеляват толкова рано. Но ако стане, на някои им стои чудно.

# 72
  • София
Е и аз съм от побеляващите млади жени.Нямам даже 35 години но вече съм значително прошарена.Преди две години спрях да слагам боя защото в противен случай щях да остана без коса за боядисване.Не смятам, че е нечистоплътно с бяла или прошарена коса, защото около мен съм виждала много боядисани дами с мръсни и зле изглеждащи коси.

# 73
  • София
Няма боя, която хем да покрива добре, хем да държи дълго, хем да щади косата. Всякакви масла, безамонячни и прочее простотии са просто един рекламен трик. Стигне ли работата до боядисване - пишете косата бегала.
 ...
Горното твърдение пък е абсурдно.
Искаш да кажеш, че е все едно дали ще си изперхидролиш(зная, че няма такава дума) косата или ще ползваш безамонячна боя?
Не мисля. Разликата е огромна. Може би не си се боядисвала достатъчно.
Аз понеже се боядисвам от осми клас с какво ли не, не защото ми побелява косата, първо с къна, после с оцветители, безамонячни бои, също и с обикновена боя няколко пъти, включително обезцветяване на кичури, за да постигна ярък цвят, мога да кажа, че определено не е "трик". Безамонячните бои са доста щадящи и по никакъв начин не увреждат косата ми, за разлика от обикновените, да не говорим за изрусяване с повече от 3 тона, там си гори качествено.

Към 35 години започнаха да ми се появяват бели коси, имам сигурно 50-100 броя, не мога да преценя точно, защото така и така се боядисвам и не ми е никаква драма. На безамонячните им дайте втори шанс, те действат с натрупване, след 2-3 боядисвания покриват доста добре. Поне при мен засега вършат идеална работа, стават за прикриване на първите бели коси.

# 74
От 20 години се боядисвам най редовно с перманентна боя и за сега не само че имам коса, но също така ми е в отлично състояние.

Общи условия

Активация на акаунт