"Песен за огън и лед" - 9

• 40 229
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
Както ни поднесоха "Сестра ти" вместо "Кат", да не вземат в следващия епизод да викат "Брат му! Брат Му!" вместо "Станис! Станис!"
Предвид това, как изграждат нещата около Станис в сериала, мен ме е страх вместо виковете за него, да няма "Мелисандра! Мелисандра! Мелисандра!". Laughing

Дано тия неща за Джайм в Дорн да не се окажат верни. Все пак трябва да попадне в ръчичките на Каменно сърце, пък се надявам и Черната риба да видим отново покрай него. Също и някоя от змиите да замени Ариан ще е голяма тъпотия. Като гледам, ще слеят образите на Тристейн и Куентин, това не е болка за умиране. Яко ще наблегнат на Дорн явно, дано не се окаже за сметка на Железните о-ви, искам си братята на Бейлон!
За осма книга, ами честно казано, май сюжета си го изисква. Доста сюжетни линии, позавързаха се нещата, ще трябва да претрупа Мартин развръзката, ако иска да се оправи със седем книги. Проблемът наистина е с темпото му на писане, ако не беше такъв катил, това щеше да си е добра новина.

# 121
  • Русе
Докато стигнем до 8-ма книга, дефиницията на всички тук за „добра новина“ ще се приравнява с вест, че вдигат пенсиите.

# 122
  • Варна

Дано тия неща за Джайм в Дорн да не се окажат верни. Все пак трябва да попадне в ръчичките на Каменно сърце, пък се надявам и Черната риба да видим отново покрай него. Също и някоя от змиите да замени Ариан ще е голяма тъпотия. Като гледам, ще слеят образите на Тристейн и Куентин, това не е болка за умиране. Яко ще наблегнат на Дорн явно, дано не се окаже за сметка на Железните о-ви, искам си братята на Бейлон!
За осма книга, ами честно казано, май сюжета си го изисква. Доста сюжетни линии, позавързаха се нещата, ще трябва да претрупа Мартин развръзката, ако иска да се оправи със седем книги. Проблемът наистина е с темпото му на писане, ако не беше такъв катил, това щеше да си е добра новина.

A чакай, чакай...
Първо, не е ясно Джайм дали попада при Зомбокат, а може да попадне там и след Дорн.
Второ, Ариан е ценна за сюжета, колкото и Куентин. Дори според мен Куентин е по-належащ. Кого ще изгорят драконите? newsm78 Ако Куентин и Тристан са един човек, как може да претендира, че ще се жени за Дани , а е сгоден за Мирцела? 
Ариан дори не е толкова интересна, могат спокойно да сложат Елария на нейно място.

# 123
Хрумна ми нещо относно майстер Емон. Обяснението му защо се е присъединил към Нощния Страж ми се струва смехотворно. За да не го използвали в евентуален план срещу Егон-глупости.
Това е лъжа, според мен. Тръгнал е заедно с БР, но защо?

# 124
  • HH
От няколко дни ми се върти в главата, онова пророчество за Дани, която щяла да бъде предадена 3 пъти. Обсъждали ли сте го в темата?

Аз докато четях, все се чудех Мормон точно кой е  Rolling Eyes

# 125
  • Варна
Хрумна ми нещо относно майстер Емон. Обяснението му защо се е присъединил към Нощния Страж ми се струва смехотворно. За да не го използвали в евентуален план срещу Егон-глупости.
Това е лъжа, според мен. Тръгнал е заедно с БР, но защо?

На мен по-скоро ми е интересно защо Кървавия гарван е отишъл на Стража. Според мен е търсил връзка със старите богове, но защо?

Емон от малък не е бил добър боец, но е бил умен , затова са го пратили в Цитаделата. По-късно когато баща му става крал го вика в малкия съвет като Велик майстер, но Емон отказва, отива майстер в Летен замък при брат си Дерон Пияницата.
След смъртта на баща му му предлагат да стане крал, но той отказва и за да не бъде използван в играта на тронове се присъединява към Стража. Заедно с Кървавия гарван, който по всичко изглежда отива също по собствена воля, защото е участвал в съвета за избора на Ег за крал. ( В този съвет "прескачат" сина на Ерион, което е доста интересно и странно.)

# 126
  • Варна
От няколко дни ми се върти в главата, онова пророчество за Дани, която щяла да бъде предадена 3 пъти. Обсъждали ли сте го в темата?

