Красива и с побелели коси?

• 23 266
  • 130
  •   1
Отговори
# 90
Ох, с какъв цвят се боядисваш?

Боядисвала съм се с най-различни цветова и марки бои - амонячни, безамонячни, професионални, непрофесионални  Simple Smile

В момента се боядисвам с Majirel 8,3+8,30 + 6% оксидант
А с безамонячните освен да си  освежа дължините, за друго не стават  Rolling Eyes
Преди 15 години можех да си преброя побелелите косми, но днес ако ще трябва да броя, то бих избрала да броя не побелелите  Laughing

# 91
  • София
Нали изрично писах, че стават за първите побелели коси безамонячните.
Естествено и зависи какъв цвят и върху какъв се опитваш да докараш.
Но първият ми коментар беше предимно свързан с твърдението на друга потребителка, че косата се увреждала еднакво с амонячна и безамонячна, което за мен не е вярно.

# 92
От 20 години се боядисвам най редовно с перманентна боя и за сега не само че имам коса, но също така ми е в отлично състояние.

Спри да се боядисваш, пусни си естествената коса и ще видиш, че изобщо не е в отлично състояние. Така ти се струва, защото боята придава блясък и косата изглежда добре след боядисване, а реално тя е увредена. Права е Саня като казва, че
Цитат
Цитат на: Саня в чт, 17 юли 2014, 10:36
Няма боя, която хем да покрива добре, хем да държи дълго, хем да щади косата. Всякакви масла, безамонячни и прочее простотии са просто един рекламен трик. Стигне ли работата до боядисване - пишете косата бегала.

# 93
  • София
Тези приказки, за това как боята увреждала косата, се отнасят само за непобелелите, които могат да си позволят и да не се боядисват. Аз, примерно, над 10 год. съм се изрусявала без да имам нито 1 бял косъм, за което силно съжалявам. Посивялата коса, така или иначе е увредена, защото е загубила пигмента си и е нелепо да се "щади" като не се боядисва.

# 94
  • До хладилника, който обичам
Къната е добър вариант за тези, които искат да са хем боядисани, хем да щадят косата. За съжаление, цветовете са ограничени - вариации на червено, червено-кестеняво и тъмнокестеняво, но все пак е нещо.

# 95
На мен поне къната не ми покрива белите коси, за съжаление.

# 96
Пробвай с друг вид - аз поне съм предубедена към готовите 'къни' в магазина. С качествена къна на прах минимум ще се оцветят, ако и да не е напълно.

# 97
Мароканската натурална къна покрива белите коси - стават ярко червени. Има си начини да станат кестеняви с индиго, но си е хамалогия.Аз ги оставям червени и не ми дреме - вече толкова побелях, че всички си мислят, че съм на червени кичури. По-важно ми е да имам здрава и хубава коса, отколкото равномерно боядисана с химия.

Единствената жена, който съм харесвала с прошарена коса е колежка межди 30 и 35, която е с много къса и равномерно прошарена коса. След 35 обаче и тя започна да се боядисва.

# 98
  • София
Аз такъв план имам, като се увеличат белите коси и започнат повече да личат, да пусна няколко обезцветени кичура и отгоре с безамонячна или къна става идеално яркочервено. Sunglasses

# 99
а аз съм решила да се изруся. Simple Smile Ама имам време де, докато побелея повече отколкото чернея. Дъщеря ми е руса, в лицето прилича на мен и много и отива цветът.

Друга идея ми е къна+индиго. Черна къна не желая.

# 100
  • София
На мен червено не ми отива.

Прошарена и бяла коса, според мен, отива само с къса прическа. Максимум каре.
И някакъв оцветител за блясък - не знам как се казва точно.
Тъй като сивата коса няма блясък като нормалната.

# 101
То черна къна няма, нито има руса и т.н.- това са си бои с добавени билки.
Къна + индиго е най-чист вариант за кестенява коса, но пак зависи. На мен с косата ми се е паднала глуха акула и ми става по-червеникаво, отколкото аз го искам. С безамонячните пък, аз слагам тон-два по-светли от моята коса (светлокестенява), те стават тъмно-тъмно кестеняви Rolling Eyes И не само това, а и после ми растеше по-тъмна косата от естествения ми цвят (така и нямам обяснение защо така стана). Трябваше да сложа къна, след което да си оставя косата половин година нетретирана, за да успея да си видя най-после моят цвят след безамонячните бои...
Да се върна към темата, ако ми се прошарва равномерно косата, нямам проблем да я оставя в естествен вид. В Англия виждам много жени, които не крият белите си коси и при равномерно прошарваща се коса и с добра прическа, плюс коса в добро състояние, спретнат външен вид, съвсем не стои зле.

# 102
Предпочитам да видя жена с побеляла коса, отколкото боядисана с къна или пък почернена такава! Няма нищо по грозно от черна коса и побелели корени... Обикновено индийките ходят така и ми е адски грозно!

# 103
В Англия виждам много жени, които не крият белите си коси и при равномерно прошарваща се коса и с добра прическа, плюс коса в добро състояние, спретнат външен вид, съвсем не стои зле.
Да, и тук ( Германия) е така, много често срещано. Свежи, поддържани, излъчващи здраве и енергия, чудесно изглеждащи, небоядисани жени. Някои са си съвсем бели, други са прошарени- на различни възрасти.

Не съм сигурна дали изобщо ще се боядисвам като почна да се прошарвам и побелея.

# 104
Свеки се боядисва. Еолкова естествено, обаче и фризьорката с професионалните бои не може да си докара косата.

Общи условия

Активация на акаунт