"Песен за огън и лед" - 9

• 40 352
  • 744
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
Дези, това, че Болтън имат нещо общо с Другите и на мен ми е минавало на ум. Много често Мартин набляга на очите им, сравнява ги с "мръсен лед". Да са роднини с Крастър е възможно. Интересно е , че детето на Джили остана на Вала и може чрез него да стане някаква връзка с Другите.

Какво значи BAMFnewsm78

# 256
Дези, това, че Болтън имат нещо общо с Другите и на мен ми е минавало на ум. Много често Мартин набляга на очите им, сравнява ги с "мръсен лед". Да са роднини с Крастър е възможно. Интересно е , че детето на Джили остана на Вала и може чрез него да стане някаква връзка с Другите.

Какво значи BAMFnewsm78

BAMF:
Скрит текст:
Bad-ass Motherfucker
  Blush

Крастър и Рамзи имат подобни черти, като Рамзи хич не прилича на Рууз. Може би се е метнал на друг роднина. В другия форум теоретизираха, че Рамзи е подменено дете като бебето на Манс, бяха намерили цитати с физиономиите им. Аз мисля обаче, че просто са роднини с Крастр, а Рамзи е син на Рууз.

Синовете на Крастър ще идат да си търсят "братчето" на Вала. Весело ще стане.

# 257
  • Варна

Какво значи BAMFnewsm78

BAMF:
Скрит текст:
Bad-ass Motherfucker
  Blush

И що такова лошо мнение за Веймар Ройс? Laughing newsm78

Синовете на Крастър ще идат да си търсят "братчето" на Вала. Весело ще стане.

Надявам се да намерят Рамзи. Mr. Green

# 258
Не ми стана ясно следното: щом човек и бродник ( жена) могат да имат дете то защо бродниците да не могат да се размножават. Защо не убиха Сам когато се криеше зад скалата. бродника го погледна и продължи.
Предварително се извинявам за въпросите, но не ми е ясно.

# 259
  • Варна
Не ми стана ясно следното: щом човек и бродник ( жена) могат да имат дете то защо бродниците да не могат да се размножават. Защо не убиха Сам когато се криеше зад скалата. бродника го погледна и продължи.
Предварително се извинявам за въпросите, но не ми е ясно.

В сериала ли се е крил зад скала? Просто са търсили ефект.

Предполагам, че не могат да се размножават, защото нямат женски индивиди. Крастър им дава само момчета.

# 260
Защо не убиха Сам когато се криеше зад скалата. бродника го погледна и продължи.
В книгата такава сцена няма. Наистина се получава глупава недомислица.
И жалко, че в сериала изобразяват бродниците като подобие на зомбита. Вижда се, че това обърква доста хора, които не разбират разликата между Другите/Белите бродници и просто съживилите се мъртъвци. Че те ако изглеждаха така, тоя Нощен крал ще да е имал бая извратен вкус да си падне по жена бродник. Laughing

# 261
  • Русе
Хексе - да, наистина се губят две хилядолетия. Странно. Предполагам наесен ще разберем с точност.

Да, външния вид на Другите наистина са го окепазили. По замисъл женски бродник би следвало да изглежда като по-бледа и ефирна версия на

, докато във филмовата версия по логика по ще мяза на

Направо виждам как всички мъже с готовност ще си дадем душата на такъв звяр...

# 262
Хексе, BAMF e нещо като "супер яко копеле"   superuu newsm18 Сър Ваймар не се поколеба да извика Другия на дуел, докато големи мъже обезумяват от ужас при появата им.

Може би Бродниците са на принципа на пчелите и Кралицата им се е дянала някъде незнайно къде...
Или е в криптите на Зимен Хребет.  newsm65

И в пролога плътта им е описана като бяла като мляко, явно имат кожа с ...пълнеж, не са съсухрени мумии.

Ако Бродниците намерят Рамзи, може да си го отнесат, нали са роднини.  dancing

# 263
Какво според вас е станало Бенджен Старк. Всички го мислят за мъртъв но много често го споменават. Аз през цялото време очаквах да е в пещерата където отиде Бран, но доколкото си спомням, не беше той.

ПС: Интересен клип намерих в нета.
http://www.obekti.bg/misterii/10440-%D0%97%D0%B0%D0%B1%D0%B5%D0% … D0%B0%D1%80%D0%BA

Последна редакция: ср, 11 юни 2014, 09:23 от vanqivanova

# 264
  • Варна
Бенджен е най-вероятно мъртъв. Не мисля, че би могъл да оцелее без специално отношение на Другите към него.

П.П. И като стана дума за него. Защо според вас е отишъл в Стража? Не ми дава мира този въпрос.  Confused

П.П.П. Веймарчо ако беше взел бронята с руните на татко си/или чичо си/ може и да можеше да оцелее.

