Какво правят жените в менопаузата, когато... 2

• 135 132
  • 834
  •   1
Отговори
# 60
Деси, мерси   bouquet

# 61
  • София

Ето защо съм толкова спокойна. Wink
Аз си го пия, но по друг повод, за ВПВ синдром.
Пак уцелих с един куршум 2 заека. hahaha

Мерси, Морги! Heart Eyes

Хепи, успяваш да овладееш ВПВ синдром с любимата комбинация глог-валериан-мента? Това е много добре, бих казала.  Hug Hug Hug
И аз откак наджапах в менопаузата имам проблеми със сърцето, но при мен се появи просто и обикновено високо кръМно както казват бабите. Но ми дадоха и още едни вълшебни хапченца, та като кръвното ми е в норма и другите гадости като нервност, изпотяване, безсъние са значително по-малко и се чувствам бял човек. Само с хроничната умора не можах да се справя за съжаление, поне за сега.

# 62
tusana, в тази тема всички се опитваме да стоим далеч от синтетичните хормони. Ако прочетеш, ще видиш само алтернативни методи.

# 63
  • Добрич
Здравейте, момичета!

Макар, че не съм писала отдавна в тази тема, я чета, когато влизам във форума. Така, че се записвам за продължението.

За себе си установих, че е много важно всеки ден да приемам сурова храна. Не само сурова, но задължително в дневното ми меню, трябва да се съдържа сурова храна. Докато се изниже  ранната предменопауза и стигна до същинската менопауза, може и суровоядка да стана. Laughing

А иначе най- неприятното от всичко за момента е, че винаги се цапам в най- силния ден. Може би от около година, нямам цикъл без изцапани панталони. Моя позната сподели, че слагала тампон и после превръзка и това и решавало проблема. Преди години, като студентка редовно ползвах тампони, но после четох, че предизвикват токсичен шок и спрях употребата им. Купувам само Олуис и Либрес. В най-силните дни задължително нощни. На всеки час ги сменям, но...

А иначе и преди бях споделила - мисля че има значение позитивизма и положителната психологическа нагласа. Така или иначе трябва да преминем през този етап, поне да е по-леко.

И приемам препоръки за "непропускащи" превръзки, ако има такива.

# 64
Ако успеете да станете суровоядка напълно, което не е препоръчително, според някои, ще се оттървете и от цапането на панталоните. Успех и пишете, за да почерпим опит. Моето мнение е, че ще се оттървете от много проблеми така, но аз нещо не успявам да го приложа.
А пробвали ли сте да пиете бял равнец за по продължителен период?

# 65
  • Добрич
Преди години бях пила чай от бял равнец, но беше ужасно за мигрената ми - всеки ден ме болеше главата и не успях да изкарам десетте дена, които бях планирала. И през ум не ми минава да пробвам отново.

Това за суровоядството -  на теория ми е ясно и го подкрепям, но на практика - трудно ми се вижда. Явно идеята е покълнала в мен и сега чакам да узрее и да даде семена и плодове... Laughing
Ама изглежда вегетационният период в моята почва е по-дълъг...  Laughing

Между другото когато прилагах житния режим, имах подобрения с главоболието.

# 66
И при мен имаше такъв момент, леко прокървяване между два цикъла, след което имах едно много обилно течение, а после - липса на цикъл с месеци. Възможно е това да е началото на т. нар. критическа възраст. Цитонамазката ти е съвсем в норма, първа група, би трябвало да нямаш сериозни притеснения, но за всеки случай си пусни едно изследване на хормони. Това ще изясни нещата съвсем.

# 67
но хормони нямам намерения да пия.

и напълно правилно и разумно!

# 68
И защо пък да не е здравословно да станеш суровоядец?!Добре е, само че се изисква време, за да свикнеш със суродоядството!

# 69
Става дума за 100 процента суровоядство. Необходими са години, за да се стигне до това. А и не за всеки стомах е напълно подходящо. Аз съм за суровоядството, но не е това темата.

# 70
  • СОФИЯ

Ето защо съм толкова спокойна. Wink
Аз си го пия, но по друг повод, за ВПВ синдром.
Пак уцелих с един куршум 2 заека. hahaha

Мерси, Морги! Heart Eyes

Хепи, успяваш да овладееш ВПВ синдром с любимата комбинация глог-валериан-мента? Това е много добре, бих казала.  Hug Hug Hug
И аз откак наджапах в менопаузата имам проблеми със сърцето, но при мен се появи просто и обикновено високо кръМно както казват бабите. Но ми дадоха и още едни вълшебни хапченца, та като кръвното ми е в норма и другите гадости като нервност, изпотяване, безсъние са значително по-малко и се чувствам бял човек. Само с хроничната умора не можах да се справя за съжаление, поне за сега.

Как ти се проявиха проблемите със сърцето?
Мен ме души зверски, особено от седмица насам  Sad  / от 3 седмици не пия нищо за менопаузата.... дали пък не е от това? / Последния ехо граф, който съм правила  беше преди 6 месеца. Кръвното за момента е ниско, хващала съм го 2, 3 пъти да е по високо 130/80. Дали пак да не отида отново на сърдечен  Confused

# 71
  • София
Да споделя от шоуто на д.р Оз. За горещи вълни- вечерната иглика беше класифицирана като "най-лош избор", а кото "най-добър избор"- градински чай(салвия) на таблетки.
За пръв път чувам за салвията в борбата с горещите вълни.

# 72
http://zdrave.rozali.com/bilki/p13278.html
Провокирана от написаното от теб, Неба, виж какво открих. Като знам, че се интересуваш, сигурно вече си го прочела. Simple Smile На мен ми направи впечатление,че намалява потоотделянето, наред с другите хвалби:)

# 73
  • СОФИЯ
Някой знае ли къде в София да купя МЕНОПЕЙС ОРИГИНАЛ, нещо не го намирам и някой ползвал ли го е? Отзиви?

# 74
Морги, кардиоложката ми смени поне 5 лекарства, все нещо не ми беше ОК, накрая ми писна, зарязах всичко и минах на мента, глог и валериан, таблетки. Grinning

Шуши, този синдром е по рождение.
Имам допълнителна връзка и излизам от ритъм.

Общи условия

Активация на акаунт