Голямата тема за малките масла - 8

• 75 319
  • 742
  •   1
Отговори
# 420
Жана, благодаря Simple Smile А, ти в корените ли го втрива, или само по връхчетата? Прочетох снощи в началото на темата, че било подходящо при цъфтящи краища. Ще чакам с нетърпение да пристигнат Simple Smile
На цялата коса разнасям ( корени + връхчета ),само че го смесвам и с други масла,не го ползвам самостоятелно,стоя около час и измивам.
На измита коса не слагам масла,а козметични продукти,с маслата винаги прекалявам и ми омазняват  Peace

# 421
  • Пловдив
аDaMaNt^, успокои ме! Благодаря, че се включи  Hug Снощи пак ги сравнявах и явно съм в заблуда, защото имам някакви останали капки, от старото шишенце и вчера нанасяйки около очите се убедих, че старото също не е толкова тъмно и гъсто, колкото си бях внушила.

______Freya_______    bouquet

# 422
Относно шипковото масло - не знам защо не го препоръчват за мазна кожа. Аз съм с такава и мога да кажа, че много добре попива, не е тежко и не остава мазен филм върху кожата. За мен е много добро масло за този тип кожа, още повече ако ще се бориш с малки бръчки.

Много ти благодаря!   bouquet
А удобно ли е да ми кажеш на коя фирма ти е, четох добри отзиви в темата за маслата на Ривана и натам съм се ориентирала

# 423
Не съм купувала от предлаганите в България, но знам, че тези, които са с немски произход, са много добри.

# 424
А, освен кокосово, други кои масла стават за консумация?  newsm78

# 425
А, освен кокосово, други кои масла стават за консумация?  newsm78
Какаовото масло. Бадемово олио, сусамово, има ги в бутилчици като от зехтин в някои магазини, специално за готвене с тях. ето примери http://balcho.bg/bg/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D … 0%B5%D0%BD%D1%8E/

# 426
Но и зависи по какъв начин ще ги консумираш. Кокосовото е наистина уникално масло, което има стотици приложения плюс полезните му свойства при ядене и пържене дори. Лененото и тиквето също са невероятно богати на полезни вещества масла. Много ми се иска да опитам от точно тези на Балчо, но засега нямам възможност за съжаление. Олиото от гроздови семки, олио от rice bran също се ползва еднакво добре и вътрешно, и външно. За консумация, но на хапчета предлагат и маслото от иглика.
Естествено при купуване трябва да се пита и чете по етикетите дали става или не за ядене, не се подразбира. И да се внимава дали е рафинирано олио или не - както знаете, рафинирането отнема много от полезните мазнини...

# 427
Момичета, има ли масло, което да помага при белези от пъпки. Маслото от чаено дърво дали ще помогне или ...? След като ми мине пъпката мястото остава зачервено мноого дълго след това  Sad

# 428
Живанк@, и аз имам същия проблем. В момента съм с масло от вечерна иглика и не забелязвам да са се повлияли. Преди време обаче имах малък белег на ръката (не помня точно от какво). Месеци наред си стоеше тъмно розов. Тогава ползвах масло от жожоба и шипково и започнах да мажа и ръцете преди лягане. Не знам кое от двете е било причината, но белегът много скоро изчезна.

# 429
И аз не съм забелязала някое масло да премахва по-бързо или предотвратява червените петна след пъпки.
Преди време погрешка купих този крем на хималая:
Скрит текст:
Стоеше захвърлен в шкафа докато една приятелка не сподели, че маже раните на детето си с него и минават много бързо без белези. И при мен действа така на пъпките, които задължително превръщам в рани. След като се обели наранената кожа/коричка, отдолу почти не личи, че е имало нещо.

# 430
  • София
Маслото от таману и маслото от шипка третират най-добре белезите. Не само от пъпки, а всякакви.

# 431
Маслото от таману и маслото от шипка третират най-добре белезите. Не само от пъпки, а всякакви.
+1 за маслото от шипка.

# 432
Масло от невен /или маслен извлек/, шафраново, масло от баобаб, чаено (с алое вера) - има доста масла, които могат да повлияят благоприятно белези от пъпки или рани.

# 433
Благодарря ви момичета  Hug Ще взема и аз масло от шипка, дано да помогне

# 434
Ехх, сега съвсем ме навихте, момичета, за шипковото масло вместо нощен крем, че нещо не си уцелвам точното масло. А за дневен слагам жожоба и е чудесно. Моля само някой ако е ползвал, да сподели мнение за маслата на Ривана  newsm17

Общи условия

Активация на акаунт