# 265
Корин Половин ръка каза на Джон, че Лорд Рикард бил приятел на стража. Предполагам Лорд Рикард е обрисувал Стража така както Джон си го представяше в началото.
Тогава не са знаели какво ще сполети Брандън, а Бенджен като трети син е взел черното.

Практичното обяснение е, че Бенджен знае прекалено много и е отстранен, за да се ядосва читателя.

# 266
  • Варна
Корин Половин ръка каза на Джон, че Лорд Рикард бил приятел на стража. Предполагам Лорд Рикард е обрисувал Стража така както Джон си го представяше в началото.
Тогава не са знаели какво ще сполети Брандън, а Бенджен като трети син е взел черното.

Практичното обяснение е, че Бенджен знае прекалено много и е отстранен, за да се ядосва читателя.

Бенджен е трети син, но когато е отишъл на Стража Брандън и Рикард са били мъртви.
Докато Нед е воювал, Бенджен е управлявал Зимен Хребет и е заминал почти веднага след като се е върнал Нед.

Нед също е приятел на Стража, но казва на Бран че би могъл да държи цитадела, т.е. да стане знаменосец на брат си. Изобщо не му се вижда добра идея да прати някое от децата си на Вала. Даже и за Джон се дърпаше и ако Кат не беше настояла да го махне от очите й можеше и да не го пусне да иде там.

# 267
Това, че Кат е навила Нед да пратят Джон на Вала нещо не си го спомням така в книгата.
Би ли дала цитат.
Благодаря предварително Simple Smile

# 268
  • Варна
Това, че Кат е навила Нед да пратят Джон на Вала нещо не си го спомням така в книгата.
Би ли дала цитат.
Благодаря предварително Simple Smile

Заповядай:
Скрит текст:
— Джон трябва да се махне — каза тя.

— Двамата с Роб са си близки — отвърна Нед. — Надявах се, че…

— Не може да остане тук — сряза го Кейтлин. — Той е твой син, не мой. Няма да го държа при мен. — Знаеше, че е тежко, но беше истина. Нед нямаше да направи добро на момчето, ако го оставеше тук в Зимен хребет.

Нед я изгледа с болка.

— Знаеш, че не мога да го отведа на юг. За него няма да има място в двора. Момче с име на копеле… знаеш какво ще приказват за него. Ще го смачкат.

Кейтлин стегна сърцето си срещу плахата молба в очите на мъжа си.

— Разправят, че самият Робърт е баща на дузина копелета.

— Но никое от тях дори не е виждало двора! — кипна Нед. — Ланистърката се е погрижила за това. Как можеш да си толкова жестока, Кейтлин? Та той е още момче. Той…

Гневът го бе обладал. Можеше да каже още, и по-лошо, но майстер Лувин се намеси.

-  Има и друго решение — каза кротко той. — Брат ви Бенджен дойде преди няколко дни при мен за Джон. Изглежда, че момчето желае да облече черното.

Нед го погледна слисан.

— Поискал е да го вземат в Нощния страж?

Кейтлин замълча. По-добре беше Нед сам да го осмисли. Гласът й сега нямаше да е добре дошъл. Но беше готова тутакси да скочи и да разцелува майстера. Неговото решение беше съвършено. Бенджен Старк беше заклет брат. Джон щеше да му стане като син — детето, което никога не можеше да има. А след време момчето щеше да положи и клетвата. И нямаше да зачене синове, които някой ден да оспорват Зимен хребет от внуците на Кейтлин.

— Честта да служиш на Вала е висока, милорд. — каза майстер Лувин.

— И дори едно копеле може да се издигне високо в Нощния страж — отрони замислено Нед. Но и все още с тревога. — Джон е толкова млад. Ако го беше поискал след пълнолетието си, щеше да е друго, но четиринадесетгодишно момче…

— Тежка жертва — съгласи се майстер Лувин. — Но и днешните времена са трудни, милорд. Пътят му няма да е по-тежък от вашия или на милейди.

# 269
Всъщност предложението го дава Майстер Лувин, ей така, кротичко и внимателно, във възможно най-подходящ момент.
Той е достатъчно умен мъж, не виждам как може да не се е досетил за възможността Л+Р=Джон.
И така праща вероятен Таргариенски потомък да изгние на Вала... Лошата кръв, както каза майстер Емон.

пп все забравям да споделя

Бриндън Ривърс е потомък от Първите хора по майчина линия и Таргариени по бащина,
възможно е Джон Сноу да е по подобен начин потомък и на двете линии.
Още не съм формулирала теория, но го предъвквам в ума си от известно време.

Общи условия

Активация на акаунт