Всякакви въпроси относно съдомиялните - 15

• 75 472
  • 896
  •   1
Отговори
# 765
 Нито консумацията на ток, нито консумацията на вода се увеличава при използването на съдомиялна.  Както е казано, за да измиеш чиниите от една вечеря и посудата в която е сготвена ти трябва доста топла вода. Отделно ползите, които сме коментирали - позапечените тави се измиват идеално без никакви усилия от наша страна, свбодно време, по-добре изглеждащи ръце и съответно и маникюр и още мн. др. неща.

# 766
  • Русе
Водата със сигурност намалява. Преди в апартамента 2 г някъде бяхме на малко бойлерче 15 л под мивката и водомер само за кухнята. Това бейлерче не ми стигаше да измия 1 тава и няколко чинии от храната на двама души. И това е само гореща вода. Миялната е мах 12-13 литра. Като купихме миялна, водата в кухнята ми спадна.
Същото е и с тока, нали пак трябва да се топли вода, но там няма как да съм засичала. Но с водата ми беше много лесно понеже имахме 3 водомера - кухня, баня и тоалетна.
За другите неща пък изобщо не виждам смисъл от коментар.

# 767
  • София
Ако хората са с течаща топла вода, централно реално ще им се дигне тока, защото се добавя  един уред в къщата. (но автора е изпуснал, че тогава ще спадне малко сметката за топла вода). А  ако се топлят бойлери - в най-лошия случай няма да има промяна, а по-вероятно като при нас да се усети и лек спад.

# 768
с минусите също не съм съгласна, и грам не съжалявам, че съм си купила помощница

# 769
Имате ли впечатления за таблетките Блейзи, на промоция са в Кауфланд?

# 770
В миялната слагам едни пластмасови кутии,на чието дъно току-що забелязах знака за миене само на ръка.До сега нищо не им се е случило,но дали няма да са вредни за ползване по някаква причина?

# 771
В миялната слагам едни пластмасови кутии,на чието дъно току-що забелязах знака за миене само на ръка.До сега нищо не им се е случило,но дали няма да са вредни за ползване по някаква причина?

Вредни за ползване едва ли, най-много да стане нещо на купите.
 Иначе аз онзи ден си пуснах чекмеджето на пералнята(това за праха) и да ви кажа няма проблеми. Може да пробвате  Mr. Green

# 772
  • ГОре на черешата...
Е това е супер идейно  Peace - на старата какви ли не еквилибристики съм ползвала, за да го измия що годе - то не бяха четки за зъби, клечки за уши Crossing Arms...

# 773
Аз отдавна го мия там и няма проблеми. Пускам на интензивната програма за хубава дезинфекция.

# 774
Аз отдавна го мия там и няма проблеми. Пускам на интензивната програма за хубава дезинфекция.

Аз на средни градуси го пуснах, че ме достраша. Другия път и аз ще пробвам на по-високи. Като си купих помощницата изпробвах всичко, чекмеджетата на фризера, етажерките от вратата на хладилника и съм много доволна, че и моя лак държи по повече от седмица  Mr. Green

# 775
Като си купих помощницата изпробвах всичко, чекмеджетата на фризера, етажерките от вратата на хладилника и съм много доволна, че и моя лак държи по повече от седмица  Mr. Green
smile3521 + филтрите на абсорбатора.
И аз не съм съгласна със статията. Тока и водата намаляха, вече не се чудим как ще мием чиниите, след като сме се вихрили в кухнята, да не говорим за загорелите тави и тенджери. Отделно миялната има функция за половин зареждане, която ползваме, когато не сме изцапали толкова.

# 776
Аз отскоро съм стопанин на този вид домашна помощница, втора употреба. Голяма, за 12(13?) комплекта, с три перки. Питането ми е следното: нали като се слагат по-замърсените съдове в долната кошница, идеята е, че там миенето е по-интензивно?
Подозирам, че нещо не е в ред, защото вадя съдовете, които съм сложила захлупени (с дъното нагоре - тенджери, купи) там, недобре измити, да не кажа мръсни. Вертикално поставените чинии са о.к.
Мислех си, че тенджери не може да мие, но след като извадих мърлява купичка, а сестричките й на горната кошница бяха блестящи, реших, че има проблем принципен.
Та: не е нормално в горната кошница да са чисти нещата, а захлупените в долната - не, нали?

# 777
  • Русе
Щом е втора употреба да не би нещо перката да не е добре, да е запушена? Огледай я, почисти й дупчиците, пусни и препарат за почистване.

# 778
Дупчиците на перката са ок, засилила се бях да ги чистя с ръководството в ръка, но пред погледа ми блесна металът отзад и се отказах от чистенето.

# 779
  • София
Nara, друго обяснение е, че по някаква причина долната перка не се върти.

Общи условия

Активация на акаунт