Аз докато четях, все се чудех Мормон точно кой е  Rolling Eyes

Мормон според мен не участва в това предсказание. Или поне още , не.
Де факто той не е предавал Дени, бил е шпионин, но откакто е с нея не е действал в неин ущърб.

# 127
Точно цитата "за да не бъде използван в играта на тронове" ми се струва подозрителен.
А са прескочили сина на Ерион защото е бил бебе и защото никой не е искал негова кръв/наследник на трона. Но в чий цитат беше....ще си спомня. Май Мормонт разказа на Джон на пък към Крастър.
БР в бил в черните килии преди да го пратят на Вала, едва ли е заминал по собствена воля.

За пророчествата относно Дани (и не само)- не трябва да се взимат съвсем дословно, според Мартин. На пророчество не можеш да имаш доверие, ще те ухапе за д-то когато не очакваш.
Може би ще изровя интервюто от някъде..Ето:
http://www.adriasnews.com/2012/10/george-r-r-martin-interview.html

Всеки човек е предаван, остава за Дани. Тепърва ще идват големите удари, освен това думата е измяна/treason, което предполага по-тежки последствия от "обикновената" лична измяна.
Брат и я предаде като я продаде на Дрого, но това не е измяна, защото тя не беше монарх.
Ще видим. Куайте е нещо като Мелисандра, така че и нямам вяра- много въздух под налягане и на всичкото отгоре пионка на боговете. Ще умра от смях като Мелисандра разбере, че няма Червен бог.

# 128
  • Варна
Точно цитата "за да не бъде използван в играта на тронове" ми се струва подозрителен.
А са прескочили сина на Ерион защото е бил бебе и защото никой не е искал негова кръв/наследник на трона. Но в чий цитат беше....ще си спомня. Май Мормонт разказа на Джон на пък към Крастър.
БР в бил в черните килии преди да го пратят на Вала, едва ли е заминал по собствена воля.

Ама какво значи от кръвта на Ерион? И Емон и Ег имат кръвта на Ерион, братя са. Още повече, че синът му е бебе и биха могли да му назначат подходящ регент. Странна ми е тази история, може би КГ има пръст там, може да е видял нещо от бъдещето.

Емон наистина не иска да се замесва в играта на тронове, може би интересния въпрос е защо, но той не се интересува от властта, сам се отказва от длъжността Велик майстер.
Не знам защо съм останала с впечатление, че КГ отива по желание на Вала. В черните килии е бил след смъртта на Ерис I, но не знам дали до тръгването на Емон към Стража (това би значело, че е бил там 10-11 години).
А някъде четох, че е участвал в съвета, короновал Егон 5, което не е възможно за затворник. Сега остана да намеря и къде съм го прочела. Laughing

# 129
На Денерис сбъдна ли и се нещо от предсказаното до сега?

Това, че отново се срещна с дотраките го смятам за началото на "За да продължиш напред, трябва да се върнеш..." или както беше там.

# 130

Ама какво значи от кръвта на Ерион? И Емон и Ег имат кръвта на Ерион, братя са. Още повече, че синът му е бебе и биха могли да му назначат подходящ регент. Странна ми е тази история, може би КГ има пръст там, може да е видял нещо от бъдещето.

Аз съм съгласна, че братята му са от същата кръв, болднатото в моя пост е цитат, остава да намеря откъде... Blush

# 131
  • Варна

Аз съм съгласна, че братята му са от същата кръв, болднатото в моя пост е цитат, остава да намеря откъде... Blush

Peace Мисля, че го четох скоро или го обсъждахме тук?

Аз съм тук, но нямам какво да кажа. Не ми пречи, че книгите може и да са повече. Чакането ми харесва. Така гадаем, занимаваме се с теории...Е, разбирам че за вас, които сте се запознали със сагата преди 15 години протакането е фрустриращо. Аз прочетох 5 наведнъж и сега чакам хем с нетърпение, хем с удоволствие.

Ех, ти нищо не знаеш, лятно дете.. Laughing

# 132
Репликата е наистина от Мормонт в Джон 1, КзК.
 Grinning
Ще е скучно като свърши чакането. Няма да има какво да обсъждам, въпреки че както чувам, все още горещо обсъждат Властелинът на пръстените.

# 133
  • Варна
Не мисля, че ще е скучно. Мартин ще ни остави над какво да си блъскаме главите.
Между другото досега не са намекнали, че Тивин е бил отровен.

# 134
  • Русе
Явно разширяването на поредицата до 8+ книги дава хоризонт за допълнителни възможности:

http://mashable.com/2014/06/05/george-r-r-martin-crowd-funding/? … -com-fb-main-link

Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт