"Песен за огън и лед" - 9

• 40 409
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
- ще научим съдбата на Пиат Прий в 6-та книга;
Че съдбата му не беше ли намекната достатъчно и в сегашните книги? Заловен от Юрон?

Ксаро към Денерис в пета книга:

"Пази се от хора със студени сърца и сини устни. Не бяха минали и две седмици, откакто се махна от Карт, когато Пиат Прий с трима от приятелите му магьосници тръгнаха да те търсят в Пентос.
"

Юрон в четвърта:

"— Да ти отворя очите съм решил. — Юрон отпи дълбоко от своята чаша и се усмихна. — „Вечерната сянка“, виното на магьосниците. Намерих едно буре, когато плених един галеас от Карт, с карамфилово масло, мускатов орех, четиридесет топа зелена коприна и четирима магове, които разправиха любопитна история. Един дръзна да ме заплаши, тъй че го убих и го дадох на другите да го изядат. Отначало отказваха да ядат от плътта на приятеля си, но като огладняха достатъчно, премислиха. Хората са месо."

# 361
  • Русе
И какво стана сега? Бран отиде толкова на север, че стигна до дядо Коледа и неговите елфи?

# 362
И какво стана сега? Бран отиде толкова на север, че стигна до дядо Коледа и неговите елфи?

Ако говориш за сериала, интересното е че Джоджен умря още преди да влезе в пещерата, хм... изглежда че сериала ще завърши преди книгата. А и друго да отбележа Варис се качи на кораба с Тирион.

# 363
  • Варна
А и друго да отбележа Варис се качи на кораба с Тирион.

Предполагам, че и в книгата веднага си е плюл на петите, може и със същия кораб.

# 364
А и друго да отбележа Варис се качи на кораба с Тирион.

Разбира се, че се е качил. Той изчезва за цели две книги и едва ли се е криел в подземията на Чертога през цялото време, когато в Пентос има приятел с огромно влияние. Та кой не би предпочел да си хапва сиренце при Илирио на топло, вместо да мръзна в тунелите под Цитаделата Wink

# 365

Grinning Grinning

# 366
Значи все пак Хрътката БЕ победен от Планината  Laughing

# 367
Така такаааааа. Толкова много сте изписали от последната ми обстойна визита, че ще се връщам да чета, едва когато се върна на работа  Laughing. Сигурна съм, че съм изпуснала много интересни ваши мисли, но теорията, че Тирион е син на Ц+ Дж. смятам тактично да я подмина. Струва ми се като небивалица.

Та включвам се по повод последния епизод. Не ми се влиза в темата за сериала, че половината хора там питат какво става по- нататък. Снощи вече го водих този разговор в къщи  Laughing. Та какви са тия любови последните две серии?! Дойдоха ми в повече. И аз до края на трета книга се надявах на една щастлива любовна история в тоя епос, но ясно се видя, че скоро няма да има такава. Та смъртта на Игрит в ръцете на Джон и погребението й и целувките м/у Сам и онази ми дойдоха в повече и мога да кажа единствено -  ooooh! ooooh! ooooh!. Тивин безпомещен пред Церсей - пак съм в недоумение, смъртта на Джоджена, тоталната липсата на СР и слабата анимация на Блъдрейвъна и бързият му бъртвеж. Определено очаквах много повече. Анимациите с драконите стават все по- добре, не виждам пречка Бриндън да беше направен много по- въздействащо. Аря се превръща в неблагодарна кучка в сериала, Бриен не разбирам защо сама се закопава всеки път, говоренето не й е силна страна, Санса не спаси Кутрето от благодарност, а просто зацепи каква игра трябва да играе. Много умен ход от нейна страна. Изумена и много приятно впечатлена съм от нея. Не се сещам за друго, не съм и имала време да се ровя и да чета, само успях сериала да догледам.
А сетих се за въздействаща сцена - Мел как гледаше Джон през пламъците. Какво иска от него тая жена? Досеща се, че има нещо различно в него или се чуди как да използва и него.  newsm78

# 368
  • Варна
Добре дошла Джи!
Явно на сватбата не са свирили Дъждовете на Кастамир. Mr. Green
И аз се ядосвам защото съсипаха персонажите, ама какво да се направи. Така или иначе изглежда са сменили и надписите в началото от "по книгите" на "по мотиви от книгите".
Не знам дали си разбрала за дорнското пътешествие на Джайм и Брон в Дорн следващия сезон. Rolling Eyes

# 369
Хексе - дъждове имаше, партито беше градинско  Laughing (забавно се получи), но слава богу не бяха от Кастамир  Laughing
Съвсем правилно, че са сменили надписите, защото това вече е различна история. За пътешествията на Джейми и Борн ми попадна някакъв пост от вашите, когато преглеждах набързо за какво говорите тези дни, но не можах да вникна много за какво става въпрос и какво тези двамата ще правят там. Главата на Планината няма как да я носят, освен ако Кибърн не им даде някой фалшив череп, да не би да отиват да си взимат Мирцела обратно? както казах ще чета тези дни, за да съм в час какво сте обсъждали, а скоро ще подновя работа и по превода.

# 370
  • Русе
Какви надписи са сменили. Based on?

# 371
  • Варна
Какви надписи са сменили. Based on?

Е, честно казано го прочетох някъде, не съм се убедила, че е вярно. Blush

# 372
Сега прегледах интрото, пише си based on.

Да не споилвам другата тема, Бриен и Джаим преди да срещне тя Лейди КС ли се случва ?
Главите с нея ми бяха много скучни след като стигнаха чертога и съм позабравил.

# 373
  • Варна
Скита се да търси Санса. Запознават ни с някои интересни дребни домове(поддръжници на Таргариен) и  техните истории. Убива малко остатъци от Храбрата дружина, отива на Тихия остров, намира си спътници и даже кандидат съпруг, после в хана където е Джендри ги напада Хапката, а после ги залавя ББЗ.

# 374
  • Варна
Забравих да добавя, че на Тихия остров Бриен научава, че Аря е жива и е била със Сандор. Когато се среща с Джайм тя така и не казва, името на момичето което е намерила, Джайм предполага, че това е Санса. Много е интересен разговорът им тогава, все още мога да преценя какво точно означава. Бриен го нарича "милорд" и му говори , както не му говори по принцип. Дали така му подсказва, че думите й са лъжа, но пък защо да го прави, като идеята е да тръгне с нея сам? Много е объркано.. Confused

Общи условия

Активация на акаунт