Голямата тема за малките масла - 8

• 75 517
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
Малко в страни от темата, но каква розова вода ползвате? Според мен много малко могат да се нарекат истински или поне да се доближат до истинска розова вода. Можете ли да препоръчате конкретна марка, защото има много?

# 166
https://www.google.bg/search?q=%D0%B0%D0%BB%D1%82%D0%B5%D1%8F+%D … 25BB-%3B364%3B500 аз ползвам тази, готвя и сладкиши с нея, слагам я в пастата си за зъби Simple Smile Почиствам лицето си с нея и така... Simple Smile  Heart Eyes Само , че я държа на стайна температура, чудя се дали да не взема в хладилника да я сложа... хмм

# 167
  • Русе
 kishaa, предполагам към мен бе въпроса.  Simple Smile Не,крема го направих за тяло. Имам доста суха кожа и още през бременността открих, че маслата ми влияят добре на кожата. Та сега с каквито имах в нас си направих това кремче и със сигурност ще повторя.
Аз си взех розова вода на българска роза. Да си призная не знам колко е истинска.

# 168
Аз пък си търся рецепта за кремче за лице Simple Smile Иначе за тази на българска роза, не е много много истинска...виж й съдържанието

# 169
Все се каня да споделя за маслото от камелия. Стана ми любимо. Няма мирис и е много леко. Хидратира чудесно. Смесвам го с крема за тяло, а вечер и с крема за лице. Слагам малко и в маската за коса, като после да отмивам успешно само с вода. Просто чудесно масло  Heart Eyes
Сдобих се и с етерично масло от семена на морков. Миризмата му просто ме убива  Sick Много е тежка. Чудя се дали да не пробвам маслото от малинови семена. Ако някой го ползва, моля да сподели дали мирише приятно.

# 170
  • Бургас
Аз пък си търся рецепта за кремче за лице Simple Smile Иначе за тази на българска роза, не е много много истинска...виж й съдържанието
Мога да споделя последния си опит, но я карам малко на око Simple Smile
Масло от жожоба, авокадо, ший, малинови семки, арганово масло и витамин Е разтворих на водна баня с емулгатора. След като се разтвориха до еднородна течна субстанция прибавих смес от алое гел, вода и розова вода. На мен ми действа чудесно, стана лек от високото водно съдържание и ми ухае приятно.

# 171
  • Бургас
Все се каня да споделя за маслото от камелия. Стана ми любимо. Няма мирис и е много леко. Хидратира чудесно. Смесвам го с крема за тяло, а вечер и с крема за лице. Слагам малко и в маската за коса, като после да отмивам успешно само с вода. Просто чудесно масло  Heart Eyes
Сдобих се и с етерично масло от семена на морков. Миризмата му просто ме убива  Sick Много е тежка. Чудя се дали да не пробвам маслото от малинови семена. Ако някой го ползва, моля да сподели дали мирише приятно.
Маслото от малинови семки за съжаление не ухае приятно, но пък има най-висок слънцезащитен фактор от натуралните масла.
Заинтригува ме с маслото от камелия и тъй като си правя един спрей за коса за след измиване мисля, че това ще се окаже много подходящо.

# 172
Оооо,я сподели по-подробно за това спрейче  Praynig

# 173
  • Бургас
Оооо,я сподели по-подробно за това спрейче  Praynig
Спрейчето е много елементарна работа. Косата ми изгаряше много по краищата, особено през летния сезон. Балсамите за коса не ми действат добре и много ми утежняват и омазняват косата.Беше ми попаднала една статия, в която пишеше, че сместа от вода и подходящо масло на влажна коса подпомагала заглаждането на структурата на косъма и запазвала влагата в него. Така стигнах до смесване на вода и масло от гроздови семки и за аромат слагам отново малко розова вода. Слагам в шише с пулверизатор и пръскам след измиване, но иска енергично разклащане. При мен има ефект.

# 174
Благодаря ти много,имам няколко вида масла вкъщи,но най-подходящо ми се струва да пробвам с това от авокадо  Flutter , ако не се получи,ще си взема и от гроздови семки  Peace
1:1 ли смесваш водата и маслото ?

# 175
  • Бургас
Благодаря ти много,имам няколко вида масла вкъщи,но най-подходящо ми се струва да пробвам с това от авокадо  Flutter , ако не се получи,ще си взема и от гроздови семки  Peace
1:1 ли смесваш водата и маслото ?
В интерес на истината я карам на око, но като се замисля, по-скоро е 2:1 вода:масло.
Намерих статията за която споменах:
http://cosmeticsandoils.blogspot.com/2013/03/hidratirane-i-zapec … ata-v-kosata.html

Последна редакция: чт, 07 авг 2014, 20:26 от j_dobreva

# 176
Благодаря ти  Hug , значи авокадото отпада категорично,ще си взема от гроздови семки  Mr. Green

# 177
j_dobreva благодаря за рецептата, колко често си правиш и каква му е трайността Simple Smile

# 178
Маслото от камелия определено е подходящо за такъв тип спрей за коса. Един път го ползвах без отмиване. Първо навлажних леко косата си, размазах няколко капки маслото по дланите си и буквални ги избърсах по дължините. След като изсъхна косата ми не изглеждаше изобщо мазна.

# 179
  • Бургас
j_dobreva благодаря за рецептата, колко често си правиш и каква му е трайността Simple Smile
Правя по малко, колкото малка кутийка за крем и го държа на стайна температура. Имах горчив опит с едно шипково масло тоя сезон, а и никога не зная дали ще се получи  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт